Dobrý den, přihlásil jsem se do HIFI názorů, abych mohl odpovědět. Yamahu nabízím v Bazoši já. Kus za kus nešel vyměnit, už se nenabízí. Závadu mi nesdělili, prostě, když je to v záruce, sami zhodnotí, co se vyplatí a co ne (pro dovozce, výrobce?). Přístroj nesvítí, nehraje a vypadá krásně. Mám doma spoustu elektronických hraček a i po 20 letech vypadají jako nové. Tohle se mi tedy ještě nestalo... Takový pěkný kus prostě nechci hodit do popelnice. Kdybych měl kam, tak si ho vystavím. Prodejce mi nabídnul náhradu, vzal jsem zase Yamahu (v práci mám dvě a ty hrají i po letech). Na značku jsem tedy nezanevřel. Jen poznámka: na stereo multikanály nebrat! (jedině snad nejvyšší řady). Mám starý zesilovač NAD, 2x40W a hraje nepřekonatelně, včetně Phono MM vstupu.S499_1023 píše:Něco mi tam nesedí. Po pěti měsících občasného používání by byl aparát přece v záruce a vyměněn kus za kus. To bude zásah bleskem, přepětí nebo něco podobného. Takže fakt jen dárce orgánů.
Yamaha
Re: Yamaha
Tomu nerozumiem. Ak dovozca nevie zabezpečiť bezplatnú opravu Yamahy ktorú Vám predal tak by som po ňom požadoval vrátenie peňazí za tovar.Stannley píše: ...Yamahu nabízím v Bazoši já. Kus za kus nešel vyměnit, už se nenabízí. Závadu mi nesdělili, prostě, když je to v záruce, sami zhodnotí, co se vyplatí a co ne (pro dovozce, výrobce?).
Vás predsa ako zákazníka nemá čo zaujímať či vie opraviť tovar či nie. Vy Ste si predsa kupoval tovar s tým že dovozca naň dáva 2-ročnú garanciu bezplatného servisu.
vlado222: Veď píše, že predajca mu dal náhradu. A ten vyhoretý si proste asi nevzal späť.
až teď se dívám na test pana Březiny, nenapsal bych to lépe. A-S2100 amp stojí za zvážení všech co pokukují po kvalitním zesilovači za ještě přijatelnou cenu.
ve stříbrné barvě vypadá velmi úchvatně!

ve stříbrné barvě vypadá velmi úchvatně!

Rothaudio
Otázne je čo dnes z bežnej "spotrebky" nie je čína? To už by si človek naozaj nemohol kúpiť pomaly nič.kvičko píše:Tie novšie Yamahy AS-300/500/700/1000...no veľkú dôveru v to nemám.Mal som možnosť kúpiť 1000-ku za 450e a 700-ku za 300e-novú,ale včas som sa spamätal.Teraz sa to už všetko kvantlí v tej číne,aj keď je na výrobku made in malaysia.Tam to asi len zmontujú,ale súčiastky a "črevá" sú nabetón čínske.Myslím,že lepšia voľba by bola kúpiť staršie modely AX-1070,alebo AX-1090(made in japan),ak by boli v dobrom stave,ako tieto nové.
No a staré stroje? Tie kvalitné sa nepredávajú tiež práve najlacnejšie a dávať za to kopu peňazí (hlavne ak by to bolo kúpené na pôžičku) keď neviem posúdiť v akom je to stave, netuším ako s tým bolo zaobchádzané, kolko to ešte môže fungovať, tak to mi príde ako dosť velká lotéria. Hlavne teraz po čerstvej skúsenosti z jedným servisom budem viac ako opatrný. Na druhú stranu pri dnešnej kvalite možno tie starinky súčasnú produkciu s prehladom prežijú. Ale ako som písal, je to dosť velké riziko. Tak sa z toho vysomár.
Inak sa mi to iba zdá že prvé A-S 700ky mali vzadu možnosť pripojenia ďalších komponentov (spínaná zásuvka - či ako sa tomu nadáva)? Myslím že terajšia produkcia to už nemá.
Hej pekné to je, len neviem ako je to s tou "ešte prijatelnou cenou".paolo píše:až teď se dívám na test pana Březiny, nenapsal bych to lépe. A-S2100 amp stojí za zvážení všech co pokukují po kvalitním zesilovači za ještě přijatelnou cenu. Ve stříbrné barvě vypadá velmi úchvatně!

No a ďalšia otázka je či to nedopadne ako s tými ostatnými (od 300ky po 2000ku) - tiež ich na zčiatku vychvalovali do nebies, kadečo povyhrávali a teraz tu o nich čítam kopu znepokojujúcih správ.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud to byla reakce na mé porovnání S2000 a C375, tak stojí za to doplnit, že jsem přece nenapsal, že by S2000 byla zahuhlaná a bez dynamiky.... Naopak jsem napsal, že bez porovnání s něčím lepším se zvuk jevil jako velmi ok. Jen NAD měl té dynamiky, nadhledu a síly víc - ne o parník, ale slyšitelně. Přece jen 2x90W a 2x150W je rozdíl, i když to asi není jen o tom výkonu.dawsoo píše:první A-S1000 by si prakticky s jakýmkoliv NADem v podobné cenové vytřela s rezervou zadek.Protože rozhodně nebvyla zahuhlaná a bez dynamiky ba právě to byla její nejsilnější stránka.
Jen jestli ten NAD nebyl zase az moc "rozjuchany" ? Mam aspon s NADem takovou zkusenost - na prvni poslech strhne, je zivy, dynamicky, ale po nejaky dobe zacne hlodat pocit,. ze je toho mozna az trochu moc. Proste trosku takova nerizena strela. Ale to se asi projevuje spis na klasice. Kdo posloucha spis rock/jazz s tim asi problem mit nebude.PítrsPraha píše:Jen NAD měl té dynamiky, nadhledu a síly víc - ne o parník, ale slyšitelně. Přece jen 2x90W a 2x150W je rozdíl, i když to asi není jen o tom výkonu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, když tak poslouchám někde živou akustickou hudbu a pak si pustím NADa, rozjuchal bych ho klidně ještě tak 20x vícbh69 píše:Jen jestli ten NAD nebyl zase az moc "rozjuchany" ?

dawsoo:
Díky za obsáhlou reakci. Na technickém poli neumím reagovat, nejsem elektrotechnik. Ale zes. jsem vybíral docela dlouho a pro moje uši a na mém řetězci se mi v té ceně do cca 40 tis. z mě dostupných přístrojů zdál nejlepší.
Dlouho před tím jsem měl C-320 BEE. Pak jsem poslouchal C-356 a porovnával oba s C-375. A zatímco 320 a 356 měly oba shodný charakter zvuku, jen 356 šla kvalitativně dál, tak 375 hrála jinak. Pokud bych charakter zvuku 320 a 356 nazval NADovský, pak 375 hrál docela neNADovsky. Sytý a megapevný basový fundament měl dle zvyklostí NADu, středy na mě působily méně do tepla zabarvené než 320 a 356 a výšky měly úplně jiný charakter. Pro mě na středech i výškách jednoznačně lepší 375 - teď mám na mysli zabarvení zvuku a pestrost tónů, které zesilovač v těhle pásmech uměl zprostředkovat. K tomu jednoznačný náskok v dynamice při potichém poslechu i prostorovosti a separaci nástrojů. Rozdíl a pozitivní posun ve zvuku mezi 375 a 356 jsem vnímal tak 3násobný oproti posunu 320 vs 356.
Tzn. oba slyšíme posun na středech a výškách nějakým směrem. Pro mě je tenhle směr na mé sestavě a na mých uších jednozančně do plusu, tobě se jevil jinak. Nic proti tomu, to je v našem koníčku docela častý jev. Já zároveň nemám možnost srovnání s nějakým top zesilovačem za 200+ tis. Kč, který by odhalil chyby 375, tak možná žiji ve spokojené nevědomosti

Ale asi jsem už hodně OT

Bílý jednorožec
http://www.ebay.de/itm/YAMAHA-AX-2000-H ... 3ce8305387

Tak sú ma svete ďalšie novinky - nové verzie zosilňovačov A-S701, 501, 301:
http://europe.yamaha.com/en/products/au ... ents/amps/
Všade pribudli optické a koaxiálne vstupy, na 701ke tuším oproti 700ke chýba rec-out selektor. Či je to cesta správnym smerom, nech si každý urobí vlastný úsudok. Pre mňa osobne to nejaký extra krok dopredu asi nie je, keďže by som zrejme tie digitálne vstupy nevyužil. Či je tam aj nejaký zvukový posun sa snáď dozvieme z nejakých testov.
http://europe.yamaha.com/en/products/au ... ents/amps/
Všade pribudli optické a koaxiálne vstupy, na 701ke tuším oproti 700ke chýba rec-out selektor. Či je to cesta správnym smerom, nech si každý urobí vlastný úsudok. Pre mňa osobne to nejaký extra krok dopredu asi nie je, keďže by som zrejme tie digitálne vstupy nevyužil. Či je tam aj nejaký zvukový posun sa snáď dozvieme z nejakých testov.
Hi-fi audio pro náročné z bazaru: zesilovač Yamaha A-520 natural sound, phono MM/MC, subsonic, odhadem tak 2x80W/8Ω soudě podle trochu podobného AX-500 který znám...no za 1200 Kč...lepší obrázek není, foceno přes sklo výkladní skříně. Nahoře gramofon Tesla NC-470 kdo neví.

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
lechos píše:Hi-fi audio pro náročné z bazaru: zesilovač Yamaha A-520 natural sound, phono MM/MC, subsonic, odhadem tak 2x80W/8Ω soudě podle trochu podobného AX-500 který znám...no za 1200 Kč...lepší obrázek není, foceno přes sklo výkladní skříně. Nahoře gramofon Tesla NC-470 kdo neví.
Yamaha A-520
Specifications
Power output: 75 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 20Hz to 20kHz
Total harmonic distortion: 0.01%
Damping factor: 50
Input sensitivity: 0.16mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 75dB (MC), 92dB (MM), 100dB (line)
Channel separation: 55dB (MM), 55dB (line)
Output: 150mV (line)
Dimensions: 435 x 136 x 339mm
Weight: 7.5kg
Recenzia na CD-S 2 100 --> http://www.hifi-voice.com/component/con ... s2100.html
Ahoj.. Kluci nevíte nekdo kde by se dal sehnat manual v cestine na zasak Yamaha RX-V467? Dekuji za pomoc
Máte niekto skúsenosť s gramofónom Yamaha TT400? Oplatí sa nad ním uvažovať? Môže to mať nejaké skryté úskalia? Budem vďačný za každý postreh.