Yamaha

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
briza
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha

Příspěvek od briza »

venoušek: Kde jsi zapojil vývod PE předmětného filtru. YAMAHA AX 592 má jenom dvouvodičový síťový přívod L a N. svorka PE ze zásuvky ve zdi není v zesilovači přítomna.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Na stránke Yamahy pribudli novinky - zosilovače A-S 3200, 2200, 1200. https://europe.yamaha.com/en/products/a ... index.html
Vyzerajú rovnako ako predošlé modely, v čom sa líšia som zatial nezisťoval.
Neviem či sú už v ponuke, na prvý náhlad mi nič nenašlo.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Mám A-S2100, A-S2200 má oproti ní toroidní transformátor a uvnitř silnější dráty na výstupech.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Ako by ste zhodnotili Yamaha MusicCast Vinyl 500? Zvukovo vraj obstojné, len sa mi zdá zbytočné priplácať za network konektor a bluetooth.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tiež by som bol radšej keby tam miesto kadejakých chujovín dali radšej koncové vypínanie. To by som ho už asi mal doma. Takto som namiesto neho kúpil vyše 40 ročnú Yamahu čo to koncové vypínanie (s návratom ramienka) má. Je to paráda. Už by som to inak nechcel.

Neviem či poznáš túto recenziu: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -vinyl-500

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Tiež by som bol radšej keby tam miesto kadejakých chujovín dali radšej koncové vypínanie. To by som ho už asi mal doma. Takto som namiesto neho kúpil vyše 40 ročnú Yamahu čo to koncové vypínanie (s návratom ramienka) má. Je to paráda. Už by som to inak nechcel.
Vintage gramofony mám rád. Škoda, že sa nevyznám v ich nastavovaní / servise / údržbe / čistení. Preto hľadám medzi novými plug and play modelmi s nejakou zárukou.
Neviem či poznáš túto recenziu: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -vinyl-500
Ano, na zaklade nej ma autor celkom presvedčil o kvalitách stroja. Nema to sice USB prevodnik na DSD ripy ako nové Sony, ale zvukovo by to mohlo byť zaujímavé, vrátane toho vraj veľmi dobrého vstavaného preampu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

nevyrábí jen silné motorky, audio hi-fi ale též klávesy například model YPT260 pro úplné laiky poněvač hrajou skoro samy, tedy rytmická a basová sekce, ostatní je doprovodná kosmetika no a vokál je lidský ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Zaujímavé je, že ukončili výrobu tureru T-D500 s DAB. Že by to s vypínaním FM nebolo až také horúce?
Alebo je nejaký problém s DAB vysielaním? Ešte ho majú nejaké obchody v ponuke.

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

ha?!, ja ho mam a jsem s ním velmi spokojený. má samostatný čip na DAB (i oddělený vstup na DAB anténu) a s externím DACem je zvuk v pořádku (v kontextu DAB vysílání).
mám dojem, ze yamaha ukoncila tez vyrobu svych bluray přehrávačů. asi se to nevyplatilo?

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Podla mňa by bolo skôr logickejšie keby ukončili výrobu toho modelu bez DAB. Možno si povedali že ho plnohodnotne nahradí ten streamer. Ale to je blbosť, keďže ten (pokial viem) potrebuje pripojenie na internet a to predsa nie je všade k dispozícii.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Neviete niekto čo sa deje? Na stránke https://europe.yamaha.com/en/products/a ... index.html
zmizli všetky CD prehrávače (až na najnižší model) aj tunery.
Že by mali prísť nejaké novinky? To by bola lepšia správa, ako keby ukončovali výrobu.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jen jestli nečetli na zdejším fóru vlákno "Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?"

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Aj keby čítali - nevysvetlilo by to zmiznutie tunerov. :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

FS píše:
18 úno 2021 13:47
Jen jestli nečetli na zdejším fóru vlákno "Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?"
:D *2thumbsup*

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

JV píše:
14 led 2021 07:47
Zaujímavé je, že ukončili výrobu tureru T-D500 s DAB.
Byl to vyborny tuner s jednou vadou a to malou mezipameti pro DAB+, dnes v nekterych castech i kvuli presahu zahranici se nebylo problem dostat pri scanu na vice jak 100 stanic, ktere jsou ulozeny v meizpameti nez si je ulozis na pozice (nema nic s poctem ulozitelnych stanic, pozor) a to byl limit u této Yamahy. Nad tento limit se takobcas zcela sekla a bez servisniho tovarniho nastaveni s tim neslo nic delat, jindy pamet zkolabovala uplne. Dale byla nevyhoda u toho tuneru, ze byla spatne nastavena hlasitost DAB+ versus FM a neslo nastavit, u FM uz jen pri slabsim signalu nedrzelo RDS atd.
Navic je to i o zajmu, dnes bohuzel je zajem mit vsechno v jednom, tudiz o to mit separatne tuner, separatne sitovy prehravac atd uz dnes neni zajem. S timto tunerem jsem to vydrzel 7 let a nakonec ho prodal. Lepsi sluzbu at se to libi nekomu nebo ne udela zakladni rada napr. receiver Yamaha R-N303D, kde mas tuner FM/DAB+ s vetsi vnitrni mezipameti (nema nic s poctem ulozenych stanic), internetove radia, jine streamove funkce a sluzby apod. Proste dnes frci vsechno v jednom nejlepe, bohuzel.

Jinak trne me z toho, mám Yamahu rád, ze vsech znacek jsem s ni spokojen v ramci mezí nejvice a predstava, ze by svuj rozptyl sortimentu tezce omezili me děsí..

Odpovědět