Yaqin
Re: Yaqin
Takze kick-off je na mne
, provozoval jsem Yaqin MC100B, ktery se mi prave vratil z udrzby a ceka na stehovani do separe "poslechovky", cili je v soucasnosti zabaleny spolu s AC V3M. Velmi me potesilo hodnoceni znameho, ktery ho prohlidl a konstatoval, ze jde o povedeny zesik, cehoz si vazim,protoze pochvalu dostal od zkuseneho technika, ktery mimojine stavel Daliborrovi jednocinne ackove monobloky. Prohnal Yaqinem sinusovy signal a nameril poctivych 55W v pentodovem zapojeni, cili sil ma na rozdavani, to jsem si overil v pripade provozovani Quadral Amun mkIV (3p., 86dB).
Nejde o zadny hajend, ale poslechovy zazitek vs. cena je vyborny! Entry level do sveta elektronek za hubicku a jeho kvality dokazuje fakt, ze dle informaci na internetu, majitele tohoto zesilovace utraci vice penez za osazeni elektronkami nez stoji samotny zesilovac. Libi se mi, ze jde o "organicky" pristroj a prave lampy muzou dostat z tehoz zesilovace uplne jiny vysledek.
Vycerpavajici popis vcetne fotodokumentace: https://www.trioda.com/index.php/en/equ ... in-mc-100b
Hodnoceni: http://www.audioreview.com/product/ampl ... -100b.html
PS: od doby co jsem okusil poslech pres elektronky neresim kazdy "prd" v nahravce a hlavne nemam hifineurozy v podobe obmenovani zeleza a hledani "svateho hifi gralu".

Nejde o zadny hajend, ale poslechovy zazitek vs. cena je vyborny! Entry level do sveta elektronek za hubicku a jeho kvality dokazuje fakt, ze dle informaci na internetu, majitele tohoto zesilovace utraci vice penez za osazeni elektronkami nez stoji samotny zesilovac. Libi se mi, ze jde o "organicky" pristroj a prave lampy muzou dostat z tehoz zesilovace uplne jiny vysledek.
Vycerpavajici popis vcetne fotodokumentace: https://www.trioda.com/index.php/en/equ ... in-mc-100b
Hodnoceni: http://www.audioreview.com/product/ampl ... -100b.html
PS: od doby co jsem okusil poslech pres elektronky neresim kazdy "prd" v nahravce a hlavne nemam hifineurozy v podobe obmenovani zeleza a hledani "svateho hifi gralu".
Líbí se mi to provedení ,v té ceně
. Takže teď hraješ na Cantus + Yaqin? Kdyby ses moc nudil tak brnkni ,zašel bych na krátký nebo i delší poslech. 

Ano toto kombo a mam v planu doplnit o SW REL (30kg drobek), ktery je nyni v oprave, protoze neprezil prevoz z Anglie diky bezmozkum, pro ktere je udaj na baliku neklopit a krehkre jen prostym napisem. Na podzim bude k dispozici poslechovka, tak jsi urcite zvany
, ted provozuji jen sluchatkac LittleDot + Shure.

Interesantní
,dej pak určitě vědět. 

https://www.china-hifi-audio.com/en/yaq ... e36aebe29f
Pěkné těžítko a výkon jako bejk za hodně solidní cenu
Technical indicators
Output power: 80W + 80W (UL connection / 8Ω) 48W + 48W (TR connection / 8Ω)
Frequency response: 10Hz -58KHz (-2dB)
Signal to noise ratio: ≥92dB (A weighting)
Load impedance: 8Ω - 4Ω
Maximum power consumption: 220W
Sensitivity: ≤260mV
Tube: Russia TUNG-SOL KT120 × 4 Russia 6SN7EH × 2 Russia 12AX7EH × 2
Gross weight: about 55Kg
Net weight: about 48Kg
Dimension: length 385mm × width 405mm × height 455mm

Pěkné těžítko a výkon jako bejk za hodně solidní cenu

Technical indicators
Output power: 80W + 80W (UL connection / 8Ω) 48W + 48W (TR connection / 8Ω)
Frequency response: 10Hz -58KHz (-2dB)
Signal to noise ratio: ≥92dB (A weighting)
Load impedance: 8Ω - 4Ω
Maximum power consumption: 220W
Sensitivity: ≤260mV
Tube: Russia TUNG-SOL KT120 × 4 Russia 6SN7EH × 2 Russia 12AX7EH × 2
Gross weight: about 55Kg
Net weight: about 48Kg
Dimension: length 385mm × width 405mm × height 455mm

Zdravím, zajímaly by mne podrobnější výsledky měření Yaqin MC100B, docela se mně tento zesilovač líbí, zatím mám MUSIC ANGEL CLASS A TUBE INTEGRATED AMPLIFIER KT88 XD800MKIII, obvodově to žádná sláva není, Yaqin MC100B vypadá mnohem líp. Díky.
K Music Angel existuje návod na vylepšení od slavného Lampizátora. K dohledání na starém webu lampizator.eu.
Četl jsem to, ale moc mne to nezaujalo, jde výstupní trafa, které by bylo dobré vyměnit, zdvojovač v napájení anod také není optimální atd.
Nemám výsledky, jen mi bylo sděleno, že byl přeměřen a vedl si výborně a nebyl důvod k nějakým recapum ap. výměnám. Nevím jak jsou na tom trafa, ale jestli došlo k přeměření při zátěži, tak snad to poukázalo i na docela schopné napájení, při jeho ceně si nedělám iluze.
Yaqin je celkově známější čínská produkce než MusicAngel, proto bych se zvažovaného upgradu vůbec nebál a neřešil čísla. Samozřejmě i na něj existují diskuze s tuningem, ale mně stačí výměna elektronek.
Yaqin je celkově známější čínská produkce než MusicAngel, proto bych se zvažovaného upgradu vůbec nebál a neřešil čísla. Samozřejmě i na něj existují diskuze s tuningem, ale mně stačí výměna elektronek.
Dnes jsme meli mensi dopoledni poslechovou akci s Lubosem (lubin) a udelal mi velkou radost, kdyz zminil sympatie k teto znacce a celkove se mu projev MC100B ve spojeni s AC libil. V rychlosti jsme stihli jen prohodit predzesilovaci elektronky 12AX7 z GE RCA na FullMusic, ktere budu nyni testovat a jsem zvedavy na srovnani v ultralinerar vs trioda modu.
Timto dekuji za navstevu a nazor na moji sestavu
, cekal jsem predevsim tipy co udelat lepe, ale Lubos spis krotil moji malou hifineurozku a rikal, ze by toho moc nemenil v mych podminkach tj. 15m2 cimra v kombinaci lampa+regal s paskacem, maximalne dotahl drobnosti v akustice stropu.
Timto dekuji za navstevu a nazor na moji sestavu

Píšeš to dobře Koudy. Z integráče který vlastníš plynul přesný, dobře zaostřený zvuk s povedeným prostorem, slušnou artikulací na basech a díky AC i se spoustou vzduchu na výškách. Čistota projevu byla také na vysoké úrovni. Samozřejmě v rámci velikosti prostoru, měničů a výkonu lampového zesíku nelze očekávat obrovskou scénu nebo dynamiku. K tomu je potřeba jiná plocha měničů a hlavně jiná velikost prostoru. Z daného máš ale myslím "vymačkáno" poměrně dost. Vyzdvihl bych u Tvé reprodukce čistotu, detaily, vyváženost a po zahřátí elektronek i krásný prostor. Dovedu si představit takový malý integrovaný Yagin živící vysoce citlivé větší horny ve velké místnosti s dobrou akustikou. Myslím, že by zvuk posléze, díky své dynamice a velikosti se zachováním atributů jako je barevnost, detail a prostor, mohl konkurovat mnohem dražším sestavám minimálně svou muzikálností a poutavostí.