24bit/96kHz
Re: 24bit/96kHz
Odkaz ve smyslu toho, co poslal Noaid je úplně v klidu. Merhaut to ale myslí jinak, řekl bych, a to je v rozporu s pravidly fóra. Třeba si to přečte v odkazu Jirky83, který je myslím dost srozumitelný.
-
merhaut
Kdybych se měl bavit o muzice jen o té, kdo má co doma na originále, tak to bych si teda moc nepokecal. Stahování muziky pro osobní potřebu je legální, i kdyby se agavel na hlavu stavěl a myslel si co chtěl. Fakt nevím o co chlapcovi jde... že by chtěl být potulným inspektorem OSA?
Na teba nemam, ale 800 originalnych nosicov uz doma mam, a to nie je malo...stahovat som prestal minuly rok, pravdepodobne som dospel.merhaut píše:Kdybych se měl bavit o muzice jen o té, kdo má co doma na originále, tak to bych si teda moc nepokecal. Stahování muziky pro osobní potřebu je legální, i kdyby se agavel na hlavu stavěl a myslel si co chtěl. Fakt nevím o co chlapcovi jde... že by chtěl být potulným inspektorem OSA?
Nic proti Merhautovi, ale Stahování muziky pro osobní potřebu je legální
To neplatí, bacha na to.
To neplatí, bacha na to.
-
merhaut
Bacha na co?
Evidentně zbla netušíš o existenci volného užití hudebního díla podle autorského zákona, kdy podle ustanovení § 30 odst. 1 se za užití díla podle autorského zákona nepovažuje „užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak“. Na rozdíl od předchozího znění, kde autorský zákon hovořil pouze o osobní potřebě bez specifikace druhu subjektu, novelizované znění již výslovně stanoví, že se musí jednat o osobní potřebu fyzické osoby. Ustanovení § 30 odst. 2 autorského zákona pak doplňuje, že „do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.“
Takže bacha na neználkovské tvrzení.
P.S. kontrolní otázka: kolikrát byl merhaut u soudu za údajné porušení autorského zákona, a kolikrát spor se spolky typu OSA, Intergram, Ifppi pravomocně vyhrál? A proč asi?
Evidentně zbla netušíš o existenci volného užití hudebního díla podle autorského zákona, kdy podle ustanovení § 30 odst. 1 se za užití díla podle autorského zákona nepovažuje „užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak“. Na rozdíl od předchozího znění, kde autorský zákon hovořil pouze o osobní potřebě bez specifikace druhu subjektu, novelizované znění již výslovně stanoví, že se musí jednat o osobní potřebu fyzické osoby. Ustanovení § 30 odst. 2 autorského zákona pak doplňuje, že „do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.“
Takže bacha na neználkovské tvrzení.
P.S. kontrolní otázka: kolikrát byl merhaut u soudu za údajné porušení autorského zákona, a kolikrát spor se spolky typu OSA, Intergram, Ifppi pravomocně vyhrál? A proč asi?
5 x ?
Pred asi rokem jsem zkoumal hdtracks trochu vice, ale ukazalo se, ze neumi prodat jinam, nez do US. Jestli si dobre vzpominam, tak me to vykoplo az pri pokusu o platbu, ze nemam US kreditku. Pokud se to nejak zmenilo, rad se o tom dozvim ;)noaid píše: http://www.hdtracks.com/
Ale je třeba mít převodník, který to umí, asi což není zdaleka každý. A správně nastavenou zvukovku v pc,což může být dálší problém.
Merhaute, nedosahuju ve znalostech zákonů tvé úrovně ani zdaleka. Inspektorem být nechci, mám vyšší hodnost už teď a měl jsem pocit, že to tady je každýmu putna. Ale zkus si přečíst pravidla tohoto fóra, proti nim je ten příspěvek s odkazem dle mého prohřeškem. Vím, že ti vadí, že stále tvrdím to samé, ale tak to prostě je. Asi bychom to měli nechat rozetnout adminem.
A pokud ti to zatím nedošlo, tak jsem tu netrvdil, že mi vadí stahování a poslech hudby "nanečisto". Taky nemám na to, abych vše měl v originále a o 96/24 to platí dvojnásob.
A pokud ti to zatím nedošlo, tak jsem tu netrvdil, že mi vadí stahování a poslech hudby "nanečisto". Taky nemám na to, abych vše měl v originále a o 96/24 to platí dvojnásob.
V nějakém aktuálním čísle časopisu Computer byl postup, jak s tím vyběhnout. Musíš zalhat o adrese a kreditku ten člověk pořešil předplacením dárkového certifikátu, což může udělat i osoba odsud a pak s tím platil. Nevím ale, zda to půjde i u této služby.david píše:Pred asi rokem jsem zkoumal hdtracks trochu vice, ale ukazalo se, ze neumi prodat jinam, nez do US. Jestli si dobre vzpominam, tak me to vykoplo az pri pokusu o platbu, ze nemam US kreditku. Pokud se to nejak zmenilo, rad se o tom dozvim
-
merhaut
Když ti tedy agaveli nevadí stahování a poslech hudby "nanečisto" (chabej pokus o kličku), tak vocotigo v tom tvém zavilém boji proti pár odkazům vocaď kamsi?
merhaut píše:Když ti tedy agaveli nevadí stahování a poslech hudby "nanečisto", tak vocotigo v tom tvém zavilém boji proti pár odkazům vocaď kamsi?
To je jednoduche, ide mu o toto...len mi nie je jasne preco to donekonecna ignorujes
citujem http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=114
Velmi důrazně prosíme do fóra nevkládejte:
- příspěvky nabízející/poptávající kradenou hudbu a SW
-
merhaut
To je ale
1. o koze a o voze, protože odkaz na stránky, kde je zase jen link na soubor, nic nenabízí
2. je to od agavela farizejské, když sám - tak jako všichni zde - takové linky používá
Bouře ve sklenici vody.
Je tu ještě někdo, koho pobuřují odkazy na stránky, kde jsou linky na soubory s muzikou? Je tu ještě někdo, kdo by to tady zakázal?
A v druhém kole třebas zakázal všechny odkazy na všechny vložené fotky, texty, videa, atd. odjinud, mimo ty vlastní, autorské?
1. o koze a o voze, protože odkaz na stránky, kde je zase jen link na soubor, nic nenabízí
2. je to od agavela farizejské, když sám - tak jako všichni zde - takové linky používá
Bouře ve sklenici vody.
Je tu ještě někdo, koho pobuřují odkazy na stránky, kde jsou linky na soubory s muzikou? Je tu ještě někdo, kdo by to tady zakázal?
A v druhém kole třebas zakázal všechny odkazy na všechny vložené fotky, texty, videa, atd. odjinud, mimo ty vlastní, autorské?
Merhaute napsal jste jen polovinu praxe, dá se jít i jinou cestou a dosáhnout úspěšné žaloby byť i proti soukromé osobě. OSA do toho netahejte.
Jestli se da dosahnout uspechu v zalobe proti fyzicke osobe ve veci stazeni hudby pro osobni potrebu (tj. stazeny material nebyl dale nabizen), tak je s ohledem na obsah par. 30 Autorskeho zakona nejvyssi cas zvolit nekterou z nasledujicich moznosti:MilanTuma píše:Merhaute napsal jste jen polovinu praxe, dá se jít i jinou cestou a dosáhnout úspěšné žaloby byť i proti soukromé osobě. OSA do toho netahejte.
- ozbrojit se a svrhnout vladu, prevzit moc zakonodarnou i soudni
- zabit se
- emigrovat (je ovsem diskutabilni, kam)
- volit piratskou stranu