Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
Pridám aj ja kvalitný metal na vinyle:
Wizard- dík za tip, nepoznal som, na prvé počutie dobré, je tam jasná inšpirácia u Opeth...
Na starý kolena jsem si na doporučení Hifikámoše koupil 2LP Eluveitie – Ategnatos ( 2019 ). Tento žánr jsem moc neposlouchal, jen okrajově.
Tato deska Švýcarské hudební skupiny mně však zaujala. Špičkový zvuk, keltské prvky s melodickým death metalem jsou velice příjemné na ucho. Zajímavý je i ten jazyk ( keltský a galština ), celkové vyznění ve stylu Within Temptation a Nightwish.
Kdo tento styl poslouchá, tak vřele doporučuji. Je vidět, že člověk se pořád učí a poznává dříve nepoznané.
Tato deska Švýcarské hudební skupiny mně však zaujala. Špičkový zvuk, keltské prvky s melodickým death metalem jsou velice příjemné na ucho. Zajímavý je i ten jazyk ( keltský a galština ), celkové vyznění ve stylu Within Temptation a Nightwish.
Kdo tento styl poslouchá, tak vřele doporučuji. Je vidět, že člověk se pořád učí a poznává dříve nepoznané.
Madness - Complete. Zo srandy som po neviem akom dlhom čase vytiahol toto LPčko. Celkom pobavilo.

Procol Harum, dnes polozapomenutí, tenkrát polskie nagrania Muza zareagovaly pohotově a vydaly licenci (LP) v origoš obalu přiměřeně dostupnou u nás v pohraničí no a hraje to tak nějak dodnes...
- Přílohy
-
Poutníci
Wayfaring Strangers
Supraphon11 0546-1 311 z roku 1989
koupil jsem kdysi novou za 19,- Kčs v nějakém výprodeji...
zadní strana obalu s ohyzdnou fotkou... ale zvuk ... překvapivý. Moc se mi to líbí.
Wayfaring Strangers
Supraphon11 0546-1 311 z roku 1989
koupil jsem kdysi novou za 19,- Kčs v nějakém výprodeji...
zadní strana obalu s ohyzdnou fotkou... ale zvuk ... překvapivý. Moc se mi to líbí.
neposlouchám to...ale fošnu jsem vyhrál v rádiové soutěži "kdo zavolá jako třetí" tak co s ní
- Přílohy
-
Dežo Ursiny / Ivan Štrpka - Zelená.

Klasika ktorú hádam netreba komentovať.
YES - Fragile.

Na LP to má parádny zvuk, aj keď toho už má za sebou zjavne dosť (kupované z druhej ruky). Z CD ma to až tak nebaví.
Klasika ktorú hádam netreba komentovať.
YES - Fragile.

Na LP to má parádny zvuk, aj keď toho už má za sebou zjavne dosť (kupované z druhej ruky). Z CD ma to až tak nebaví.
Afric Simone. Zpěvák, hráč na kytaru a bicí, bavič a komediant, tanečník, polykač ohně... z Mozambiku, oblíben a populární v Polsku (viz deska) NDR, u nás a v Rusku. Dnes zapomenut.
- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) lechos dne 08 pro 2019 19:40, celkem upraveno 1 x.
Lechosi. Divím se, že můžeš ztrácet čas poslechem takových pí..vín.
svoboda názorů a demokracie, hochu...
lechos:
Afric Simone je naprosto vynikající, a rozhodně (alespoň někde) nezapomenut. Tuto desku vlastním a miluju..
Afric Simone je naprosto vynikající, a rozhodně (alespoň někde) nezapomenut. Tuto desku vlastním a miluju..

Tiež sa pripájam - je to fajn platňa.
no - děkuji za uznání, polská vinylovka AS ležela někde v archívu na půdě snad 30 let co jsem propadl kouzlu stříbrné placky
Pod stromčekom som mal zopár prírastkov - postupne som ich popočúval. Dám krátky report.
The Manhattan Transfer - The Offbeat Of Avenues

Trochu popovejší album, napriek tomu je to dobré.
Joe Williams - In Good Company

Príjemný, pohodový jazz. Radosť počúvať.
Joan Baez - The Joan Baez Ballad Book

2 LP. Na prvé počutie trochu jednotvárne, ale inak celkom príjemné počúvanie. Na "ostrejšej" aparatúre by to mohlo znieť mierne ukričane. U mňa OK.
Santana - Santana

Jediná platňa čo bola nová (ostatné bazár). 180 gram. Trochu sklamanie. Nahrávka znie nejak plocho, bez basov. Inak rytmika je dobrá. Nie že by sa to nedalo počúvať, ale mal som trochu väčšie očakávania.
V tejto várke sa mi potvrdilo, že bazárové LPčky (pokial sú v dobrej kondícii) mávajú lepší zvuk ako niektoré nové výlisky.
The Manhattan Transfer - The Offbeat Of Avenues

Trochu popovejší album, napriek tomu je to dobré.

Joe Williams - In Good Company

Príjemný, pohodový jazz. Radosť počúvať.
Joan Baez - The Joan Baez Ballad Book

2 LP. Na prvé počutie trochu jednotvárne, ale inak celkom príjemné počúvanie. Na "ostrejšej" aparatúre by to mohlo znieť mierne ukričane. U mňa OK.
Santana - Santana

Jediná platňa čo bola nová (ostatné bazár). 180 gram. Trochu sklamanie. Nahrávka znie nejak plocho, bez basov. Inak rytmika je dobrá. Nie že by sa to nedalo počúvať, ale mal som trochu väčšie očakávania.
V tejto várke sa mi potvrdilo, že bazárové LPčky (pokial sú v dobrej kondícii) mávajú lepší zvuk ako niektoré nové výlisky.