Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od fox »

Obrázek
Obrázek

Sehnal jsem toto raritní album od Supraphonu. Je v něm kousek mého mládí. Oproti originálu má jinak zpracovaný obal a uvnitř české texty. /foto je převzaté z netu/

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jsem z pohraničí a jakkoliv polské desky technickou jakostí byly možná níž než domácí Supraphon, Panton, Opus...ale vydávali atraktívní u nás nedostupné tituly jako Afric Simone, Rory Gallagher, Livin´Blues a Deep Purple, Warren Schatz a Gun. No přežily 35 let a brusič Tesla HC13, potom NC420, Lenco (HC43) a...Pioneer. Hrají obstojně dodnes. Kuriozitou byly tzv.pocztówki dzwiękowe, tedy vlastně singly 45 ot/min., modré barvy, Eagles, Beatles, Slade, Smokie, Abba, Boney M.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Ještě si vzpomínám na Simon & Garfunkel - "Most přes rozbouřené vody", taktéž s podivným malovaným obalem. Snad to album ještě ségra někde má.
Dal bych obrázky ale tady tu možnost nemám, koukám, že to je jen pro někoho.
A nakonec zprznili i ten Yes - sice zachovali rozkládací obal, nádherně zpracovali v původním stylu přeložený název ale vnitřek s krásným obrázkem Rogera Deana nezalaminovali.
Pşiąci: Mám doma výběrovky Doors, vyznačuje se m.j. tím, že obal je z papíru kvality toaletního, že jsou v jednoduchém obalu narvaná dvě elpíčka a zvuk odpovídá cca. bulharskému Balkantonu. To mi líp hraje i ruský Čajkovského Koncert pro klavír a orchestr č.1, označený, že se jedná o druhou třídu.
Maďarské vydání západní kapely nemám (to možná Maďaři ani nedělali, oni prodávali přímo ty originály) ale elpíčka Omegy a Hobo Blues Bandu byla velmi kvalitní jak obalem, tak zvukem.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

*offtopic*

Obrázky nejsou jen pro "někoho". Můžou je vkládat všichni. Já je vkládám přes http://www.pictureup.cz/upload

Obaly polských desek byly asi z toaleťáku.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

*offtopic*
S499_1023:
Stlač Img na lište a vlož odkaz na fotku, nahratú na nejaký server. Ja vkladám aj odkazy z Facebooku, ide to v pohode, pokiaľ neprekročíš veľkosť.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Aha, tak já jsem byl zvyklej od "nás", kde to běží na stejném phpBB, že se obrázky vkládají rovnou. Co je to Facebook?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

sociálna sieť, mám tam poukladané fotky, uviedol som len ako príklad, kvôli tomu, že v niektorých témach sú zrušené obrázky, v tomto je Facebook stabilnejší, fotky si mažeš len sám a kvôli jeho popularite nehrozí že fotky zaniknú so serverom :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Používám tento úložný server,
http://www.fastimages.eu/
no prostě vybereš si obrázek ze svého počítače, flešky apod., dáš procházet, nahrát a zkopíruješ obsah (link) posledního řádku URL mezi hranaté závorky Img z horní lišty. Jednoduché. Jo některá diskuzní fóra Hi-Fi Slovanet, Elektrobastlírna...dovolí vkládat přílohy (jpg, pdf, gif, rar, png, txt, zip,...) přímo z tvého počítače, tohle ne. Někdy se musí upravit (zmenšit) velikost přílohy např. na 300 kB, to je různé, umí spousta dostupných programů.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já si Yes "CTTE" vydané Supraphonem koupil vloni paradoxně přes EBay v Německu a kamarád, ke kterému mi tam LP chodí z toho byl dost vykulenej *2thumbsup* CSN&Y jsem koupil vloni od známého, ale ještě jsem neměl odvahu si to pustit, poslouchám JPN. Maně vzpomínám na Best of Jimi Hendrix v modrém obalu s peckami "All along the watchtower" "In from the Storm" "If 6 was 9" " Little wing" a nádhernou baladou "Drifting" - u toho se to ploužilo a ..... :D Mám toho většinu na CD, ale ta atmosféra tam není :cry:
Pak ještě Joni Mitchell - "Blue"?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Supraphonského Hendrixe jsem dostal ve čtrnácti pod stromeček. :D

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ceremonials od Florence and the Machine, který se už rok marně snažím vstřebat- povedlo se dnes. Teď už bych ani nebyl schopen říct, který její písničky jsou z první, a který z druhý desky. Což je možná dobře..nebo špatně? V každým případě už mi to nepřijde jako ploché a nezajímavé album, ale se zájmem si ho dám brzy znova.
Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]Y7tKexc4wSM&list=PL19FA8CA78FAFC7D5[/youtube]

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

SACD rip remasteru Stevena Wilsona alba Aqualung ke 40-letému výročí.
Musím uznat že se velmi příjemně poslouchalo.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

bh69 píše:[youtube]Y7tKexc4wSM&list=PL19FA8CA78FAFC7D5[/youtube]
Takéto môžem! *palec*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]8EVUNvPAcYY[/youtube]

naprostá dokonalost ...
Naposledy upravil(a) bh69 dne 25 dub 2014 08:38, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět