Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
[youtube]0zLQw0UfnT8[/youtube]
[youtube]hpdvAL5Tn_I[/youtube]
bh69
tak ty tebou postnuté neznám.
------------------------------------------------
Pro sebe jsem si díky brouzáním články o hudbě a kapelách objevil pár výborných kapel, pro někoho známé, pro mne zcela neznámé.
Nyní jsou to nově:
Crippled Black Phoenix
Čtení o nich třeba zde.
Moc se mi to líbí.
tak ty tebou postnuté neznám.
------------------------------------------------
Pro sebe jsem si díky brouzáním články o hudbě a kapelách objevil pár výborných kapel, pro někoho známé, pro mne zcela neznámé.
Nyní jsou to nově:
Crippled Black Phoenix
Čtení o nich třeba zde.
Moc se mi to líbí.
právě běží na ČT Art koncert Joe Bonamassa v Royal Albert Hall
no kdyby člověk neměl obrázky, asi by byl dost zmatený,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, třeba že ty bicí jsou nějak divně nahrané, občas jdou zprava, občas zleva, to byl mistr zvuku navalený nebo co ???,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a on má dvě bicí soupravy.
nebo jak v první písni stáhl tón dolů,,,,,,,,,,,,,, hodně dolů,,,,,,,,,,,,,,,,, to přece na páce nemohl udělat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a on prostě povolil strunu přes ladící kolík.
(za prdelí mu stál asistent a hned mu vyměnil kytaru)
a hodně mě překvapilo, jaký je to malý bledý chvístek,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a tak velký zvuk.
no kdyby člověk neměl obrázky, asi by byl dost zmatený,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, třeba že ty bicí jsou nějak divně nahrané, občas jdou zprava, občas zleva, to byl mistr zvuku navalený nebo co ???,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a on má dvě bicí soupravy.
nebo jak v první písni stáhl tón dolů,,,,,,,,,,,,,, hodně dolů,,,,,,,,,,,,,,,,, to přece na páce nemohl udělat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a on prostě povolil strunu přes ladící kolík.
(za prdelí mu stál asistent a hned mu vyměnil kytaru)
a hodně mě překvapilo, jaký je to malý bledý chvístek,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a tak velký zvuk.
U mě tato kapela také patří k těm, které jsem objevil díky různému pátrání či díky http://www.progarchives.com/ a postupně si sehnal komplet diskografii. Je to parádní muzika.boxer píše:Pro sebe jsem si díky brouzáním články o hudbě a kapelách objevil pár výborných kapel, pro někoho známé, pro mne zcela neznámé.
Nyní jsou to nově:
Crippled Black Phoenix
Moc se mi to líbí.
Dnes jsem poslouchal letošní francouze NEMO, které jsem také kdysi objevil náhodou, dost na nich ulítávám a dal jsem si do kupy všechna jejich alba.
Milovníkům progressive bych doporučil kapelu FROM.UZ z Uzbekistánu. Včera jsem již poněkolikáté dal jejich vynikající album "Sodom & Gomorrah"
A ještě . . . kdysi jsem úplnou náhodou objevil kapelu z Norska MOTORPSYCHO, kde mě zprvu "odrazoval" jejich název. Když jsem je ale poznal, věděl jsem, že je to jedno z dalších seskupení, které ladí mých slechům. Doposlouchal jsem album z roku 1994 "Timothy's Monster"
Mám z čeho vybírat, mám jejich 14 alb Jejich muzika je parádní a zatím se mi nikdy neomrzela.
Loni jsem objevil kapelu, nebo lépe řečeno multiinstrumentalistu jménem "T" (Thomas Thielen z Německa), sjíždím letošní album . . .
Neo-Prog stříklej psychedelikou, výborné!
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro dva klavíry a orchestr č.10 Es dur
klavír: Friedrich Gulda, Chick Corea
amsterodamský Royal Concertgebouw Orchestra
Nikolaus Harnoncourt
možná by se to mohlo jmenovat Koncert-rozhovor dvou klavírů s přicmrndávajícím orchestrem ---- protože orchestr skutečně jen "přihrává", např. uvede větu,,,,, tramtadadá,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale pak se drží zpátky a jenom tomu všemu backroundově dodává šmrnc a kapku koření.
a "to vše", to jsou ty dva klavíry, které se spolu proplétají jako dva milenci ---- z krátkých unison se motivy větví, doplňují, variují,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a znáte Mozarta -- sype z rukávu úžasné melodie jako by se nechumelilo.
nahrávka je fantastická, žádné slívání a zmatky, každou jednu vteřinu je dokonalý přehled kdo co hraje, a tento opojně melodický dialog dvou nástrojů a dvou skvělých klavíristů je prostě nádherný.
((( musím říct, že to, jak mi v současnosti hraje symfonická hudba, s jakou lehkostí, jak snadno se poslouchá, předčilo veškerá má očekávání o několik řádů ---- když si vzpomenu na rádoby hifi-zvuk své první radoby-hifi sestavy (sony+vincent+xavian), tak všechny ty temné hodiny tápání, ty dny a měsíce audiofilské beznaděje, za to fakt stály )))
klavír: Friedrich Gulda, Chick Corea
amsterodamský Royal Concertgebouw Orchestra
Nikolaus Harnoncourt
možná by se to mohlo jmenovat Koncert-rozhovor dvou klavírů s přicmrndávajícím orchestrem ---- protože orchestr skutečně jen "přihrává", např. uvede větu,,,,, tramtadadá,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale pak se drží zpátky a jenom tomu všemu backroundově dodává šmrnc a kapku koření.
a "to vše", to jsou ty dva klavíry, které se spolu proplétají jako dva milenci ---- z krátkých unison se motivy větví, doplňují, variují,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a znáte Mozarta -- sype z rukávu úžasné melodie jako by se nechumelilo.
nahrávka je fantastická, žádné slívání a zmatky, každou jednu vteřinu je dokonalý přehled kdo co hraje, a tento opojně melodický dialog dvou nástrojů a dvou skvělých klavíristů je prostě nádherný.
((( musím říct, že to, jak mi v současnosti hraje symfonická hudba, s jakou lehkostí, jak snadno se poslouchá, předčilo veškerá má očekávání o několik řádů ---- když si vzpomenu na rádoby hifi-zvuk své první radoby-hifi sestavy (sony+vincent+xavian), tak všechny ty temné hodiny tápání, ty dny a měsíce audiofilské beznaděje, za to fakt stály )))
THE DEAR HUNTER: Act IV: Rebirth in Reprise
Velmi příjemné, pohodička . I když už to není takový progress, jako jejich první tři alba, pořád velmi kvalitní muzika
Velmi příjemné, pohodička . I když už to není takový progress, jako jejich první tři alba, pořád velmi kvalitní muzika
Páni, to je hlas ......
Synci a děvuchi, kolik jste už dali nejvíc prašulí na jedno archívní LP album ? Je to teda rarita k pohledání (Renaissance records Ltd. 1971, limitovaná edice)
ale 250 doláčů to se mi zdá za ohranou fošnu loupež a provokace...jo CD origo mám (1 titul bónus navíc) ale vinyl...
http://www.discogs.com/Tear-Gas-Tear-Ga ... se/2527259
všimněte si sestavy hudebníků - samá známá jména
ale 250 doláčů to se mi zdá za ohranou fošnu loupež a provokace...jo CD origo mám (1 titul bónus navíc) ale vinyl...
http://www.discogs.com/Tear-Gas-Tear-Ga ... se/2527259
všimněte si sestavy hudebníků - samá známá jména
[youtube]QHmfgrvdmOM[/youtube]
Super, je to vono !
Jo pak nahráli dvojku Piggy go getter (někdy chybně označováno better) ale to bylo jakési mdlé a neposlouchatené, bez té jiskry debutu. Limitované
vydání 2000 ks CD. Měl jsem a prodal, stačí mi kazetová kopie.
Jo pak nahráli dvojku Piggy go getter (někdy chybně označováno better) ale to bylo jakési mdlé a neposlouchatené, bez té jiskry debutu. Limitované
vydání 2000 ks CD. Měl jsem a prodal, stačí mi kazetová kopie.
ADVENT - "Silent Sentinel"
Můj další objev o kterém mohu říci . . . fakt dost dobrý Pamlsek pro příznivce progresivního rocku, pro náročné posluchače, a třeba pro milovníky starých Genesis
PS: Za posledních 24 hodin to sjíždím potřetí
Můj další objev o kterém mohu říci . . . fakt dost dobrý Pamlsek pro příznivce progresivního rocku, pro náročné posluchače, a třeba pro milovníky starých Genesis
PS: Za posledních 24 hodin to sjíždím potřetí
Za poslední dva měsíce snad 60x
CD: https://www.youtube.com/watch?v=pfsIN4MaHCU
a párkrát live:
https://www.youtube.com/watch?v=4VoNo_MKsgA
BLUES PILLS
CD: https://www.youtube.com/watch?v=pfsIN4MaHCU
a párkrát live:
https://www.youtube.com/watch?v=4VoNo_MKsgA
BLUES PILLS