Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Pytel »

Tak ty United P F -- tak to se mi líbí hned na prvý poslech a Pain Of Salvation také, ale asi to chce více vstřebat

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Výborná deska, ale ještě o trochu víc se mi líbí jejich předchozí . . .
Obrázek

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Tak to už se mi dlouho nestalo . . . včera večer (spíš už v noci), jak si tak u PC se sluchátkama na uších (ve spícím baráku) prolistovávám třetí číslo Rock&All a při tom, mimo jiné, bloumám po Youtube s cílem poslechnout si (a hlavně shlédnout) hodně rané Genesis (např. toto https://www.youtube.com/watch?v=-GXQTEtAc1w), jsem narazil na něco pro mě do té doby neznámé. Což o to, každou chvíli něco nového objevím, něco "zaujme" natolik, že jeden poslech stačí, něco zaujme opravdu natolik, že album začnu shánět . . .Ale že by mě něco hned chytlo natolik, že mě z toho naskakuje husí kůže a nemůžu se odtrhnout . . .? :shock: Objevil jsem něco opravdu úžasného, nebojím se použít výraz, kterým hodně šetřím . . . famózní. Anglický multi-instrumentalista Pete Jones, který v raném věku ztratil zrak, vydal v roce 2014 pod názvem projektu TIGER MOTH TALES album "Cocoon".
Obrázek
Kromě bicích si Pete "obsluhuje" vše . . . klávesy, talk box ;) , kytaru, saxofon, píšťalky, sarod (bezpražcový mnohostrunný drnkací hudební nástroj), citeru, zvonky a . . . hlavně úžasně zpívá *thumbs up* . Bubny jsou programovány a ještě Mark Wardle hraje na křídlovku. Jak jsem se již jinde zmínil, jsem k coverům opatrný, ale když se povede . . . je to balzám. Celé to mé poznávání začalo tímto videem na Youtube . . .https://www.youtube.com/watch?v=4qV8TJMiJac. The Musical Box od Genesis z alba "Nursery Cryme" (jedna z NEJ...skladeb v historii progresivního rocku) v tak impozantním podání, že nemám slov. Hned poté jsem dal toto https://www.youtube.com/watch?v=cCJt-k1-Ybs . . . a byl jsem lapen.
Teď už podruhé sjíždím jmenované album Cocoon . . . absolutní bomba *bravo*. Už je objednáno. Všem, kteří mají rádi progressive, přeji příjemný poslech *palec*

boxer

Příspěvek od boxer »

Samozřejmě největší hity a ty nejlepší skladby Rolling Stones znám, ale osobně poslech jejich CD(LP) nevyhledávám.
Nyní jsem , po přečtení (pochvalné) recenze tento týden, už asi 3x sjel nový počin
Obrázek

A recenze nelhala. Pohodový a moc hezký hudební dárek od KR stojí za to.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Royal Concertgebouw Orchestra - 125 let (2013)
právě teď na ČT Art

Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam
Mariss Jansons
hosté: T. Hampson, Lang Lang, J. Jansen

Wagner ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ach ten Wagner ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nebyl ten chlap náhodou schizofrenik?
vždycky když ho poslouchám, mám pocit, že orchestr hraje několik hodně podobných skladeb najednou,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, každá o sobě úžasná, ale dohromady to nějak drhne.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, dál už ovšem opojní Mahler, Prokofjev, Čajkovský a Saint-Saëns. *2thumbsup*

P.S. hlediště za orchestrem v sálu Concertgebouw je poměrně velké, diváci sedí blízko a obklopují tak muzikanty ze všech stran ................ zajímavé a hodně odlišné například od Baltimore.

P.P.S. nic proti Jansonsovi, ale pod Harnoncourtem je tenhle orchestr někde jinde................................................. viz výše:
dadaft píše:Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro dva klavíry a orchestr č.10 Es dur

klavír: Friedrich Gulda, Chick Corea
amsterodamský Royal Concertgebouw Orchestra
Nikolaus Harnoncourt
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
P.P.P.S. ó bože, Janine Jansen je nejen nesmírně krásná a sexy, ale její viola (?) má opravdu fantastický zvuk. *hura*

Obrázek
Janine Jansen

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, asi jsem se zamiloval. :P

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Bowie: Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.
Celkom zaujímavo nahratý živák, najradšej mám akustiskejšie podané skladby. Niekde je skresleslenie gitár už za hranicou môjho vkusu, ale našťastie na CD nie je problém nežiadúce skladby preskočiť. :)
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Díky Progboardu jsem "našel" zase něco nového. Začal jsem od konce a poslouchám jejich poslední , tedy třetí album.
Všechna tři jsou postavená na historických příbězích a jsou v podstatě udělány jako rockové opery.
Dalo by se u této desky (ty druhé jsem ještě neslyšel) diskutovat o tom, co a kterou jinou kapelu tu a to připomíná.
Kdybych to měl hodně jednoduše přiblížit, tak jako sloučeninu Dream Theater a jejich výluhu nejlepšího (dle mého) alba Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory a střihnuté mírně Nightwish, obojí v tom nejlepším poměru.
Jsem zvědadaft na ty další dvě.

Obrázek

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

TACOMA NARROWS BRIDGE DISASTER - "Wires / Dream \ Wires" *thumbs up*
Obrázek

Kdybych měl k něčemu "přirovnat", jako první mě napadnou TOOL.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]FV7Dk4DZWe8[/youtube]

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]5aO-Z8RBkbM[/youtube]

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]IGwrxhsjpiM[/youtube]

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

David Gilmour & Friends

Obrázek

Velmi pohodové, poslouchatelné, odpočinkové...

Odpovědět