Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Sany »

davidhighend: V progu určitě prozatím událost roku. *thumbs up* Pro ty co neznají: https://www.youtube.com/watch?v=-7pEXGCtnnk

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Sany píše:V progu určitě prozatím událost roku. *thumbs up* Pro ty co neznají: https://www.youtube.com/watch?v=-7pEXGCtnnk
Ale jo, dobrý *thumbs up* I když nedokáži posoudit, co tak nazvat "událostí roku" ? V letošním roce mě chytlo nejedno album, ale co je zatím (pro mé uši) absolutní bombou,
je "troj" album GANDALF'S FIST - "The Clockwork Fable" http://www.progarchives.com/album.asp?id=51931
Obrázek

Poslouchám to podruhé (noc bude dlouhá), nemohu se nabažit. Již je objednáno ;) *jupi*

sekal

Příspěvek od sekal »

..
Naposledy upravil(a) sekal dne 11 úno 2018 17:50, celkem upraveno 1 x.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]O4zi1Z-vIAo[/youtube]

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]B5WbSrorUyI[/youtube]

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Vždy mi imponoval zvuk citary, výborný link. *bravo* Dokonca som si aj zadovážil menšiu zbierku Raviho Shankara:

Obrázek

[youtube]HYplnRjMVhM[/youtube]

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

LawIAR píše:Vždy mi imponoval zvuk citary, výborný link.
indicka hudba je nadherna ..

jen pro upresneni - v tom videu, co jsem poslal, hraje zpevak na sarod

Obrázek

doprovodny nastroj je zrejme tampura

a Ravi Shankar hral na sitar (citara - citera - je uplne jiny nastroj)

Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]2X16HWbr87A[/youtube]

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

[youtube]t6jlx6jAb-Q[/youtube]

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Mal som na mysli presne ten doprovodný nástroj, ale diky za upresnenie - nepoznal som to názvoslovie. A čo sa týka tej citary, bol som v tom, že to je nejaký druh homonyma a prekladá sa do slovenčiny ako citara (na albume Shankara je presne sitar, len to, žial, nevidno na foto), ale to je off topic. :D

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dostal jsem tip od jednoho hifisty a fakt krásně se to poslouchá : Tony Carey / Planet P Project

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ex. Blessings, Rainbow klávesák a multiinstrumentalista

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

W.A.S.P.-Golgotha. Po dlouhé době se Blackimu povedla deska která mi kápla do noty: https://www.youtube.com/watch?v=7L5Bh2uGqoc

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Wasp schvaluji
LP verze (Deep Purple 1975) je bledá kopie live snímku, Dave Coverdale ve vrcholové formě, basák Hughes vyřve nejvyšší partie vokálů, sekunduje Bolin (+) na solovku, Lord u kláves a Paice na bicí, to ma říz dodnes, to je klasika...
https://www.youtube.com/watch?v=PJ1idUuRFKg
Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
Beautiful Creatures
ani nevím proč, ale dlouho jusem tuhle desku neposlouchal, přitom vím, že ji mám moc rád, včera jsem si to pustil a paráda!!!
pár měsíců tuhle desku budu zase občas poslouchat, to je jasné.
není to žádný speed, thrash, black, death nebo progressive art metal, ale starý dobrý poctivý heavy metal -- zbustrované kytary husté jako šlehačka, tvrdé, ale s melodickými refrény, skvělý "chraplák" Joe Lestého,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, jeden z fanoušků je charakterizoval jako křížence Guns´n´Roses a AC/DC, ale já bych spíš řekl, i vzhledem k původu, že noví Mötley Crüe...................
hm, stejně jsem měl klasický Heavy Metal vždycky nejraději.
skvělá deska pro ty, kterým něco říkají jména jako Accept, W.A.S.P., Metal Church, Pretty Maids, zmiňované Mötley Crüe nebo třeba Helix, Bullet, Tyrant, Icon a podobně...

a když už píšu, taky:
Obrázek
Trampled Under Foot - Wrong Side of the Blues
po prvním poslechu jsem myslel, že už se k tomu nevrátím,
ale pravda je,
že to teď celkem poslouchám...
je to taková napůl rodinná partička z Kansas City v Missouri (otec, dcera, syn), což říká dost už samo o sobě.
téhle kapele jakoby chyběla schopnost napsat pořádný refrén nebo přidat do písně něco nečekaného,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nicméně něco na té desce je, minimálně skvěle zbustrovaná bluesová kytara, harmoška, valivá basa a opravdu velmi dobrý zpěv ústřední sourozenecké zpěvácké dvojice ---- hodně připomínají barvou hlasu Anastaciu a Dave Wyndorfa z Monster Magnet, jen s trošku chudším témbrem, ale na každý pád s vynikajícím frázováním, dovedou to bluesově podržet, protáhnout, zkrátka jižanští električtí bluesmani cinknutí rockem a soulem z Kansas City v Missouri. :D

Wrong Side of the Blues je jejich čtvrtá deska, první, která se ve Státech vyhoupla do žebříčku bluesových alb (15. místo).
předchozí tři alba neznám, ale 2013 jim vyšla pátá deska Badlands, která už byla v žebříčku bluesových alb na prvním místě a vyhrála na prestižní soutěži Blues Music Awards 2014 cenu "Contemporary Blues Album of the Year" a zpěvačka a basistka Danielle Schnebelen "Best Instrumentalist – Bass' category" tamtéž,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a já Badlands objednávám.
jsou kapely, které nemají nejlepší první desky ale postupně vyzrajou..... tohle bude jedna z nich.

Odpovědět