Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Tak jsem si poslechl nové album Styx (Mission) a moc se mi to líbí mohu doporučit
Lynyrd Skynyrd - God´n´Guns (2009)
tak už 3 den v tom lítám, Skynyrd Nation nebo Floyd jede 10x denně, ale často taky God´n´Guns, Still Unbroken nebo Little Thing Caled You ,,,,,,,,,,,,,,,,
vůbec nechápu, jak se mi tahle kapela mohla tak dlouho vyhýbat, protože takovéhle šlehačkově husté melodické kytarové vypalovačky já prostě můžu.
ale to se změní, lépe dlouho, než nidky.
vážně, aspoň tuhle jednu si poslechněte, prosím, doporučuji řádně osolit:
https://www.youtube.com/watch?v=i0Q18RibGE4
Skynyrd Nation? Yes!
((( moc bych se nedivil, kdyby se tady časem objevil profil kapely )))
no tak ho založíme...Skynyrdy občas poslouchám, kultová kapela, Freebird, Sweet home Alabama, Simple man, What's your name ...
https://www.youtube.com/watch?v=sHQ_aTjXObs
https://www.youtube.com/watch?v=sHQ_aTjXObs
Jo jo jižani jsou jižani. Pokud tuhle odnož rocku ještě neznáš , tak přeju příjemné bádání. Těch kapel je hrozná spousta. Většina právě používá 2 i 3 solové kytary a je to prostě mazec . Doporučuji hlavně živáky , tam to prostě je ono. Jen namátkou Allman Brothers Band - At Fillmore East, ale i Molly Hatchet, Blackfoot,Black Oak Arkansas, Mammas Pride... Z jihu čech zdraví Fous
též jižanský blues rock od ZZ top ale ti jsou u nás známí...špicové vinyl album Eliminator v origo košilce vydáno lic.Supraphon
viz také:
Johnny Winter
Dixie dregs
CCR
Black Stone Cherry
Stevie Ray Vaughan
všichni jsou to jižani
viz také:
Johnny Winter
Dixie dregs
CCR
Black Stone Cherry
Stevie Ray Vaughan
všichni jsou to jižani
Díky.Fous píše: ↑27 črc 2017 13:32Jo jo jižani jsou jižani. Pokud tuhle odnož rocku ještě neznáš , tak přeju příjemné bádání. Těch kapel je hrozná spousta. Většina právě používá 2 i 3 solové kytary a je to prostě mazec . Doporučuji hlavně živáky , tam to prostě je ono. Jen namátkou Allman Brothers Band - At Fillmore East, ale i Molly Hatchet, Blackfoot,Black Oak Arkansas, Mammas Pride... Z jihu čech zdraví Fous
Asi toho bude opravdu o dost víc.
Sjel jsem si jeden playlist nazvaný přiléhavě "It´s a Southern Thing", dělal to někdo, kdo měl jižanský rock rád.
Takže kromě Lynyrd Skynyrd se teď chystám v prvé řadě na:
The Marshall Tucker Band
The Steel Woods
The Cadillac Three
Holman Autry Band
The Morrison Brothers Band
------- písničky od nich mě na tom výběru vážně chytly,
a budou následovat:
The Allman Brothers Band
The Dirty Guv´nahs
Big Hat
Black Oak Arkansas
Molly Hatchet
Mammas Pride
The Ozark Mountain Daredevils
Blackjack Billy
Widespread Panic
The Outlaws
Zac Brown Band
Arc Angels
Cry Of Love
Black Stone Cherry
(samé "bandy" nebo šílené názvy )
No, čekají mě desítky desek a krásné časy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Úplně mě to strhlo - líbí se mi že je to jak se říká "šlapavá" muzika, basa většinou parádně melodicky zařezává, kytary můžou být od akustických až po metalově zkreslené a všechno mezi tím, ale mívají hodně hravých kytar a sóla jsou parádně vystavěná. A navíc láska k vokálům.
Může milovník Hysterie od Def Leppard nebýt nadšený???
V té muzice je všechno, co mám na rocku rád,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, já prostě nechápu, opravdu NECHÁPU, jak to že mě to mohlo tak dlouho míjet...
YES, IT´S A SOUTHERN THING
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych doporučil:
Moreland & Arbuckle
Thomas Wynn & The Believers (na TIDAL v MQA).
Moreland & Arbuckle
Thomas Wynn & The Believers (na TIDAL v MQA).
LONG PLAY audio
Nezapomeňme ještě na B.T.O, solovky od Grega Allmana nebo Zakka Wylda. Ty mám fakt hrozně rád. Ještě taky Doc Holliday a Grinderswitch stojí za poslech.
Zrovna poslouchám LP Emerson, Lake a Palmer - works
Zrovna poslouchám LP Emerson, Lake a Palmer - works
http://dr.loudness-war.info/album/list/ ... rd+Skynyrd
Tak to zmrvená zmrzačená hudba se dá snad poslouchat jen na slabých systémech, které stejně žádný dynamický nářes nedokážou zprostředkovat.
Tak to zmrvená zmrzačená hudba se dá snad poslouchat jen na slabých systémech, které stejně žádný dynamický nářes nedokážou zprostředkovat.
Štve tě to moc?
Fibich: Complete Symphonies, Detroit Symphony Orchestra, Neeme Järvi, 1994, Chandos
Včera večer se i při otevřeném balkónu udělalo nezvyklé, až venkovské ticho, tak to bylo třeba využít k soustředěnému poslechu.
Dal jsem si poprvé Fibichovu 3. symfonii E moll, Op.53.
A stejně jako z jeho druhé symfonie, jsem nadšený i z jeho třetí a už po prvním poslechu je mi jasné, že bude patřit k mému zlatému fondu, tj. mezi ty, které čas od času poslouchám.
3. symfonie je hodně hravá a navíc Fibich byl velký propagátor tzv. příznačných motivů, které měly mj. hudebně, s pomocí melodie, harmonie, tempa atd. charakterizovat určité reálné události, situace, charaktery a podobně.
Příznačné motivy už u současných symfonických hudebních skladatelů ztratily svůj lesk, ale přestěhovaly se někam, kde pořád mají a budou mít své hudební opodstatnění - do filmové hudby.
Třeba druhá a třetí věta Fibichovy Třetí, to je doslova učebnice pro tvůrce orchestrální filmové hudby (jaké nálady s sebou nesou, nechám na posouzení laskavým posluchačem - je to opravdu dost zřejmé).
Třeba když Harry Potter ve škole v Bradavicích poprvé letí na létajícím koštěti, to je mistrná ukázka využití příznačných motivů.............
Jako plus musím vzít, že mám velmi rád nahrávky z Detroitu a Chicaga, vždy mají dobrý zvuk.
Dirigent Järvi mě nijak neoslovil, ale ani nic není špatně.
(uvidím na srovnání se supraphonskými nahrávkami)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zkrátka --- dobře to ten náš Zdeněk dělal, jen co je pravda...
Dave Weckl: Hard-Wired (1994)
Slavná deska slavného amerického jazzového bubeníka.
Dokonale vyvážená průzračná nahrávka (třeba žestě znějí lahůdkově, naprosto neagresivně a přitom "zařezávají"), dobře se to poslouchá, má to svůj "sound". Šlapavý fusion-jazz s pumpující basou a od začátku do konce jedna lepší skladba za druhou - Hard-Wired, Afrique, In Flight, Crazy Horses, In the Pocket, to jsou všechno totální pecky.
To je jazz pro mě.