Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Leony5 »

*thumbs up* Tak jsem si poslechl nové album Styx (Mission) a moc se mi to líbí *thumbs up* mohu doporučit *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Lynyrd Skynyrd - God´n´Guns (2009)

tak už 3 den v tom lítám, Skynyrd Nation nebo Floyd jede 10x denně, ale často taky God´n´Guns, Still Unbroken nebo Little Thing Caled You ,,,,,,,,,,,,,,,,

*2thumbsup*

vůbec nechápu, jak se mi tahle kapela mohla tak dlouho vyhýbat, protože takovéhle šlehačkově husté melodické kytarové vypalovačky já prostě můžu. :D
ale to se změní, lépe dlouho, než nidky.

vážně, aspoň tuhle jednu si poslechněte, prosím, doporučuji řádně osolit:

https://www.youtube.com/watch?v=i0Q18RibGE4

Skynyrd Nation? Yes!

((( moc bych se nedivil, kdyby se tady časem objevil profil kapely )))

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no tak ho založíme...Skynyrdy občas poslouchám, kultová kapela, Freebird, Sweet home Alabama, Simple man, What's your name ...
https://www.youtube.com/watch?v=sHQ_aTjXObs

Fous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fous »

Jo jo jižani jsou jižani. Pokud tuhle odnož rocku ještě neznáš , tak přeju příjemné bádání. Těch kapel je hrozná spousta. Většina právě používá 2 i 3 solové kytary a je to prostě mazec . Doporučuji hlavně živáky , tam to prostě je ono. Jen namátkou Allman Brothers Band - At Fillmore East, ale i Molly Hatchet, Blackfoot,Black Oak Arkansas, Mammas Pride... Z jihu čech zdraví Fous

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

též jižanský blues rock od ZZ top ale ti jsou u nás známí...špicové vinyl album Eliminator v origo košilce vydáno lic.Supraphon
viz také:
Johnny Winter
Dixie dregs
CCR
Black Stone Cherry
Stevie Ray Vaughan
všichni jsou to jižani

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Fous píše:
27 črc 2017 13:32
Jo jo jižani jsou jižani. Pokud tuhle odnož rocku ještě neznáš , tak přeju příjemné bádání. Těch kapel je hrozná spousta. Většina právě používá 2 i 3 solové kytary a je to prostě mazec . Doporučuji hlavně živáky , tam to prostě je ono. Jen namátkou Allman Brothers Band - At Fillmore East, ale i Molly Hatchet, Blackfoot,Black Oak Arkansas, Mammas Pride... Z jihu čech zdraví Fous
Díky.
Asi toho bude opravdu o dost víc. *2thumbsup*
Sjel jsem si jeden playlist nazvaný přiléhavě "It´s a Southern Thing", dělal to někdo, kdo měl jižanský rock rád.
Takže kromě
Lynyrd Skynyrd se teď chystám v prvé řadě na:
The Marshall Tucker Band
The Steel Woods
The Cadillac Three
Holman Autry Band
The Morrison Brothers Band
------- písničky od nich mě na tom výběru vážně chytly,
a budou následovat:

The Allman Brothers Band
The Dirty Guv´nahs
Big Hat
Black Oak Arkansas
Molly Hatchet
Mammas Pride
The Ozark Mountain Daredevils
Blackjack Billy
Widespread Panic
The Outlaws
Zac Brown Band
Arc Angels
Cry Of Love
Black Stone Cherry
(samé "bandy" nebo šílené názvy :D )
No, čekají mě desítky desek a krásné časy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Úplně mě to strhlo - líbí se mi že je to jak se říká "šlapavá" muzika, basa většinou parádně melodicky zařezává, kytary můžou být od akustických až po metalově zkreslené a všechno mezi tím, ale mívají hodně hravých kytar a sóla jsou parádně vystavěná. A navíc láska k vokálům.
Může milovník Hysterie od Def Leppard nebýt nadšený???
V té muzice je všechno, co mám na rocku rád,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, já prostě nechápu, opravdu NECHÁPU, jak to že mě to mohlo tak dlouho míjet...

YES, IT´S A SOUTHERN THING *thumbs up*

LONG PLAY audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LONG PLAY audio »

Ještě bych doporučil:

Moreland & Arbuckle
Thomas Wynn & The Believers (na TIDAL v MQA).
LONG PLAY audio

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Nezapomeňme ještě na B.T.O, solovky od Grega Allmana nebo Zakka Wylda. Ty mám fakt hrozně rád. Ještě taky Doc Holliday a Grinderswitch stojí za poslech.
Zrovna poslouchám LP Emerson, Lake a Palmer - works

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

http://dr.loudness-war.info/album/list/ ... rd+Skynyrd

Tak to zmrvená zmrzačená hudba se dá snad poslouchat jen na slabých systémech, které stejně žádný dynamický nářes nedokážou zprostředkovat.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Štve tě to moc?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Fibich: Complete Symphonies, Detroit Symphony Orchestra, Neeme Järvi, 1994, Chandos
Včera večer se i při otevřeném balkónu udělalo nezvyklé, až venkovské ticho, tak to bylo třeba využít k soustředěnému poslechu.
Dal jsem si poprvé Fibichovu 3. symfonii E moll, Op.53.
A stejně jako z jeho druhé symfonie, jsem nadšený i z jeho třetí a už po prvním poslechu je mi jasné, že bude patřit k mému zlatému fondu, tj. mezi ty, které čas od času poslouchám.
3. symfonie je hodně hravá a navíc Fibich byl velký propagátor tzv. příznačných motivů, které měly mj. hudebně, s pomocí melodie, harmonie, tempa atd. charakterizovat určité reálné události, situace, charaktery a podobně.
Příznačné motivy už u současných symfonických hudebních skladatelů ztratily svůj lesk, ale přestěhovaly se někam, kde pořád mají a budou mít své hudební opodstatnění - do filmové hudby.
Třeba druhá a třetí věta Fibichovy Třetí, to je doslova učebnice pro tvůrce orchestrální filmové hudby (jaké nálady s sebou nesou, nechám na posouzení laskavým posluchačem - je to opravdu dost zřejmé).
Třeba když Harry Potter ve škole v Bradavicích poprvé letí na létajícím koštěti, to je mistrná ukázka využití příznačných motivů.............

Jako plus musím vzít, že mám velmi rád nahrávky z Detroitu a Chicaga, vždy mají dobrý zvuk.

Dirigent Järvi mě nijak neoslovil, ale ani nic není špatně.
(uvidím na srovnání se supraphonskými nahrávkami)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zkrátka --- dobře to ten náš Zdeněk dělal, jen co je pravda... *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Dave Weckl: Hard-Wired (1994)
Slavná deska slavného amerického jazzového bubeníka.
Dokonale vyvážená průzračná nahrávka (třeba žestě znějí lahůdkově, naprosto neagresivně a přitom "zařezávají"), dobře se to poslouchá, má to svůj "sound". Šlapavý fusion-jazz s pumpující basou a od začátku do konce jedna lepší skladba za druhou - Hard-Wired, Afrique, In Flight, Crazy Horses, In the Pocket, to jsou všechno totální pecky.
To je jazz pro mě.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

bacil2 píše:
29 črc 2017 09:02
ErikMarchand_Dor_900x450.jpg
Poslouchám na Tidalu a doporučím i já. *2thumbsup*

Odpovědět