Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od dadaft »

Steven Wilson - Transience
Na rozdíl od popovky To the Bone, tohle je prostě čistě Porcupine Tree, jenom se to tak nejmenuje.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Transience je výběrovka, dost dobrá. Poslechni si "Raven that refused to sing" , "4 1/2" a "Hand. Cannot. Erase.", všechny jsou výborná muzika a navíc s vynikajícím zvukem, který svou plností, hutností, přehledností, detailností a dynamikou klidně už v MP3 320kBps hravě překonává leckterý hires. Nosné datové médium je v podání pana Wilsona vždy plně využito od tichých pasáží až po hlasité, nikdy není zbytečně tiché ani zbytečně přebuzené až k ořezu dynamických špiček, prostě lahůdka.

Poslední dobou se setkávám s tím, že je to pro některé příliš depresivní. Já na tohle netrpím a dokážu si to vychutnat. *thumbs up*

Poslední album "To the bone" je úkrok Wilsona směrem k popu, který natvrdo přiznal, řekl že se za to ani trochu nestydí a že mu v záplavě nového popu chybí inteligentní pop jako dělala dřív Abba, ELO nebo Peter Gabriel. A udělal to trochu po svém samozřejmě, těžko dneska v nějakém popu uslyšíme takhle kvalitní kytarové riffy. Já se přiznám, že se mi tohle album moc líbí.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

RedBaron - dík :D , no, já na ten progresivní rock/metal moc nejsem, mně stačí jednou do roka Porcupine Tree a jednou Opeth a jsem uspokojen, ale dík.
(jinak mně se z toho popového Wilsona taky pár písniček líbí...)
------------------------------------

Janiva Magness - What Love Will Do (2008)

skvělé album bluesové písničkářky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Quincy Jones: Q´s Jook Joint

Jook Joint je podle slovníku hudba určená k tanci, která často bývá v jukeboxech.
Deska, na kterou si Quincy sezval spoustu hostů, Ray Charlese, Phila Collinse, Glorii Estefan, Charlie Wilsona, Tamiu ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Co je třeba konkrétně pochválit, je kvalita nahrávky. Už úvodní mluvené Intro si velmi efektně pohrává s různými hlasy a zvuky v rámci sterea a tato vlastnost vydrží celou desku i v hudebních pasážích.
Nástroje i hlasy jsou nahrány neuvěřitelně dobře, mají svou přirozenou barvu i objem, jsou velmi pečlivě rozmístěny ve stereo-scéně a každý má kolem sebe zároveň dostatek prostoru, aby se daly sledovat zcela separátně, když je chuť ---- nic se s ničím neslívá ani nepřekrývá a dohromady je to mazec,,,,,,,,,,,,,,,,, to, co se tady snažím těžkopádně vylíčit slovy pochopíte během několika skladeb z Q´s Jook Joint.
Rozložení a čitelnost mnohočetných vokálů, to je moje a tady je špičkové.
A dokonce i když je v nahrávce občas použita komputerová syntetika, konkrétně basový synťák, je tak vymazlený, že zní skvěle.
Kéž by byly všechny desky jakéhokoliv žánru nahrány a namixovány takhle !!!!

Jenom škoda, že tenhle styl černošské hudby (funk?) zrovna moc nemusím...
Naposledy upravil(a) dadaft dne 27 srp 2017 17:16, celkem upraveno 1 x.

funkyman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funkyman »

ano funk.tu so soulovo hip-hopovym nadychom.to ja zasa musim..
skoda..inak by som ti odporucil aj ine veci..hoc aj jeho QJ
1981 The Dude-dance disco funk
Obrázek
1989 Back on the Block-synti soul funk
Obrázek
2010 Q-Soul bossa nostra - covers od vsetkeho trochu /jeho produkcie/ prespievane sucasnymi "black music" hviezdami...snoop dog, j. hudson, j. legend..dokonca aj neboha Amy W.
Obrázek
Přílohy
R-9275074-1477776337-6042.jpeg.jpg
R-1584322-1264517825.jpeg.jpg
R-320334-1415432971-5859.jpeg.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

---------------------------------------------
funkyman --- díky za tipy. Dal jsem Q - Soul Bosa Nostra

Ale před tím jsem pustil:

Obrázek

The Quincy Jones ABC / Mercury Big Band Jazz Sessions

Vyšlo to někdy v devadesátých letech, je to pětidiskový komplet.
Ale nahrávky Quincyho tehdejšího "rtuťovitého jazzového bigbandu" jsou převážně pořízené mezi roky 1959 a 1961.
Je to samozřejmě slyšet. Bicí jsou většinou jako bubnování na kýble, nástroje jsou občas dost divně rozloženy mezi bednama apod., ale dechové plechové nástroje, jádro bigbendu, zní kupodivu dost dobře. Prvních pár skladeb jsem se trochu ošíval, ale od půlky prvního disku se to rozjede a prvních deset skladeb druhého disku je prostě přes horší nahrávku famózní jízda -- klasický jazzový big band konce 50. let v plné síle.
Paráda.

No a pak jsem tedy pustil Q Soul Bossa Nostra

Samozřejmě přechod na moderní nahrávku, navíc tak kvalitní, je poměrně šok.
První tři skladby gradují a titulní trojku Soul Bossa Nostra jsem hodil do provizorního playlistu pro nějaký budoucí výběr.
Pak to ovšem začne být na mě moc hip-hopové.
Ještě se mi celkem líbí 6 a od 12-náctky do konce.

(((No,,,,,,,,,,,,,,,, po několika špatných letech různých problémů jsem zase zpátky, neskutečně nažhavený na muziku, aparát mám nad čárou (hraje to, bedny jsou sice šunky, ale nedávám jim příležitost to předvádět) a mé ideální poslechové místo je zároveň místem relaxačním i pracovním (ale na práci už ...)........... asi to nebude dlouho trvat a začnu někomu lézt na nervy.
Inu, budu se držet hudebních a filmových vláken, k železu už jsem teď na dlouho stejně řekl vše, a bude to OK)))

funkyman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funkyman »

hudobne a aj zvukovo top-ja mam Jp verziu - je tento vinyl
Sounds-Stuff like that...-rozne obdobia , rozny umelci-Hancock, Brecker..Scott...
Obrázek
nie je to komercne, nieje to narocny jazz ale feeling ako hrom
Přílohy
R-6941430-1495182790-1509.jpeg.jpg

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Po návštěvě u Dasty jsem "musel" mít tento vinyl doma. V pátek dorazil a dnes se točí. :-)

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Deborah Coleman - Livin´ On Love

Skvěle nahrané bicí, nejen zvukem, ale i rozložením přechodů atd, k tomu šlapavá "napružená" tvrdě elektrická basa, to je grunt tohoto alba americké bluesové kytaristky a písničkářky.
K tomu přidejte zvonivou jemně podkreslující rytmickou kytaru a lehce zkreslený sólující Gibson Colemanové.
Není to moc nástrojů, přesto je zvuk plný. Už prvních pár sekund úvodního songu nikoho nenechá na pochybách.

Zkrátka studiová vymazlenost.

Hudebně taky velmi dobré, Colemanová je skvělá kytaristka, je to holt trošku žensky jemnější a poslech na pohodu.
Pokud máte rádi elektrické blues lehce střihnuté popem, nemuseli byste být zklamáni.

komak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komak »

Walter Becker - 11 Tracks Of Whack (1994)
DR 11-17

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Cold Creek County - Homemade (2017)

s touhle kanadskou country-rockovou kapelou tady asi narazím :roll: , ale zvonivé kytary, melodické a hymnické refrény a mnohohlasé vokály, to mě prostě přitahuje jako sladké vosy.
Dobře, z country formátu se nedá jen tak vymanit, ale je třeba přiznat, že vrámci žánru jsou kluci z kraje studených potoků nesmírně přesvědčiví.
((( kraj Cold Creek skutečně existuje, je v srdci Ontaria, a muzikanti z něj pochází )))
První deska Till The Wheels Come Off (2015) je nabitá melodickými skladbami, --- ano, občas to dost připomene Nickelback a našlo by se víc výtek --- , ale napsat takhle jednu pecku za druhou a mít docela hutný zvuk už na první desce................ klobouk dolů.
A Homemade to zdá se posunuje zase dál k osobitému zvuku kapely.
Bohužel to není úplně plnohodnotné album, jen pět nových písniček plus dvě z nich v akustické verzi.
Příští album by mohlo být nesmírně zajímavé.
(a nebo taky ne )

Pokud neznáte, doporučil bych na první poslech 3 písničky, po kterých budete vědět, jestli jo anebo fuj fuj.
Trucker Hat z Till the Wheels Come Off
a It´s About to Get Good a Money v akustické verzi z Homemade

Obrázek

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Úplně náhodně jsem na Tidal našel a hodně se mi libi ;)
Mike Horowitz-Kiss My Axe *thumbs up*

Odpovědět