Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od dadaft »

PetrD píše:
26 říj 2017 17:23
75496491303041716076_thumb.jpg
Dadaft: "Pokud jde o zvuk, osobně mám pocit že snad jen v Bones Of Saints je to trošku nepřehledné a slité, jinak dobrý".

Ne, Dadafte, není to moc dobrý *fnuk*
Tak je to indie, nevím, co bys od toho chtěl, v tomhle žánru je spousta ještě katastrofičtěji nahraných desek, oni třeba k bicím přidávají synťákovou špínu, je to teď moderní (viz třeba Larkin Poe - Peach), a i ostatní nástroje schválně brutálně zkreslují.................... podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má......
(Když chceš super nahrávku, tak třeba The Apocalypse Blues Revue je super nahrávka.)

Navíc je pravda, že mi hraje skvěle v podstatě všechno, i věci, které jiní tvrdě kritizují, třeba Drastic Fantastic od KT Tunstall nebo Haunted od Poe...

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

dadaft píše: Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má......
Nebuď naivní ;) Plant není jediný, s kým zvukoví inženýři "vyjebávají", bohužel :( Zjisti si něco o tzv. Loudness War a pak pochopíš. Nedávno jsem měl možnost porovnat CD Black Sabbath - "Paranoid" z roku 1987 s CD z tzv. "Black Boxu" :evil: Strašný rozdíl :evil: :evil: A totálně mě dorazily jejich poslední dva kousky, "13" a hlavně "The End" . . . moje hlava to prostě nevydržela doposlouchat do konce. Přirovnal bych to ke kombajnu, který po tobě projíždí na poli, když si lebedíš se stéblem trávy v hubě a pozoruješ beránky na obloze. Jeden z mála, kdo si konečný mastering dokáže ohlídat, je Neil Young. Ať už ho poslouchám či nikoliv, vždy si jeho nové album poslechnu, abych se znova a znova přesvědčil, že to jde! Další, ke komu nemám výhrady, je můj oblíbenec Steven Wilson *thumbs up* Prasením svých alb se "proslavili" např. RHCHP či Iggy Pop :x Z mé "sbírky" je asi nejhorším albem, co se týče zvuku, CD z roku 2002 od Queens of the Stone Age - "Songs for the Deaf " . . . to se fakt nedá *fnuk* Ale kdo to tenkrát mohl tušit, že. Možná máš aparaturu natolik limitní, že ti kvalitu nahrávky zas až tak neodhalí (viz."je pravda, že mi hraje skvěle v podstatě všechno, i věci, které jiní tvrdě kritizují"), buď rád a užívej si ;) Nejsi tu jediný :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PetrD píše:
26 říj 2017 17:19
Možná máš aparaturu natolik limitní, že ti kvalitu nahrávky zas až tak neodhalí (viz."je pravda, že mi hraje skvěle v podstatě všechno, i věci, které jiní tvrdě kritizují")...
Mě z vás hifistů fakt jednou mrdne.

Přísahám a neporuším to, že už budu přispívat jen do vláken Co právě poslouchám a Nějaký film na dlouhé zimní večery a do žádných diskuzí se nebudu pouštět.

Howgh.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Mark Selby je pohodář.
Mark Selby je bluesový kytarista.
Když hraje pohodář blues, nemůže z toho vylézt nic jiného, než pohodové blues. :D
Dobrá deska.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

dadaft píše:
26 říj 2017 19:27
PetrD píše:
26 říj 2017 17:19
Možná máš aparaturu natolik limitní, že ti kvalitu nahrávky zas až tak neodhalí (viz."je pravda, že mi hraje skvěle v podstatě všechno, i věci, které jiní tvrdě kritizují")...

Přísahám a neporuším to, že už budu přispívat jen do vláken Co právě poslouchám a Nějaký film na dlouhé zimní večery a do žádných diskuzí se nebudu pouštět.

Howgh.
Doufám,že budeš v tomto vlákně přispívat dál,jsem už natom asi závislý ;) Nebýt tebe a tobě podobných,tak nemám možnost se posouvat i v hudbě jako takové.Vlaken o kabelech a jiných je tady plno,ale přispevovatelu o hudbě jako ty minimum.Takze piš, když už nic,tak aspoň pro mě jsi v hudbě obrovská inspirace a pak si konečně uvědomuji,proč to vlastně celé s těmi dráty ,careball a pod. vlastně dělám ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

dadaft píše:
26 říj 2017 19:27
Kde jsi přišel na to, že já jsem hifista? ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak na fóru o hifi,které to má i v názvu,se to tak nějak předpokládá ;) Nic proti,pouze můj názor

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Takže je i Dadaft ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ach jo :roll:

Lapi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lapi »

dadaft píše:
26 říj 2017 15:40
Obrázek

ROBERT PLANT lullaby and... THE CEASELESS ROAR

Zvuk doprovodné kapely Sensational Space Shifters není tak brutálně zkreslený jako na Carry Fire, i když kopa zkreslených nástrojů je tam pořád.
Námětově je deska trochu pestřejší.
A neméně výborná.

Tohle spojení Roberta Planta s kapelou Sensational Space Shifters z posledních dvou desek se mi moc moc líbí a obě se zařadí k těm albům, které čas od času poslouchám...
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Super deska děkuji za tip. *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Tak to dávám . . .
Cover.jpg
Ale KSL Edition (verze KronStudioLab) *jupi* Neskutečný rozdíl oproti oficiálnímu albu. Průzračný zvuk, plná dynamika, vychutnávám si každou notu, každý Robertův nádech . . .

foobar2000 1.2.9 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2017-10-26 23:14:18
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Robert Plant / Carry Fire
-------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR13 -0.65 dB -16.60 dB 4:14 01-The May Queen
DR12 -1.20 dB -15.83 dB 3:29 02-New World...
DR12 -2.99 dB -18.12 dB 4:18 03-Season's Song
DR12 -1.63 dB -17.12 dB 4:49 04-Dance With You Tonight
DR12 -1.84 dB -16.56 dB 3:54 05-Carving Up The World Again... A Wall And Not A Fence
DR14 -2.89 dB -20.75 dB 5:18 06-A Way With Words
DR11 -2.47 dB -17.61 dB 5:25 07-Carry Fire
DR12 -1.30 dB -16.04 dB 3:48 08-Bones Of Saints
DR13 -1.94 dB -17.73 dB 4:07 09-Keep It Hid
DR12 -1.93 dB -16.70 dB 4:58 10-Bluebirds Over The Mountain
DR12 -2.49 dB -17.98 dB 5:07 11-Heaven Sent
Number of tracks: 11
Official DR value: DR12
Samplerate: 44100 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 16
Bitrate: 759 kbps
Codec: FLAC

Mám bezprostřední možnost porovnání s tím, co si mohu oficiálně objednat . . . :?

foobar2000 1.2.9 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2017-10-21 23:19:57
Analyzed: Robert Plant / Carry Fire
DR Peak RMS Duration Track
DR6 0.00 dB -8.37 dB 4:14 01-The May Queen
DR6 0.00 dB -7.55 dB 3:28 02-New World...
DR6 0.00 dB -8.31 dB 4:19 03-Season's Song
DR6 0.00 dB -8.75 dB 4:48 04-Dance With You Tonight
DR6 0.00 dB -7.54 dB 3:54 05-Carving Up the World Again...a wall and not a fence
DR7 0.00 dB -10.99 dB 5:19 06-A Way With Words
DR6 0.00 dB -8.75 dB 5:26 07-Carry Fire
DR6 0.00 dB -7.89 dB 3:47 08-Bones of Saints
DR7 0.00 dB -8.96 dB 4:08 09-Keep It Hid
DR6 0.00 dB -7.79 dB 4:59 10-Bluebirds Over the Mountain
DR6 0.00 dB -8.45 dB 4:42 11-Heaven Sent
Number of tracks: 11
Official DR value: DR6

Nechci tady rozdmýchávat debatu co a jak, jen jsem chtěl ještě jednou poukázat na zde vyřčená slova "podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má..."
Trochu mi to připomíná, když jsem měl možnost porovnat nejednou tady zmiňované RHCHP-"Californication" (a posléze CD z roku 1999 daroval...)
Dadafte, je úplně jedno, co kdo máme doma za aparát a jestli se někdo cítí více hifista, než ten druhý . . . já se tady jen snažím v dobré víře poukázat na to, jak se u skvělých desek mrší zvuk takovým způsobem, že mám velký problém to doposlechnout do konce. V dobré víře, aby i ostatní členové fóra mohli zbystřit. Ne, nehraji si na hifistu, ale moje uši jsou za ty desítky let docela zhýčkané :)

A na závěr jen malý dotaz pro všechny, tedy hlavně RedBarona, kterému tímto děkuji . . . dá se KSL edition někde objednat? Mám to "jen" stažené ve FLAC a velmi toužím po tomto albu.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Nevím, já jsem notorický stahovač a sběratel digitálu (4TB, cca 10.000 albumů, 3/4 lossless), i proto se mi dobře porovnává a fakt nechápu za jaký shit se zvukem alá přepálená kazeta (ale v hi-resu, který tu naprosto postrádí smysl) se dneska dají utratit peníze. RedBook je pro mě technicky naprosto dostačující medium, když je dobrý mastering, je fakt jedno jestli to má 16/44 (a stačí i ztrátová MP3 320kbps) nebo 32/384, D/A převodník je schopen z toho udělat překrásný zvuk.

Firmy KronStudioLab si všímejte, protože vydává pod svým labelem věci, které s rozumným masteringem nelze sehnat a vyplňuje tak díru na trhu, podobných alb je víc, jako kdyby firma přesně hlídala, jaká nová alba a remastery vyšly se špatným masteringem a jeden po druhém je dělá po svém. Můžu jen tleskat.

Zkreslené nástroje - proti takovým já nic nemám, zkreslení jako určitá forma zabarvení původního zvuku nástroje se používá ať už u elektrické kytary, samplu jakéhokoliv akustického nebo syntetického nástroje a bez použití této techniky by hudba byla rozhodně ochuzena o spoustu barevnosti. Co mi vadí, je brutální zkreslení FINÁLNÍHO MIXU, s bicími, vokály, to je prostě prasárna a nehodlám diskutovat o tom, že "to tak někdo myslel" *taktone*

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Jinak řečeno, výtvory KronStudioLab se na CD koupit nedají, dá se pouze stahovat?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Mám pár stažených Flaců od KronStudioLab, super zvuk, např. Deep Purple, Pink Floyd, Nazareth, atd....

Asi není problém to vypalit na CD, kdo chce fyzický nosič.

Nedávno mne zvukově dostalo Led Zeppelin ( Thulemann Box ) 10 CD --- zvuk nemá chybu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Keyon Harrold - The Mugician (2017)

Druhá deska jazzového trumpetisty původem z Missouri, který občas nahrává i pro hvězdy hip-hopu.
Díval jsem se na poslouchanost a jede hlavně ve velkých amerických městech s NYC na čele.
Moderní jazz a nakonec velmi zajímavý poslechový zážitek...........................

Odpovědět