Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Ronnie Montrose - 10x10
(featuring Ricky Phillips and Eric Singer)

Pokud vám něco říká Dio, Van Halen, Toto, Asia, Uriah Heep apod., tohle je věc pro vás.
Spoustá hostů jako Joe Bonamassa, Phil Collen, Sammy Hagar a další.
Parádní záležitost.

P.S. je to datováno 2017 ale Montrose už je tuším pár let na druhém břehu......

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Asi to bude znít zvláštně ode mě,ale prostě super!!!!Dadaft,jsi moje hudební múza ;) ;) ;) ;)

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Aktuálně na živém koncertu Praha 5.
Laco Deczi Celula New York
Přílohy
IMG_2695.JPG

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Dnes si dávám trochu pro mě zvláštní věc,přivedla mě nato má nevlastní 19 ti leta dcera.
Avicii 2017!? :shock: Není to zrovna můj šálek kávy,ale nesmírně si to užívám *palec*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Michel Portal, Richard Hery, Xavier Tribolet, Quatuor Ebene - Eternal Stories

Skvělá věc, prvotřídní nahrávka, pro náročnějšího posluchače.

.
.
Obrázek

Imagine Dragons - Evolve

Jméno Imagine Dragons jsem náhodně někde uviděl a vzpomněl si, že má oblíbená tenistka Jamie Hampton je poslouchá, já je nikdy neslyšel, tak jsem to prubnul..................... no, moc často to asi poslouchat nebudu, ale užil jsem si to --- takhle hymnický pop se fakt nevidí.............
(u dvou hitů je na Spotify skoro půl miliardy přehrání, síla)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

terahera píše:
02 lis 2017 21:20
Dnes si dávám trochu pro mě zvláštní věc,přivedla mě nato má nevlastní 19 ti leta dcera.
Avicii 2017!? :shock: Není to zrovna můj šálek kávy,ale nesmírně si to užívám *palec*
Na Spotify ještě 2017 není, tak jsem z rozvernosti zkusil 2015 "Stories" a je to úplně v poho -- jeden povedený popový hit za druhým.....
Zná tvoje dcera ty Imagine Dragons z mého příspěvku výš?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

To nevím,je to těžká puberťačka
Ale asi jo,moc semnou nekomunikuje,tohle byl náhodný hovor u mě v poslechovce ;)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Cezo mňa dnes prešiel nový album Benjamina Clementina - I tell a fly. Fakt netuším, aký postoj k tejto nahrávke zaujať, no jedno je isté - naživo by ma to dosť bavilo. Odporúčam aj starším, zaritejším konzervatívnym poslucháčom.

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

.
.
Eternal Stories mě docela navnadily na dobrý jazz...

Obrázek

Jean-Pierre Como - Padre

Bicí. Elektrická basa. Klavír.
Nelze než doporučit.

-------------------------------------------------------------------

Dovolím si malou off topic osobní poznámku - když včera při nočním poslechu začlo Mio padre, zase jednou mi to docvaklo - je hotovo. Moje malá poslechovka dokonale zmizela, byl jsem v mnohem větším prostoru, kterému dominovala velká bicí souprava se spoustou přechodových bubnů a spoustou činelů. Je fantasticky nahraná - nejem co do barvy (rozmanitost zvuku blan i činelů je parádní), ale i co do pečlivého pravolevého i předozadního (a přísahal bych že i vertikálního) umístění ve stereo-prostoru. Prostě reálně velká bicí souprava nějaké dva metry ode mě. :)
K tomu elektrická basa, která na mém systému hraje skvěle napříč žánry.
A klavír.
Opravdu zvukem naprosto vymazlený, přirozeně znějící klavír................
Po Mio padre následuje vynikající Someday My Prince Will Come a na ni přímo navazující desetiminutová Marcello, asi nejlepší skladba celé desky.................... a já nekysl někde v nějaké poslechovce, ale byl přímo u toho - skvělí muzikanti hráli na kvalitní nástroje a ladilo jim to nádherně........................ a pak dál a dál jeden výborný kousek za druhým až k závěrečné Dans les jardins du Luxembourg, která začíná hravým klavírem (tak rychlý zvuk jsem doma ještě neměl, zní to fantasticky živě), a končí takovým vlahým táhlým dohráváním, "ševelením" nástrojů, kdy jsem prostě cítil, že končí velice příjemný zážitek (a emoce k hi-fi přece patří)...........................................
.................................................................... no, za pár let si koupím ty Harbethy, o kterých sním, ale do té doby už na sestavu nešáhnu.

A když se mi někdy bude zdát, že to hraje na hovno.......... myslím, že už jsem natolik zkušený, abych nepanikařil a uvědomil si, že to není špatným aparátem, ale kombinací těchto věcí:
--- nejsem v poho
--- nahrávka není nejlepší
--- snažím se poslouchat v denním městském ruchu s otevřeným oknem = velké rušení a sestava není stavěná na koncertní hlasitosti, které by to "přeřvaly", to by musela mít úplně jinou cenovku, hlavně bedny
--- přes den je v našem věžáku s 50 partajemi strašný bordel v síti a nejde na to nijak vyzrát kromě pračky za statisíce - to kašlu. Nepomohlo ani, že mám nové rozvody v bytě, s dostatečným průřezem, devět okruhů, samostatný pro kuchyň s ledničkami, mikrovlnkami a dalším, atd. samostatný pro aparát, pro TV i pro PC, plotry a tiskárny............................... jsem se nějak rozjel koukám.................... tož tak. ;)

A přitom to vypadalo jako tuctové jazzové album...
:lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Lordi - Scare Force One

Já na ten progressive metal moc nejsem, spíš hledám klasický melodický heavy metal s hutným zvukem a výraznými refrény.
Hledám v novějších věcech, líbí se mi něco od Bang Tango nebo The Atomic Bitchwax...........................
................................. ale Lodri, to je splněný sen --- parádně nabustrované kytary, zvuk přesně jak nejlepší 80-tkové heavy metalové kapely, hustý jak šlehačka, skvělý chraplák a sbory.............................
Tohle je šité přesně dadaftovi na míru. Super.
*thumbs up*

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

...."Já na ten progressive metal moc nejsem.... ale Lodri, to je splněný sen --- parádně nabustrované kytary, zvuk přesně jak nejlepší 80-tkové heavy metalové kapely, hustý jak šlehačka, skvělý chraplák a sbory...Tohle je šité přesně dadaftovi na míru"

*offtopic* Dadafte, zrovna toto album se u mě doma mihlo, fakt se ti zvuk tohoto CD líbí? :?
PS: A Lordi opravdu...ale opravdu nejsou "PROGRESSIVE metal"

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

PPS: to dadaft opravdu... ale opravdu netvrdí.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

dadaft píše:
03 lis 2017 19:45
Já na ten progressive metal moc nejsem ......... ale Lordi, to je splněný sen
Tak ne, no...sorry ;)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

a presne takto vznikajú pletky na dedine a konšpiračne teórie, keď si človek z textu vytiahne, čo chce.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Z textu netahám nic, co bych chtěl. Ježišimarja :shock: Vždyť jsem jen podotkl, že Lordi prostě nejsou progressivní metal (jak si Dadaft myslí), co sem motáš něco o konspiracích :x To už fakt nemůže mít člověk věcnou poznámku, aby se tu někdo nepotento? A nedůležité je samozřejmě i to, že podobná muzika je masterována takovým způsobem, že to je neposlouchatelné. Tedy, jak pro koho. Já to "daroval" za čokoládu v ceně 70.- Kč *fnuk*
HOWGH

Odpovědět