.
.
Eternal Stories mě docela navnadily na dobrý jazz...
Jean-Pierre Como - Padre
Bicí. Elektrická basa. Klavír.
Nelze než doporučit.
-------------------------------------------------------------------
Dovolím si malou off topic osobní poznámku - když včera při nočním poslechu začlo
Mio padre, zase jednou mi to docvaklo - je hotovo. Moje malá poslechovka dokonale zmizela, byl jsem v mnohem větším prostoru, kterému dominovala velká bicí souprava se spoustou přechodových bubnů a spoustou činelů. Je fantasticky nahraná - nejem co do barvy (rozmanitost zvuku blan i činelů je parádní), ale i co do pečlivého pravolevého i předozadního (a přísahal bych že i vertikálního) umístění ve stereo-prostoru. Prostě reálně velká bicí souprava nějaké dva metry ode mě.
K tomu elektrická basa, která na mém systému hraje skvěle napříč žánry.
A klavír.
Opravdu zvukem naprosto vymazlený, přirozeně znějící klavír................
Po
Mio padre následuje vynikající
Someday My Prince Will Come a na ni přímo navazující desetiminutová
Marcello, asi nejlepší skladba celé desky.................... a já nekysl někde v nějaké poslechovce, ale byl přímo u toho - skvělí muzikanti hráli na kvalitní nástroje a ladilo jim to nádherně........................ a pak dál a dál jeden výborný kousek za druhým až k závěrečné
Dans les jardins du Luxembourg, která začíná hravým klavírem (tak rychlý zvuk jsem doma ještě neměl, zní to fantasticky živě), a končí takovým vlahým táhlým dohráváním, "ševelením" nástrojů, kdy jsem prostě cítil, že končí velice příjemný zážitek (a emoce k hi-fi přece patří)...........................................
.................................................................... no, za pár let si koupím ty Harbethy, o kterých sním, ale do té doby už na sestavu nešáhnu.
A když se mi někdy bude zdát, že to hraje na hovno.......... myslím, že už jsem natolik zkušený, abych nepanikařil a uvědomil si, že to není špatným aparátem, ale kombinací těchto věcí:
--- nejsem v poho
--- nahrávka není nejlepší
--- snažím se poslouchat v denním městském ruchu s otevřeným oknem = velké rušení a sestava není stavěná na koncertní hlasitosti, které by to "přeřvaly", to by musela mít úplně jinou cenovku, hlavně bedny
--- přes den je v našem věžáku s 50 partajemi strašný bordel v síti a nejde na to nijak vyzrát kromě pračky za statisíce - to kašlu. Nepomohlo ani, že mám nové rozvody v bytě, s dostatečným průřezem, devět okruhů, samostatný pro kuchyň s ledničkami, mikrovlnkami a dalším, atd. samostatný pro aparát, pro TV i pro PC, plotry a tiskárny............................... jsem se nějak rozjel koukám.................... tož tak.
A přitom to vypadalo jako tuctové jazzové album...