Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Clark - Totems Flare / Warp Records, 2009 - tohle albu mě po vydání fakt bavilo a i teď po delší době co jsem si jej pustil je prostě skvělý! Warp Records prostě co vydají...
Karel1 - líbí se mi, jak jsou nabustrované kytary a jak to s basou a bicími dohromady zní, líbi se mi chraplák zpěváka a melodické hymnické refrény. Sbory mohly být nahrané líp, hlavně ženské, ale celkově se mi zvuk téhle desky líbí a nejvíc z těch desek od Lordi, co jsou na Spotify.
P.S. Nejsem na progressive metal a proto poslouchám Lordi nebo Battle Beast, tj. klasický heavy metal (nebo moderněji "power metal", chceš-li). LawIAR to myslel dobře.
Docela jsem teď heavy metal poslouchal a zjistil, že na severu Evropy (Finsko, Švédsko) drží prapor klasického heavy hodně vysoko.
Přidávám další tip:
(podle mého ucha největší vliv na současnou severskou heavy metalovou scénu zanechali z osundesátkovek Helloween, Accept a Pretty Maids)

Battle Beast - Bringer of Pain
Tohle jako by z oka vypadlo stovkám obalů heavy metalových desek v roce 1985.
P.S. Nejsem na progressive metal a proto poslouchám Lordi nebo Battle Beast, tj. klasický heavy metal (nebo moderněji "power metal", chceš-li). LawIAR to myslel dobře.
Docela jsem teď heavy metal poslouchal a zjistil, že na severu Evropy (Finsko, Švédsko) drží prapor klasického heavy hodně vysoko.

Přidávám další tip:
(podle mého ucha největší vliv na současnou severskou heavy metalovou scénu zanechali z osundesátkovek Helloween, Accept a Pretty Maids)

Battle Beast - Bringer of Pain
Tohle jako by z oka vypadlo stovkám obalů heavy metalových desek v roce 1985.

Tarot - Crows Fly Back
Tohle výborné album jsem si chtěl nechat na jindy, ale když už je tady řeč o metalových stylech --- dle mého klasický heavy metal bez přívlastků.
Bravo Seveřani.

PetrD -- ne, někdy poslechnu, ale momentálně jsem metalem dost přesycený,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, já už metal moc neposlouchám, našel jsem si teď pár nových kapel co se mi líbí a ty občas vytáhnu, když bude nálada.....................
Ale mnohem víc sem budu dávat tipy na něco jako:

Jacky Terrasson - Take This
Jazz.
Zvuk studiově nenablýskaný (jako třeba na jiné jeho desce Gouache), spíš hodně přirozený............... ale rozhodně paráda.
Ale mnohem víc sem budu dávat tipy na něco jako:

Jacky Terrasson - Take This
Jazz.
Zvuk studiově nenablýskaný (jako třeba na jiné jeho desce Gouache), spíš hodně přirozený............... ale rozhodně paráda.
L'Impératrice - Odyssée

L'Impératrice - Séquences

L'Impératrice - Séquences

V pohodě, Riverside neber jako metal, i to "progresivní metal" je jentaktak. Je to prostě našlapaný bigbítdadaft píše: . . . někdy poslechnu, ale momentálně jsem metalem dost přesycený,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, já už metal moc neposlouchám,

PS: Heavy metal já neposlouchám vůbec.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení

Sepultura - Roots
Pro mě definice žánru. Naprosto úchvatný! Když mám na to náladu, vždycky si album skvěle užiju, s husí kůží a všema těma pocitama... Je to hutný, je to hlasitý, má to drajv, zvukově ucházející. Ale hlavně, tohle se NEDÁ poslouchat potichu.
Ultrahluboká baskytara a razantní kopák, který vibrujou v plicích, břiše a podlaze, bez toho by taková hudby byla nic. Tak to mám rád.

T_LAVITZ, Dave WECKL, Frank GAMBALE, Jerry GOODMAN, John PATTUCCI, Steve MORSE - School Of The Arts
!!! Y E A H !!!
No, podle mě je to progresivní až na půduPetrD píše: ↑04 lis 2017 19:35V pohodě, Riverside neber jako metal, i to "progresivní metal" je jentaktak. Je to prostě našlapaný bigbítdadaft píše: . . . někdy poslechnu, ale momentálně jsem metalem dost přesycený,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, já už metal moc neposlouchám,
PS: Heavy metal já neposlouchám vůbec.

První píseň je hodně efektní a zvuk je fajn, nevím proč ho nehodnotit, bicí, basa, kytary a dokonce i klavír znějí perfektně, nájezdy jsou hladké a bez komprimace, hraje to celkově příjemně a poslouchatelně.
A že to jsou poláci bych nepoznal.............. zkusím i jiné jejich desky ale asi to bude to samé............
Mám rád 70ky a tahle kapela je pro mne neznámá. Koupil jsem na Aukru za hubičku. Ro/c/k 1979 a moc příjemný zvuk na mé sestavě.
Velice příjemná hudba, to to já můžu, mám to DSD, doporučuji k poslechu.

Naposledy upravil(a) marasten dne 09 lis 2017 21:25, celkem upraveno 1 x.
Dnes jsem si vylosoval poslech CD DG-307 Koncert. Musím říci, že i živák českého undergroundu se dá udělat se slušným zvukem. Asi jsem to poslouchal poprvé pozorně jelikož jsem byl z poslechu tak nadšený, že jsem se neudržel a např. u skladeb "Rozlité vody nelze sesbírat" nebo "Papírové aPsolutno" jsem zvolal:"Ty krááávo". Zajíčkovo básnické šílenství mi naprosto vyhovuje a u poslední skladby "Hudebníci z konzervy" jsem se dokonce rozesmál

MSM SCHMIDT life
(+ spousta spousta hostů)
fusion jazz
Ze začátku album působí dost rutinérsky, ale postupně se to rozjede ke skvělým Exodus nebo Rush a dál až k závěrečným peckám Re Start a titulní Life..............................

Revolta - Motivace k činům