Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Scarlet Runner _ Groove Thang

Blues-rock.

Spousta výtečných skladeb jako Peace O´Mine, Let Me Be, South Chain Gang, Me, závěrečná třináctiminutová Who Knows/Power Of Soul a další.
Slušná nahrávka.
Klasický Strato-sound. *thumbs up*
Skvělý kytarista.
*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Ohm Square - album Ohmophonica/ERA 9709-2,Česká,docela známá DNB/Breakbeat skupina.
Pustil jsem si je po dlouhé době,mám je naposlouchané na jiném cdp.6 skladba-Colored Post,myslel jsem že mám špatně ustavené repro.Z pravé strany jde jakoby bublání až za mě a z leva nic pak se vše sejde u prostřed,musel jsem si ten začátek pustit vícekrát.Ale co se děje u 8 skladby-2 Sweet to nedokážu popsat,ocitl jsem se jakoby uvnitř nějaké mašiny.Něco úžasného.
Už se těším až se staví kolega co tvrdil že SF Concerto neumí jít dolů.Vzhledem ke svému objemu *bravo*
Jestli máte někdo doma,zkuste poslechnout a dejte vědět jak to zvučí vám *thumbs up* Děkuji.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Bee Gees - Trafalgar (1971)
Hezky se to poslouchá.....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hunzek píše:
03 kvě 2018 13:38
Ohm Square - album Ohmophonica/ERA 9709-2,Česká,docela známá DNB/Breakbeat skupina.
Pustil jsem si je po dlouhé době,mám je naposlouchané na jiném cdp.6 skladba-Colored Post,myslel jsem že mám špatně ustavené repro.Z pravé strany jde jakoby bublání až za mě a z leva nic pak se vše sejde u prostřed,musel jsem si ten začátek pustit vícekrát.Ale co se děje u 8 skladby-2 Sweet to nedokážu popsat,ocitl jsem se jakoby uvnitř nějaké mašiny.Něco úžasného.
Už se těším až se staví kolega co tvrdil že SF Concerto neumí jít dolů.Vzhledem ke svému objemu *bravo*
Jestli máte někdo doma,zkuste poslechnout a dejte vědět jak to zvučí vám *thumbs up* Děkuji.
Ohm Square mi něco říkalo, nevěděl jsem co, tak jsem to prubnul. Na Spotify bohužel album Ohmophonica nemají, tak jsem zkusil Taking Shape. jsem tak někde v půlce a paráda. *thumbs up*

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

J.A.R. - Eskalace dobra

((( !!! W O W !!! )))

Divím se, že se o loňském - po dlouhé době novém - albu J.A.R. tady nemluvilo.
Protože je skvělé.
Od začátku do konce, skladba za skladbou,,,,,,,,,,,,,,,,,
Je až k neuvěření, že po 28 letech činnosti dokážou staré páky natočit tak brilantní desku.
Bohatý našlehaný ale přitom strukturovaný sound opřený o fantastický groove*.
Nejlepší česká deska roku 2017 nejen v žánru funky.

Co na to funkyman?

* Groove je hudební základ, který hraje rytmická složka hudební skupiny (bicí, basová linka, případně rytmická kytara nebo klávesy). Groove je typický pro populární hudbu, ale také pro alternativní hudbu a nezbytný v hudebních žánrech jako jazz, swing, bebop, funk, rock nebo soul. Označení „mít groove” nebo „mít drajv” se také používá ve smyslu „mít švih”, „mít svěží rytmus”, „mít odpich“. Groove je ta hudební složka, která některé posluchače nutí tančit nebo si podupávat do rytmu.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Co je groove každý milovník funky ví. A Jaři jsou super :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

RedBaron -- no já to nevěděl. Ale nejsem funkyman. Nevěděl jsem to, ale tušil jsem, že něco takového existuje, dost často jsem to tady popisoval u blues-rockových desek, kde je groove taky extrémně důležitý, jak v blues-rocku nešlape basa a bicí, může být kytarista polobůh a nezachrání to,,,,,,,,,, ale až jsem to slovo uviděl v názvu jednoho alba Scarlet Runner (viz výš), tak jsem si ho připomněl.
No jo. Budu ho teď občas používat.
Je to zkrátka poznámka pro posluchače barokní hudby a tak. :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Jimmy BOWSKILL _ Live

blues-rock | hard-rock

Jimmyho Bowskilla objevil jiný kytarista, Jeff Healey, který tou dobou hrál v kanadském Torontu po klubech.
Jimmymu bylo tehdy 11 let a hrál venku na ulici,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
----------------------------------------------
Povedený živáček, hodinová jednohubka pro milovníky blues-rocku.
----------------------
----

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Dadafte,
Posloucháš nádherný věci, hezky o tom umíš napsat, jsi znalý věci, máš můj veliký respekt.
To co píšeš má veliký přínos pro celé fórum.
Dovolil bych si Ti doporučit k poslechnutí desku: Alexis Korner "Just Easy"
(Intercord 78),perfektní muzika od člověka,od kterého čerpali všichni kdo v
blues-rocku a hardrocku něco znamenali.
Přeji mnoho krásné hudby, Tvůj hudební záběr je fascinující.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

A k této pochvale já se klidně přidám, s dadaftem se na všem určitě neshodnu, ale diskuse je vždy civilizovaná a příspěvky o hudbě, z nichž jsem pro sebe načerpal několik desítek tipů na výbornou hudbu, to se taky cení. *palec*

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

obcas fajn odkazy, tezko rict nakolik je ma Dadaft zazite ci je spis nahodne lovi na spotify

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Já zase obdivuji, kde na to ten náš dadaft bere čas. Ten snad ani nespí :) Samozřejmě souhlas s kolegou Dastou.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Ať si říká kdo chce, co chce, tak nejlepší progressive rock/metal dělají dlouhodobě v Americe. 14. června Cafe v lese.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dasta -- díky, jsem rád že díky mým tipům někdo našel dobrou věc pro své ouško. :D
Mám na poslech dost času, takže občas něco mám k doporučení.
Hlavně tedy ve třech kategoriích -- klasická hudba, jazz a blues-rock. Nic moc jiného neposlouchám...
Se znalostí věcí bych nepřeháněl, rozhled tu má třeba merhaut, já zatím nasávám a rozhled získávám --- a to díky Spotify, pro mě nesmírně cenná věc díky obrovskému množství nahrávek. Skousnu i to, že zvuk není tak dobrý jako z pořádného playeru.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

.
Celé odpoledne jsem do sebe sypal vypalovačky Jay Jesse Johnsona z desek Play That Damn Guitar, Set The Blues On Fire a Run With The Wolf.

Ta stará páka umí fantastická sóla. *palec*

Antidepresant.

Obrázek

Odpovědět