CB3 -
Aeons (2020) DR9 32:15
Švédské instrumentální trio CB3, aneb dříve "Charlottas Burnin' Trio".
Začali jako post bop jazz kombo, pozvolna přešli k jazz rocku, až se letos transformovali v regulérní psychedelický stoner. Kytarová Charlottka udivuje svojí virtuózní hrou, v níž se kroutí a proplétají rozlišné stylové vlivy. Mnou dlouho očekávané album předčilo všechna očekávání. K dokonalosti mu sice ještě cosik chybí, ale i tak los bombandos zážitkos.
Sestava:
Charlotta Andersson - Electric Guitar
Pelle Lindsjö - Electric Bass
Natanael Salomonsson - Drums
Tady je pár internetích výkřiků:
"Charlottka přešla od jazzu ke stoneroidnímu psycho bigbítu. A jde jí to moc dobře"
"JOOO. To hle proste zeru. Moje hudba. Hypnoticky monoliticke. Zaver "Apocalypse" je nadpozemsky."
"Kazdopadne CB3 a INTRONAUT jsou pro mne prvni 2020 alba ktery jsem slysel...a hned takovy bomby! To nam ten rok pekne zacina, hehe"
"Wowwwwww! This album is easily and automatically in my Top 10 of 2020. Love it."
" Just nerdy psychedelic! Cool ..."
" I am surely not disappointed! This album is a powerful mix of stoner rock and jazz rock: Mahavishnu Orchestra meets Black Sabbath meets King Crimson. How better can it be? The music is progressive with some beautiful incursions into psychedelia and into space rock. Charlotta is a talented band leader accompanied by equally talented musicians. A very pleasurable album! "
https://cb3band.bandcamp.com/album/aeons
****1/2