Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Jazz rock na víkend.
Devin Townsend - Terria ... fenomenální album

Cary Morin - Cradle To The Grave (2017)
https://tidal.com/browse/album/67445328
Muž a jeho kytara.
Cary Morin je jeden z nejvyhlášenějších písničkářů a hráčů na akustickou kytaru v současných USA. Jak obrázek napovídá, je to indián, ve Státech se používá slovo "native". Nicméně v hudbě samotné to není moc poznat, je to skvěle zahraný folk, který se (jak jinak) opírá o blues. Hráčsky na mě opravdu udělal dojem. Album je ověnčeno několika cenami.
Nicméně je jedna věc, která mně osobně na té nahrávce trochu vadí --- kytara není nahraná jako soustředěný a lokalizovaný nástroj, u kterého slyšíme korpus a na hmartníku natažené struny. Je roztažená na celou šířku mezi bednama. Není to úplně neobvyklé, takhle nahrává třeba i slavnější Keb´Mo. Jenže já mám fakt raději, když to působí tak, že za bednama sedí zpěvák a hraje na kytaru...
https://www.progarchives.com/album.asp?id=65551
Debut kapely Fren, 2 týždne cez TIDAL, dnes konečne dorazilo z Bandcamp krásne CD.
Recenzie neviem písať, len toľko, že mi to sadlo. Odporúčam.
Debut kapely Fren, 2 týždne cez TIDAL, dnes konečne dorazilo z Bandcamp krásne CD.
Recenzie neviem písať, len toľko, že mi to sadlo. Odporúčam.
Ahoj, chtěl jsem ti poslat SZ, ale máš to zakázané . . . kdy jsi to prosím tě objednával, na Bandcamp CD v nabídce (již?) není 
PS: Pokus o "kontakt" na jejich stránkách (viz. odkaz) stále bez odezvy

PS: Pokus o "kontakt" na jejich stránkách (viz. odkaz) stále bez odezvy

Naposledy upravil(a) PetrD dne 16 srp 2020 09:21, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, objednané 27.7. Skús napísať priamo Andrewovi z kapely, musia mať nosičov dosť, neviem, prečo ich nemajú v ponuke.
frenkrakow@gmail.com
frenkrakow@gmail.com
Kontaktoval jsem je na jejich stránkách, objednal . . . a týden bez odezvy (v poznámce je, že se ozvou do 24 hod.)
Aha, tak neviem... Trvalo to síce dva týždne od zaplatenia po doručenie, ale komunikovali v pohode.
Dnes pokračování DT, tentokrát DTB - Accelerated evolution...velmi povedené
Čad - Zabi ma. Naprosto boží slovenský metal kolem Pišty Vandala! Pro mě objev, ale znalci asi vědí. Snad to nějakého audiofila neurazí, protože kvalita nahrávky by možná i mohla, ale na tom fakt u téhle hudby nesejde
. Chci je vidět naživo! 

Nadral reprosoustavy
PetrD - výborne, držím palce nech Ti to príde čím skôr.

Lindsay ELL --- The Continuum Project (2018)
https://tidal.com/browse/album/89028186
Žena a její kytara.
Lindsay Ell je kanadská písničkářka z Calgary a The Continuum Project prostřední ze zatím třech vydaných desek. Album velmi intimní, které se od obou dalších liší, kdy křehký hlas zpěvačky doplňují většinou jen dvě kytary. Občas se přidají klávesky, sem tam broukne basa, někdy zazní doprovodné vokály nebo banjo......
Líbí se mi to dost.
Zajímavé je, jak to má Lindsay s kytarama (její otec měl velkou sbírku) --- ze začátku kariéry nejčastěji hrála na Les Paul Goddess, později se stala "oficiální umělkyní" americké kytarové firmy C.F. Martin, takže hoblovala jejich parádní akustické kytary a taky Stinger, což je v podstatě kopie Stratocastera. Na přebalech desek se ale ukazuje právě s legendárním Fenderem...
Nicméně přece jen bych řekl, že na téhle desce posloucháme Martin.
Blues na pondělí.