Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od PetrD »

Tak dnes bych si sebou na pustý ostrov přibalil debutové album polské kapely QUIDAM *thumbs up* (spolu s hodně dlouhým prodlužovákem)
cover_414273072017_r.jpg
Nikdy nezapomenu, když jsem toto, 24 let staré album slyšel poprvé, . . . famózní zpěv Emilie "Izy" Derkowske mě v úvodní, bezmála devítiminutové skladbě "Sanktuarium" totálně rozsekal. Neskutečně dojemné, úžasné . . . v kombinaci s Mellerovou kytarou, flétnou Ewy Smarzynske spolu s hobojem Moniky Margielewske jedinečné. Muzika hodně podmanivá, pro milovníky progressive je album nepostradatelné. Od roku 1996 mi již nevadí polština ;)
Last_Emila_Concert2.jpg
Musím si ale rýpnout . . . zajímavý vývoj má pátá skladba "Nocne Widziadła" (Night Visions), která začíná stylem "osmdesátek", něco kolem sraček typu Europe v pochybné TV estrádě apod. (omlouvám se milovníkům toho období, ale jelikož si dost často neberu servítky, nedá mi to), ale po chvíli se do toho opět opře Emilia a její zpěv mě bez problému posadí zpátky na prdel *klanimse* Mám husinu i tam.

Škoda, že Emilia po třetím albu odešla :( Nejspíš nezajímavá informace pro nezasvěcené . . . dnes se jmenuje Emilia Nazaruk, a zpívá v gospelové kapele TGD.

Pochopitelně * * * * *

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

R-16018447-1601979232-5019.jpeg.jpg
Blues rock na dnešní deštivé odpoledne.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Trochu světla do té šedi!
Obrázek
I když se to zrovna u této kapely říct nedá.Kanadští Godspeed You! Black Emperor:
Asunder, Sweet and Other Distress

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Kutil191 píše:
13 říj 2020 13:44
Obrázek
Blues rock na dnešní deštivé odpoledne.
Dobrá novinka od Dudlíka :D , libí se mi víc než loňské Simple Life. A obal je boží.
Na streamech není uvedeno, kdo zpívá Restless a doprovodné vokály v pár dalších kouscích. V prvních sekundách jsem tipoval Litu Ford, ale po chvíli bylo jasné, že to je mladý hlas. Jde o Taftovu dceru Ashley Charmae.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

David GOGO - Halfway to Memphis (2001)
https://tidal.com/browse/album/5346975
Blues, takové hodně klasické s hammondama.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Neodolal jsem a i když mám nahrané na MC,.. nebo právě proto že mám na nahrané MC, koupil jsem si originální a původní 💿. Zvukově super, DR excelentní, dobrej kauf 🤩. Když hraje 12. úplně toho Kinga vidím, jak štěká do 🎤.
Přílohy
220px-U2r&h.jpg

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

4037688917722.jpg
Jazz pro lepší náladu!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Roy BUCHANAN - Second Album (1974)

https://tidal.com/browse/album/94414978

Pan Telecaster.
Tak by se Roy Buchananovi mohlo říkat.
Fantastický bluesový kytarista s nezaměnitelnými a bohatými dlouhými sóly, jeden z největších talentů své generace, kterého tak jako mnoho jiných výjimečných talentů sebe-destruktivně semlela jeho genialita, ale stihl toho naštěstí spoustu...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Rockers go to hell a tam budou muset hrát trestancům navěky a nahlas - do zblbnuti a ještě dýl
až jednou skončí inflace Vesmíru. tak.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Alberto Rigoni - Odd Times (2020) DR11 37:00
Italský mistr baskytary. Též skladatel. Taktéž se účastní mnoha projektů, asi ho to baví. Má toho docela hodně. Celkem rád si zve na svá alba muzikanty zvučných jmen, a oni celkem rádi přijímají. Zde, jako již několikráte v minulosti, na bicí Marco Minnemann, což je německý bubeník. Doprovázel různé persony nezapomenutelných i zapomenutelných jmen. Do třetice tuto trojčlenku uzavírá paní Alexandra Zerner, co je šikovná na kytaru a je z Brna. Jo, z toho našeho Brna, hehe.
Trio hraje instrumentální prog metal. Takovou tu předváděčku rychlostrunoklapkoprstobřinkobrnků, až uši přecházejí. Obvykle mě toto sonické obžerství unavuje, leč tu kupodivu se zrodilo něco vcelku stravitelného. Za a) je to krátké, za b) přinejmenším dvě skladby z pěti jsou více než zdařilé, za c) špičkový zvuk. Užívám si Countdown a Crazy Horse. Zbytek je takový normální. Pro mě.
Třiapůl zaokrouhluji na tři. Což je dobrý.
http://www.albertorigoni.net/
https://albertorigoni.bandcamp.com/album/odd-times
https://www.alexandrazerner.com/bio/
Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Chris Beard - Barwalkin´ (1997)

https://tidal.com/browse/album/12657069
Chris Beard je vyznavačem velmi klasického znění elektrické bluesové kytary, včetně aranží, zapojení do hudby kromě bicích a basy i kláves a dechové sekce atd.
Úvodní, trochu kolotočářskou skladbu většinou vynechávám, ale od dvojky dál už to jsou typické Beardovské dlouhé pozvolné fláky těžce na pohodu a každý fanda bluesové kytary musí nejpozdějí od trojky chrochtat blahem --- rytmická melodická basa táhne celý zvuk, k tomu lehkonohá kytarová a klávesová sóla...........
Výborná věc.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

mumu píše:
08 říj 2020 20:29
A vyhral to David Minasian - The Sound of Dreams.

Obrázek
Tož jsem se k tomu dnes konečně dostal, vůbec to není špatné. Jestli mohu jen malou poznámku ke zvuku (asi trochu *offtopic* neb jsme ve vlákně "Co právě poslouchám")...

Pamatuji si tvá nedávná slova:
mumu píše: . . . DR dúfam len okolo 5, tak to mám najradšej. Antony, choď džihádovať inde, toto vlákno sa volá "Zrovna poslouchám", keď to bude aj Moravanka.
. . . proto bych se tě chtěl zeptat -> jsi spokojen se zvukem?

Já při poslechu hned od začátku pociťoval divný pocit, takovou nejistotu, nervozitu...zvuk divně plochý, jakoby pod dekou, bez šťávy :( Při čtvrté skladbě "The Sound of Dreams (First Movement)", kde hostují basák Billy Sherwood, úžasná vokalistka Annie Haslam a Steve Hackett *klanimse* už mi to nedalo . . . že já si to nemyslel :? DR5. Jak rád bych si pořídil CD, vím, že bych si to pouštěl docela často, ale takhle??!! To si z nás snad dělají prdel *fnuk* Docela by mě zajímalo, kdo si takovou muziku pustí v autě či do špuntů z mobilu. Ať si klidně przní metal či...třeba Kabáty (tak to mají správní chlapi nejradši), ale proč tzv. symphonic prog, kde by si to zasloužilo minimálně (!!!) dvojnásobné DR. Minimálně! HOWGH.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

No, verím, že to o Moravanke a DR 5 všetci pochopili, ak nie, nevadí...
Čo sa týka toho albumu, obsahovo sa mi to páčilo, zvuk radšej hodnotím len u vecí, ktoré mám na CD. CD cestu mám násobne lepšiu, ako stream, a toto som dával cez TIDAL. Fakt neviem, pri streame sa zameriavam len na obsah, ale keď píšeš, že zvuk je na hov. O, verím Ti.

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

0658049113023.jpg
Blues na večer!
NOVINKA

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Jimmy DAWKINS - Feel the Blues (1985)

https://tidal.com/browse/album/12407182

Další velká bluesová klasika osmdesátých let, ujíždím teď na bohatých, velmi klasicky znějících albech, kde jsou i klávesky, vokálky, dechy...
Last Days, Fell the Blues nebo třeba Have a Little Mercy jsou prostě naprostá paráda.
Basa všechno řídí, muzika plyne...
Tohle je remix z 97, ujde.

Off topic::
Pokud chcete udělat dojem na mejdanu feministických intelektuálek, velmi se toto CD doporučuje mít s sebou:
1) Je to černoch, tedy nejste rasista.
2) Není to přitom nikdo tak profláklý jako King nebo Clapton, další plus, je vidět, že máte i širší rozhled.
3) Černoch má velkou, velkou, big, big ....... ehm, kytaru. To je samozřejmě důležité.
4) Dá se na to tancovat.

Úspěch zaručen. :D

Odpovědět