BPMD - American Made (2020)
https://tidal.com/browse/album/134476296
K tomuhle albu mě přilákal Bobby „Blitz“ Elsworth, zpěvák mé nejuznávanější thrashové party Overkill. Doplňují ho Mark Menghi (Metal Allegiance), Phil Demmel (Vio-Lence, ex Machine Head) a Mike Portnoy (Sons Of Apollo, The Winery Dogs, ex Dream Theater).
Vybraná společnost, jen co je pravda.
Nejde ale o novou skupinu s novým hudebním materiálem. Podle Marka Menghiho jednou doma trávil odpoledne poslechem hardrocku ze 70. let, když jeho osmi letý syn prohlásil "tati, tyhle písničky bys měl nahrát."
Přišlo mu to jako dobrý nápad a tak dal dohromady zmiňované muzikanty a vzniklo tohle cover album předělávek skladeb Teda Nugenta, Aerosmith, Blue Öyster Cult, Van Halen, Cactus, Grand Funk Railroad, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Mountain a The James Gang.
A je třeba říct, že první tři kousky,
Wang Dang Sweet Poontang, původně od Teda Nugenta,
Toys In The Attic od Aerosmith, a
Evil od Cactus, jsou snad lepší než originály a doslova vyráží dech. I zvuk je fantastický.
Pak ale přijde střih a zbytek alba už je totální nuda a zní jako nepovedení Accept.
(a je opravdu hodně zajímavé, jak moc se hlas Bobby Elswortha podobá Udo Dirkschneiderovi - slyš třeba Tattoo Vampire)
Škoda, škoda, mám teď metalové období a začátek mě fakt navnadil...