Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
LONELY KAMEL - Shit City (2014)
Naprostá příšernost. Přetrpěl jsem půlku, dál to nešlo. Ještě teď se otřásám hrůzou.. Tady nejsou rozchrchlané dynamické pasáže a špičky, tady je brutálně přebuzené do limitace všechno a pořád. Poslech je ušní tortura i na nízkou hlasitost. Totálně zkreslená komprimovaná pumpující zvuková změť a drť. Obsahuje-li nějakou hudbu, není skoro poznat. Vinyl to nezachrání, z těch několika mála náznaků, co pronikly přes hradbu noise sraček lze usoudit, že jde o neinvenční bigboš provinční hodnoty.
Výplod takové "kvality" nemusím s ničím srovnávat, jestli shoří nebo ne. Ten je dávno hluboko v žumpě neposlouchatelnosti. Název desky platí doslova.
KING BUFFALO i STÖNER představuji úplně jiný vesmír plný hudby a emocí.
Naprostá příšernost. Přetrpěl jsem půlku, dál to nešlo. Ještě teď se otřásám hrůzou.. Tady nejsou rozchrchlané dynamické pasáže a špičky, tady je brutálně přebuzené do limitace všechno a pořád. Poslech je ušní tortura i na nízkou hlasitost. Totálně zkreslená komprimovaná pumpující zvuková změť a drť. Obsahuje-li nějakou hudbu, není skoro poznat. Vinyl to nezachrání, z těch několika mála náznaků, co pronikly přes hradbu noise sraček lze usoudit, že jde o neinvenční bigboš provinční hodnoty.
Výplod takové "kvality" nemusím s ničím srovnávat, jestli shoří nebo ne. Ten je dávno hluboko v žumpě neposlouchatelnosti. Název desky platí doslova.
KING BUFFALO i STÖNER představuji úplně jiný vesmír plný hudby a emocí.
EPITAPH - Německo - 1971 - psychedelie - hard - rock

BUDDY GUY - Damn Right, I've Got the Blues (1991)
https://tidal.com/browse/album/52458
Buddy na vrcholu sil, jeho velkolepý návrat po slabších letech.
Album má DR 13, docela se hodí k porovnání se zvukem Born To Play Guitar s DR 6. Stejný interpret, velmi podobná hudba, ty rozdíly jsou naprosto jasné a zřetelné. Osobně dokážu ocenit i některé věci s DR6, třeba syrovou dravost kytar v Wear You Out z Born To Play Guitar, nicméně o tom, že lepší jsou nahrávky s neskomprimovanou dynamikou není při srovnání nejmenších pochyb.
Hudebně skvělé album, dobré aranže, Buddy navíc výborně zpívá ........... ale osobně mám nejradši jeho pozdnější období.
Na ucpání volné "díry" - místa v právě páleném CD-R se hodí. 31 min.,
(2020) cha, cha...
Popravdě: hledal jsem Rumour - pubrock 70-80 let (rozpadli se 1981) a tohle
mi přišlo nějak pod ruku
(2020) cha, cha...
Popravdě: hledal jsem Rumour - pubrock 70-80 let (rozpadli se 1981) a tohle
mi přišlo nějak pod ruku
- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) lechos dne 17 říj 2021 14:03, celkem upraveno 1 x.
Blues rock - Argentina - 2008
Dorazil ten Buddy Guy - Born To Play Guitar na CD. Po prvom posluchu cez bedne musím povedať že je to celkom počúvatelné aj napriek tomu DR. Dokonca som dal celé CD bez toho že by som pri tom zaspal (to sa mi nestáva často). Jedine som mal pocit že nejaká skladba ku koncu je akási zahuhlaná, zliata, ale možno to bol nejaký umelecký zámer. U týchto bluesmenov človek nikdy nevie či tam dávajú trochu tej "špiny" naschvál, alebo je to nepodarená nahrávka. Každopádne sa mi pri posluchu toho CD viac krát stalo, že som sa cítil ako v nejakom Harley-davidson clube.
Niekedy si to pustím cez sluchátka, uvidím ako to vyznie cez ne.
Niekedy si to pustím cez sluchátka, uvidím ako to vyznie cez ne.
The Watch - Itálie - progresivní rock (Genesis z éry Gabriela)

MARK SELBY - Nine Pound Hammer (2008)
https://tidal.com/browse/album/54929832
Skvělá basa, lahůdkové bicí a pohodář Marek a jeho Telecaster a čtyř kilové bluesové kladivo ........... YEAH!!!