Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Prospero »

IMG_20211117_183538.jpg
IMG_20211117_183620.jpg
IMG_20211117_183656.jpg
Tohle je pro mě hudba, která napomáhá vzdorovat šílenství dnešního světa.....😉

pbaudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbaudis »

Mike Oldfield – Light And Shade

Naprosto famózní 2 album od Mike Oldfielda.

61x-mL4nlFL.jpg

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Album jen pro nekritické fanoušky M. Oldfielda (*). Už se nedivím tvé adoraci Horňáka :roll:

LUK

Příspěvek od LUK »

Light + Shade je skvělý album a že nějakej kája z webu nepozná skvělou muziku a má z bůhvíjakýho důvodu potřebu si kopnout, na tom nic nezmění :lol:.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Proč se tu hned dotčeně čílíte, když někdo zveřejní svůj názor, který nekoresponduje s tím vaším? Je velmi přízemní, když nějaký "luk z vebu" poučuje nějakého "káju z vebu", že nepozná skvělou muziku. To je tak strašná ptákovina, že se nemá cenu k tomu vyjadřovat. Jako když mě obdivovatel Davida či Modern Talking dehonestoval za to, že nepoznám skvělou muziku, když poslouchám něco, co on ani nezná (příklad ze života při poslechu Jethro Tull a Yes). Inkriminované album je PRO MÉ UŠI jedno z nejslabších v celé Oldfieldově diskografii. Zjednodušeně - nepochopil jsem, že autor famózních progrockových alb Tubullar Bells, Ommadawn či Amarok je schopen vyprodukovat toto. Pro mě osobně se zde Mike otočil zády ke svým kořenům, nechal se pohltit digitálním světem a místo progrockové hudby, na kterou jsem u něho byl zvyklý tu vnímám pořád nějaké digi hračičky. Slyšel jsem vše, co kdy Oldfield vydal, 12 nejlepších alb vlastním původní vydání (jak CD tak i LP), jeho hudbu miluji a znovu opakuji, toto album mě vůbec nenadchlo (ale znám i horší ;) ). Opakuji - je to můj názor. Jen malá poznámka na závěr - v životě by mě nenapadlo někoho "napadnout", že nepozná skvělou muziku.
PS: Ale abych ukončil tuto absolutně zbytečnou diskuzi, dávám k dispozici, co právě poslouchám (CD z roku 2006).
51+gvuCHQsL._AC_SX425_.jpg
* * * * *

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Včera poobede séria Pink Floyd - Atom Heart Mother, Obscured By Clouds, Meddle, Animals a The Final Cut.

LUK

Příspěvek od LUK »

Karel1:
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Bylo mi naprosto jasný, že začneš prskat, není to příjemný, když ti někdo nastaví zrcadlo, co?
On je totiž dost velkej rozdíl říct - "Mně se tohle album nelíbí....." a nebo - "Album jen pro nekritické fanoušky M. Oldfielda. Už se nedivím tvé adoraci Horňáka." Jedno je totiž prostý vyjádření vlastního názoru, to druhý je určování co je dobrý a co ne, co se komu má líbit a co je pro koho dobrý...... A ještě k tomu s návdavkem rejpnutí a kopnutí ohledně toho, že se někomu líbí nějakej další interpret, to se pak nediv, že tě někdo odpálkuje.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Hmmmm, všiml jsem si, co už bylo odpálkováno opravdových "hifíků", kteří jakž takž drželi fórum na nějaké úrovni. Teď už tu většinou zbyli kokoti, jako jsme my.
A právě poslouchám jedno z NEJ alb z kategorie progressive.
Wobbler.jpg

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

cover_1716911102021_r.jpg
SHAMBLEMATHY - Norsko - progresivní rock NOVINKA

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Zip Tang - Cold coming
a3778601054_7.jpg
Progres jak řemen

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

SHAMBLEMATHS - Shamblemaths 2 (2021) Norsko
https://shamblemaths.bandcamp.com/album/shamblemaths-2
Přidávám se s doporučením. Extrémně povedená muzika.

Z webu kapely (volný překlad):
"Většině lidí se „Shamblemaths 2“ nebude líbit, ale my se nesnažíme potěšit „většinu lidí“. Mnohem raději bychom měli hluboký dopad na těch několik, než abychom se líbili mnoha!

Někdo by to mohl nazvat jako retro-prog, někdo by řekl, že jdeme vstříc konvencím, většina tomu řekne zatracenej hluk. Všichni budou mít pravdu, i nebudou. V každém případě je nám to jedno.

Jsme tady, nevychovaní rockeři reinterpretující smyčcové kvartety 20. století, hymny ze třetího století a útržky současné klasiky. Je zde hněv a bázeň, zoufalství a tichá melancholie, strach, pochyby i slabé náznaky naděje. Najdete zde hřmící fuzz basy, děsivé mellotrony a měkké, jemné dechy. Přesto jsou všechny prvky vybrány a zkonstruovány tak, aby vytvořily ucelené album, které je více než pouhou sbírkou melodií. Alespoň takový byl záměr."

Hrají zde muzikanti z KANAAN, SKE, YUGEN, NOT A GOOD SIGN, JUNO..

pbaudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbaudis »

Karel1: je mi zcela fuk co posloucháš a co se ti líbí. Jsi mi úplně fuk, jako mi je fuk jaké kvality jsou asi tebou prezentovaná alba. Co se ti líbí do toho mi nic není, ale zkus se chovat jako všichni, respektovat to co se komu líbí, nebo nelíbí a zbytečně tu nevyvolávat flame a být za trolla. Jestli se cítíš jako k***t a máš výhrady k osazení fóra, nikdo tě nenutí sem chodit.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Teď jsi mi připomněl Bureše - chová se jako pičus a při každém druhém nadechnutí lže, a při tom všem okolo nadává do pičusů a nazývá lháři. Je neskutečné, co se tu vyvinulo z mé malé poznámky "Už se nedivím tvé adoraci Horňáka" (což je prostě pravda). HOWGH.

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Můžete přesunout vzáj. komunikaci a vyřizovat si spory v SZ?
moderátor

pbaudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbaudis »

Karel1 píše:
18 lis 2021 21:41
Teď jsi mi připomněl Bureše - chová se jako pičus a při každém druhém nadechnutí lže, a při tom všem okolo nadává do pičusů a nazývá lháři. Je neskutečné, co se tu vyvinulo z mé malé poznámky "Už se nedivím tvé adoraci Horňáka" (což je prostě pravda). HOWGH.

Jsi pouhopouhý ubožák, ať tu napíše kdokoliv, cokoliv máš problém a jediné co ti zbývá, je chovat se jako dobytek. S tím Horňákem jsi už ubožák, ten pán něco v životě dokázal, za to ty jsi obyčejný parazit, co čeká denně na jakýkoliv komentář, aby mohl rozpoutat flame. Vždy jsi u toho ty, koukám, že větší duševní trošku jsem ještě nepotkal. Nikdy jsem ti nic kriticky nekomentoval, nebo byl na tebe hrubý, je mi tě líto.

Už s tebou končím a apeluji na moderátory, aby zdejší duchaplnou debatu promazali. Děkuji a omlouvám se...
Naposledy upravil(a) pbaudis dne 19 lis 2021 12:08, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět