Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
LUK

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od LUK »

Dark side of the moon píše: Z "Comfortably Numb 2022" mi běhá mráz po zádech.
To mě teda taky, akorát z jiných důvodů než tobě *headbang* :evil: :
The Lockdown Sessions (rádoby "hi-res" 2022):
DR5 0.00 dB -7.66 dB 8:30 06-Comfortably Numb 2022
The Wall (CD 1985):
DR13 -3.61 dB -19.42 dB 6:49 06-Comfortably Numb

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

*2thumbsup* to máš poslouchat a né měřit

LUK

Příspěvek od LUK »

Já to právě poslouchám a proto slyším jak je to blbý. A následný měření už to jen potvrdí a lze ho pak snadno a rychle ukázat ostatním posluchačům třeba na nějakým fóru.

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

highvoltageblues-300x300.jpg
anthony gomes - blues rock - 2022

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tak pokračovanie z vianočnej hromádky:

Luca Pianca & Vittorio Ghielmi – Bagpipes From Hell. Muzika z rokov 1600 - 1700 na dobových nástrojoch nahrávaná vo Villa Medici-Giulini - https://www.villamedici-giulini.it/ . Na takom peknom mieste musí hudba baviť. Zaujímavý obal čerpá z H. Bosha.
Obrázek

Mark Knopfler - Kill to get Crimson. Klasická "knopflerovka", včetko na jedno kopito, ale počúva sa to dobre.
Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Vianočnú hromádku uzatvára blues:

John Mayall & The Bluesbreakers – Stories. Tohoto chlapíka mám stále radšej. Skvelé našlapané album.
*palec*
Obrázek

John Mayall And The Bluesbreakers – Road Dogs. Predošlé ma oslovilo viac a keby som si mohol nechať iba jedno, tak neváham a beriem Stories, ale to neznamená že by bolo toto zlé.
Obrázek

Jimmy Smith – Dot Com Blues. Tak toto ma dostalo!!! Dal som to trikrát po sebe. Asi najlepší hudobný darček týchto vianoc! *bravo*
Obrázek

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Roger Waters - The Lockdown Sessions
Comfortably Numb 2022 - skoro a capella verze, s téměř šeptaným zpěvem a tichým doprovodem nástrojů a ruchů v pozadí. Až v závěru získává vokál dramatičnost a naléhavost a zároveň se pomalu mísí s instrumentálním doprovodem.
Ovšem někteří to poslouchat nebudou, protože to nemá dynamický rozsah alespoň 80 dB. Tak třeba to pro ně příští rok natočí Waters se symfoňákem. Mezitím ať LUK zkouší šeptat s DR13. :D

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Je jasné, že " Hifi " končí a možná, že už skončilo. Kvalitní audionahrávky mizí, převládají kvanta hudebního odpadu. Dnes je na trhu všechno možné, hlavně, že se kačáky sypou. "Dědek" to vůbec nemá zapotřebí, ikdyž možná má velké výdaje, neboť začal bojovat s establišmentem a možná něco chystá.

Tento "výprsk" The Lockdown Sessions, zmastil v době Covidu doma a na dálku s ostatními spoluhráči, prakticky v bytovém prostředí a proto to také tak vypadá, resp. hraje. Původně to dělal pro svůj kanál na YouTube, ale následně se rozhodl z toho vydal EP.

Jistě, je to bez dynamiky a huhlák, pro mně neposlouchatelné, ale každý máme jiný vkus. Pokud budu chtít poslouchat RW, tak má jiné poslouchatelné tituly a nebo rovnou PF, tam je jistota kvality.

LUK

Příspěvek od LUK »

Dark side of the moon píše:
28 pro 2022 12:12
Roger Waters - The Lockdown Sessions
Comfortably Numb 2022 - skoro a capella verze, s téměř šeptaným zpěvem a tichým doprovodem nástrojů a ruchů v pozadí. Až v závěru získává vokál dramatičnost a naléhavost a zároveň se pomalu mísí s instrumentálním doprovodem.
Ovšem někteří to poslouchat nebudou, protože to nemá dynamický rozsah alespoň 80 dB. Tak třeba to pro ně příští rok natočí Waters se symfoňákem. Mezitím ať LUK zkouší šeptat s DR13. :D
*bravo* Bravo, takže překrucuješ, nesmyslně zveličuješ, vybíráš si jen to co se ti zrovna hodí, nepoznáš šepot od normální hlasitosti řeči/zpěvu a ještě vůbec nevíš a nerozumíš tomu co je to Dynamickej Rozsah nahrávky.
Takže pro tvou informaci, Comfortably Numb 2022 není "skoro a capella verze, s téměř šeptaným zpěvem a tichým doprovodem nástrojů a ruchů v pozadí," ani přibližně *taktone*, to se můžeš pokoušet namluvit možná tak někomu hluchýmu, ale tady s tím nepochodíš *taktone*. Ale i kdyby to tak bylo, tak DR není jen o hlasech, ale o všech zvucích v nahrávce. A šeptat s DR13 není potřeba zkoušet, to není žádnej problém, to ví každej kdo tejhle problematice alespoň trochu skutečně rozumí.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Lidi se z hlediska přístupu ke vlastním chybám dají rozdělit zhruba na tři kategorie. Podotýkám, že chyby dělá každý, to je axiom.
- první skupina dělá chyby a poučí se z nich. Snaží se je neopakovat.
- druhá skupina dělá chyby, ale nepoučí se z nich. Z nevědomosti opakuje stejné chyby stále dokola.
- třetí skupina dělá chyby a tváří se, že to nejsou chyby, nýbrž úspěchy. Dělá chyby úmyslně stále dokola a chlubí se jimi.
Vyznavači nízkého DR spadají do třetí skupiny. Jsou diskvalifikovaní z hlediska důvěryhodnosti posluchačských doporučení. Pijani krabicového vína, co by chtěli radit someliérům..

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Od PF a RW mám skoro všechno co vyšlo, takže jsem od toho moc neočekával, přesto můžu jen zopakovat, že to pro mě je "Překvapivě podnětné a příjemné poslouchání."
Není to samozřejmě vycizelovaná studiová nahrávka (kde vždy PF i RW vynikali), ale možná i proto mě to zaujalo, má to v sobě i jakousi autentickou syrovost a naléhavost.
Ty nové, klidnější aranže mi sedly, a to jsem velký obdivovatel těch původních věcí. Pokud jste fandové PF a RW, tak doporučuji si to alespoň jednou poslechnout. Možná vás to neosloví, možná potěší.
Technické parametry včetně DR mi pro takový druh záznamu přijdou zcela adekvátní a nijak mi poslech nekazí.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Práve som to dopočúval cez sluchátka z Youtube. Žiadny zásadný problém (teda pokial sa odosobním od Watersových divných politických názorov) s tým nemám. Dokonca sa mi to dosť páči. Ale rozhodne už od tohoto pána (podobne ako od Nohavicu) nič kupovať nebudem.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

JV:
Jj, ty jeho politické názory to je průser. Byl vždycky hodně kontroverzní, ale v posledních letech - škoda mluvit ...
Mám s tím taky problém, ale toto jsem dostal jako vánoční dárek, takže jsem dilema s nákupem naštěstí nemusel řešit.

LUK

Příspěvek od LUK »

Dark side of the moon píše:
29 pro 2022 10:05
Technické parametry včetně DR mi pro takový druh záznamu přijdou zcela adekvátní a nijak mi poslech nekazí.
"Takový druh záznamu"? Nechápu co tím myslíš, je to hudba a je zmrveně nahraná, that's all. Jestli ti takhle zmrvenej zvuk přijde u hudby adekvátní a nijak ti to poslech nekazí, tak to je na hifi fóru opravdu smutný. *thumbs down* Člověk by na takovýchle fórech o audiu a hifi čekal lidi co chtějí poslouchat hudbu kvalitně, ale ono ne, tady se neustále doporučujou hlavně zmrvený nahrávky a remastery a lidi jsou tu z nich ještě nadšení. :? *thumbs down*

Odpovědět