Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
LUK:
Nemalo by toto vlákno byť hlavne o tom poskytnúť inšpiráciu kolegom? Tieto viac, či menej osobné útoky sú podla mňa zbytočné. Nech si každý počúva čo chce a ako chce. Posudzovanie kvality hudby, nahrávky či kvality aparatúry je velmi individuálna disciplína. Netvrdím že by sa o tom nemohla viesť aj nejaká polemika, ale s mierou. Nech sa to tu zbytočne nezasiera.
Nemalo by toto vlákno byť hlavne o tom poskytnúť inšpiráciu kolegom? Tieto viac, či menej osobné útoky sú podla mňa zbytočné. Nech si každý počúva čo chce a ako chce. Posudzovanie kvality hudby, nahrávky či kvality aparatúry je velmi individuálna disciplína. Netvrdím že by sa o tom nemohla viesť aj nejaká polemika, ale s mierou. Nech sa to tu zbytočne nezasiera.
"Roger Waters - The Lockdown Sessions " to je asi jenom na streamu, co?
Dík, moc tomu nerozumím, ale tam je také formát FLAC a né třeba CD.
Áno, asi to nie je (zatiaľ) dostupné na fyzickom nosiči.
Ano, tohle vlákno (jako i jiná/další vlákna tady na fóru) by mělo poskytnout inspirací pro kolegy. A protože jsme na hifi fóru, neboli na fóru kde jde o kvalitní poslech hudby, tak bych tu jako hifista očekával, že ta inspirace bude v podobě alespoň zvukově průměrně kvalitních až kvalitních a špičkových nahrávek a vydání alb, ale to se tu děje jen zřídka.JV píše: ↑29 pro 2022 13:08LUK:
A je to fórum, říct, že něco hraje blbě a je to zmrvená nahrávka, je tu v pořádku, když to hraje blbě a je to zmrvená nahrávka. A zejména právě proto, že mají tahle vlákna sloužit jako inspirace k poslechu, tak je víc než žádoucí, když se tu o daných nahrávkách řekne pravda, neboli jak jsou na tom reálně po zvukovej stránce, a to právě proto aby se to dozvěděli i ostatní. Vždyť si vezmi, že jsou tu jedinci co sem ládujou jednu nahrávku za druhou a naprostá většina těch nahrávek či remasterů jsou doslova jen zvukový zpraseniny, to není inspirace k poslechu, to co sem tihle někteří jedinci dávají lze už automaticky brát jako varování čemu se vyhnout a s čím neztrácet čas.
A posuzování kvality nahrávek není individuální. Individuální je to jakou kdo má rád hudbu, jak se mu která hudba líbí nebo nelíbí, nebo to jak kdo k jakej nahrávce/hudbě přistupuje, ale to s kvalitou nahrávek nesouvisí. Kvalita nahrávek je jaká je, když je zvukově skvělá, tak je zvukově skvělá, když je zvukově zmrvená, tak je zvukově zmrvená, na tom číkoli individální pohled nic nezmění. Nejhorší je, že se tu zmrvený nahrávky prohlašujou za "nádheru" a když tu někdo upozorní na to, že to hraje blbě, tak se tu hned někteří začnou pokoušet dotyčnýho umlčet a tu prostou realitu toho že ta nahrávka je zprasená začnou zlehčovat a otáčet to do absurdna jen proto, že jim se to líbí a ta prostá pravda o tej nahrávce, že to hraje blbě, jim prostě jen šlápla na kuří oko.
Pokračuj Luku, chceme sa baviť
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já to mám z "HDTrack", taky ve FLAC. Jestli to vyšlo i na nějakém fyzickém nosiči bohužel nevím.
https://tidal.com/browse/album/260121475
LAINEY WILSON - Bell Bottom Country (2022)
Čtvrtý zářez na albové pažbě se povedl, Lainey má krásný hlas a umí napsat dobrou písničku...
LUK: To mas samozrejme ve vsem pravdu. Ale: Je i spousta hudby, ktera proste v ty nejlepsi kvalite neni a presto to za poslech stoji, protoze je to proste skvela hudba. Nemluvim o uplnych katastrofach, ale nerikej, ze si taky nekdy nepustis neco, co mas hodne rad, co ma DR ja nevim okolo 8 treba, to se jeste da prezit, protoze to proste v lepsi kvalite neexistuje. A ja nevidim problem v tom, ze se tady postuji i takove veci, s horsim zvukem. Proc ne? Hudba je preci to hlavni o co v tomhle vlakne jde. Pokud o tom nekdo pak tvrdi, jak je to zvukove skvely, tak je samozrejme vhodny na to upozornit, ale to ja v tom puvodnim prispevku od DSotM teda uplne nevidim. Navic, srovnavat DR sice stejny pisnicky, ale uplne jinak zahrany a nahrany, mi neprijde uplne fer. To urcite nic nemeni na tom, ze kdyz ma neco DR5, tak je to proste technicky spatna nahravka, to nejde okecat. Zaroven ale kdyz ma neco DR5, tak to taky neznamena, ze to nemuze v posluchaci vyvolavat nejake pozitivni emoce.
Ja si myslim, ze by mistni diskuzi prospelo, kdybychom si to vsechno brali mene osobne, psali mene utocne a meli trochu vice nadhledu.
Ja si myslim, ze by mistni diskuzi prospelo, kdybychom si to vsechno brali mene osobne, psali mene utocne a meli trochu vice nadhledu.
Kraftwerk - Radio-Activity 1975 (Remastered Edition 2009)
.
.
"Technické parametry včetně DR mi pro takový druh záznamu přijdou zcela adekvátní a nijak mi poslech nekazí."
Kategorie 3 potvrzena. Technicky chybný zvuk nahrávky je vydáván za úspěch ke chlubení.
Pravda je jiná. Dynamická komprese v takovém rozsahu je pro jakoukoli muziku zcela zničující. Zkazí poslech nezávisle na žánru, interpretovi, době. Tento zvuk je pravý opak adekvátnosti. To, co tvrdí konzument muziky (opravdu nemohu napsat posluchač) Dark side of the moon je prostá a prokazatelná lež. Je to nepřijatelná pro každého, kdo skutečným posluchačem je.
Kategorie 3 potvrzena. Technicky chybný zvuk nahrávky je vydáván za úspěch ke chlubení.
Pravda je jiná. Dynamická komprese v takovém rozsahu je pro jakoukoli muziku zcela zničující. Zkazí poslech nezávisle na žánru, interpretovi, době. Tento zvuk je pravý opak adekvátnosti. To, co tvrdí konzument muziky (opravdu nemohu napsat posluchač) Dark side of the moon je prostá a prokazatelná lež. Je to nepřijatelná pro každého, kdo skutečným posluchačem je.
To JV:
Upozornění na zprasený zvuk, na nepravdivé údaje o vlastnostech nahrávky, to jsou také informace a inspirace pro čtenáře. O to více užitečné a důležité, když napravují lživá doporučení konzumentů muziky 3. kategorie.
Ještě dodám, že informování o špatném zvuku nemá s něčím osobním nic společného. Naopak jde o zcela všeobecné a objektivně prokazatelné jevy, které je nutno zveřejňovat. Něco jako malá násobilka. Osobní je jedině neschopnost tyto fyzikálně matematické zákonitosti přijmout.
Upozornění na zprasený zvuk, na nepravdivé údaje o vlastnostech nahrávky, to jsou také informace a inspirace pro čtenáře. O to více užitečné a důležité, když napravují lživá doporučení konzumentů muziky 3. kategorie.
Ještě dodám, že informování o špatném zvuku nemá s něčím osobním nic společného. Naopak jde o zcela všeobecné a objektivně prokazatelné jevy, které je nutno zveřejňovat. Něco jako malá násobilka. Osobní je jedině neschopnost tyto fyzikálně matematické zákonitosti přijmout.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Abych to ze své strany nějak ukončil - myslím si, že Yiakubou to ve svém příspěvku napsal výstižně.
Pro LUK a Antony - ještě jednou:
Od PF a RW mám skoro všechno co vyšlo, takže jsem od toho moc neočekával, přesto můžu jen zopakovat, že to pro mě je "Překvapivě podnětné a příjemné poslouchání."
Není to samozřejmě vycizelovaná studiová nahrávka (kde vždy PF i RW vynikali), ale možná i proto mě to zaujalo, má to v sobě i jakousi autentickou syrovost a naléhavost.
Ty nové, klidnější aranže mi sedly, a to jsem velký obdivovatel těch původních věcí. Pokud jste fandové PF a RW, tak doporučuji si to alespoň jednou poslechnout. Možná vás to neosloví, možná potěší.
Technické parametry včetně DR mi pro takový druh záznamu přijdou zcela adekvátní a nijak mi poslech nekazí.
Upozorňujte si na co chcete, jen se vyhněte nějakým tvrzením o lživých informacích. Znáte to, potrefená husa ...
Pro LUK a Antony - ještě jednou:
Od PF a RW mám skoro všechno co vyšlo, takže jsem od toho moc neočekával, přesto můžu jen zopakovat, že to pro mě je "Překvapivě podnětné a příjemné poslouchání."
Není to samozřejmě vycizelovaná studiová nahrávka (kde vždy PF i RW vynikali), ale možná i proto mě to zaujalo, má to v sobě i jakousi autentickou syrovost a naléhavost.
Ty nové, klidnější aranže mi sedly, a to jsem velký obdivovatel těch původních věcí. Pokud jste fandové PF a RW, tak doporučuji si to alespoň jednou poslechnout. Možná vás to neosloví, možná potěší.
Technické parametry včetně DR mi pro takový druh záznamu přijdou zcela adekvátní a nijak mi poslech nekazí.
Upozorňujte si na co chcete, jen se vyhněte nějakým tvrzením o lživých informacích. Znáte to, potrefená husa ...
Ano, Já si taky občas poslechnu něco co není dobrá nahrávka. Ale: Zaprvé, Já nejsem ničím omezenej, seženu si to vydání daný nahrávky, který bude zvukově nejlepší, což je v dnešní době nezřídka například LP. A zadruhé, Já pak o těch mizerných nahrávkách netvrdím, že hrajou dobře, neříkám o nich, "že mi z tý nádhery běhá mráz po zádech" ani že takovýhle "Technické parametry včetně DR mi pro takový druh záznamu přijdou zcela adekvátní a nijak mi poslech nekazí" ani se nasnažím o těch nahrávkách tvrdit úplný nesmysly jen abych je obhájil v marnej snaze uchránit je před neoddiskutovatelnou pravdou, nezlehčuju, nezveličuju až do nesmyslnýho absurdna atd., atd.Yiakubou píše: ↑29 pro 2022 16:14LUK: To mas samozrejme ve vsem pravdu. Ale: Je i spousta hudby, ktera proste v ty nejlepsi kvalite neni a presto to za poslech stoji, protoze je to proste skvela hudba. Nemluvim o uplnych katastrofach, ale nerikej, ze si taky nekdy nepustis neco, co mas hodne rad, co ma DR ja nevim okolo 8 treba, to se jeste da prezit, protoze to proste v lepsi kvalite neexistuje. A ja nevidim problem v tom, ze se tady postuji i takove veci, s horsim zvukem. Proc ne? Hudba je preci to hlavni o co v tomhle vlakne jde. Pokud o tom nekdo pak tvrdi, jak je to zvukove skvely, tak je samozrejme vhodny na to upozornit, ale to ja v tom puvodnim prispevku od DSotM teda uplne nevidim. Navic, srovnavat DR sice stejny pisnicky, ale uplne jinak zahrany a nahrany, mi neprijde uplne fer. To urcite nic nemeni na tom, ze kdyz ma neco DR5, tak je to proste technicky spatna nahravka, to nejde okecat. Zaroven ale kdyz ma neco DR5, tak to taky neznamena, ze to nemuze v posluchaci vyvolavat nejake pozitivni emoce.
O to tu jde, ne o to, že by se sem snad neměli dávat mizerný nahrávky, ale o to, že když někdo o tej mizernej nahrávce narovinu řekne, že hraje mizerně (protože to prostě hraje blbě, když to třeba má právě DR5 nebo DR6), tak čeho se tu vzápětí dočkáš? Místo aby to lidi prostě uznali, tak ihned začne zlehčování, zveličování až do absurdna, zesměšňování, napadání, překrucování výroků, jen aby se ukázalo jak jsou dotyční obhájci mizerných nahrávek nad věcí, že kvalita nahrávky je podružná, hodnocení kvality nahrávek je individuální, protože když se to dotyčnýmu líbí, tak co, že jo? "Dyť vono to neni tak horký, DR není podstatný, nemá žádnej velkej vliv" atd., atd.
Vždyť se podívej jaký výlevy tu předvádí tendleten mumu. Když tu někdo řekne, že něco hraje blbě (protože to prostě hraje blbě), tak okamžitě začne dotyčnýho napadat, urážet, zesměšňovat a snaží se z něj jen udělat hlupáka co tomu nerozumí atd. A proč? Jen proto, že si dotyčnej dovolil o mizerně hrající nahrávce říct, že hraje mizerně. Tomu nezbývá než zatleskat .
Já nesrovnávám dvě různý verze, to měření DR z CD vydání alba The Wall z roku 1985 jsem sem dal jen pro ukázku a pro představu jak to vypadalo dřív a jak vypadá nová verze. To že ta verze 2022 má DR5 je totiž vypovídající samo o sobě. Že původní verze měla na původních vydáních alba DR13 už jsem sem prostě dal jen pro srovnání kvality masteringu atp.Yiakubou píše: ↑29 pro 2022 16:14Navic, srovnavat DR sice stejny pisnicky, ale uplne jinak zahrany a nahrany, mi neprijde uplne fer. To urcite nic nemeni na tom, ze kdyz ma neco DR5, tak je to proste technicky spatna nahravka, to nejde okecat. Zaroven ale kdyz ma neco DR5, tak to taky neznamena, ze to nemuze v posluchaci vyvolavat nejake pozitivni emoce.
Dark side of the moon:
Zkopírováním toho co jsi už jednou napsal nic nezměníš. Já jen poukázal na to jak je jedna nahrávka zmrvená, že se ta nahrávka komukoli líbí, ani že ty, nebo kdokoli jinej, má od Pink Floyd skoro všechno co vyšlo, na kvalitě týhle jedný konkrétní nahrávky nic nezmění, stejně jako obhajování zmršený blbě hrající nahrávky.
A takovýhle "technický parametry" ani DR5 nejsou pro žádnej druh hudby dostačující, takový výroky jsou nesmyslný a nepravdivý, takovýhle "technický parametry" a DR5 a poslech jen kazí, nic víc. Kdyby to byla lepší nahrávka a měla vyšší DR atd., tak by to zaujalo mnohem víc a bylo by to mnohem podnětnější a hlavně mnohem (a tady ještě jednou zdůrazňuju mnohem) příjemnější poslouchání a jakoukoli autentickou syrovost a naléhavost by to mělo přinejmenším stejnou jakou to má teď, nebo mnohem spíš ještě větší.