Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od pbaudis »

Erasure - 2CD Set - The Circus/The Innocents (2009). Návrat v čase. Erasure nikdy nezestárnou...👍

361.jpg
362.jpg
363.jpg
364.jpg

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tohle album (1976)...nepatří k hvězdným titulům kapely LZ všichni (vč. mě)
preferujou I., II. a IV. ale, stoji za to mít, poslechnout si klasiku hard rocku
oněch let kde neodmyslitelně patří.
Přílohy
Led_Zeppelin_-_Presence.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ad Saint Vitus --- pomalý metal není můj šálek čaje, moc mě neba, ale musím říct, že můj obdiv má kytarista Dave Chandler ..... jeho sóla jsou vskutku neotřelá a svébytná, nenapadá mě nikdo, kdo by hrál aspoň podobně...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/199370883
MERCYFUL FATE --- Melissa (1983)

Na začátku 80. let se začala objevovat obrovská spousta heavy metalových kapel. S Mercyful Fate povstal chlapík později známý jako King Diamond. Ale Melissa není jen o jeho v té době ohromujícím zpěvu. Je neméně o šlapající kapele se skvělými kytaristy.
Čistočistý heavy metal z dob své největší slávy...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

JFS.jpg
Na počest Chuck Loeba.
A napalte Volume hodně doprava ať vyženete pavouky ze všech koutů chcíplých budek. :)
Přes řeku do stínu stromů.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Sting.
Dnes z "konzervy", včera v Pardubicích naživo, byla to paráda *2thumbsup*
Přílohy
sting.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Mark Knopfler And Emmylou Harris - All The Roadrunning.
Väčšinou neodolám keď natrafím na Knopflerovu tvorbu - teraz som neurobil výnimku a rozšíril si zbierku o tento album.
Nesklamalo. Ako vždy je to vysoko pohodové - taká klasická "knopfleráčina". Niekolko skladieb je v coutry štýle - nie že by som ho extra vyhladával, ale ani mi nejak zvlášť neprekáža. Všetko to spolu pasuje. Takže spokojnosť.

Obrázek

Blackmore`s Night - Ghost Of A Rose.
Máme od nich doma nejakých +-6 albumov a tento ma z nich baví asi najviac.

Obrázek

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Blackmore`s Night - to je super hudba, naprostý relax. Ten Ritchie to umí a tento styl mu sedí. I spoluhrači z DP říkají, že se bohužel narodil o 500 let později.

Ghost of a Rose - dobrý, ale řekl bych, že lepší jsou ty první desky. Před léty jsem dělal maturák a jeden známý herec s maturanty nacvičil předtančení na Under a Violet Moon a to bylo s tím nasvícením emotivně perfektní. Doporučuji poslechnout.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Ještě ve mě doznívají dojmy ze středečního koncertu Stinga, takže dnes pouštím "Synchronicity", podle mě nejlepší album od Police.
Koncertní provedení "King of Pain" bylo skvělé.
Přílohy
synchr.jpg
sting_pce.jpg

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

WUDEWUSE - Northern Gothic (2020) DR11
Norský folk, dalo by se jednoduše říci. Ale jde o jeho zatěžkanou moderní forest gothic formu, která, byť většinově akustická, přednáší hudbu v hustě máznutých tazích vokálů a kytar. Je to nesmírně uhrančivé. Satyrové a divoženky se začarovanými lesními zvířaty v potemnělé zádumčivé truchlohře. Středověk se srazil s post hippie, slunce zapadlo do bažin a nevychází.
Personálně se tu vyskytují zkušené osobnosti norské rockové scény, takže se dá říci, že jde o supergroup, kterou vedou Spacewülff ze SPECTRAL HAZE a Skrubben (The Wolf) z TUSMØRKE.
https://wudewuse.bandcamp.com/album/northern-gothic
Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Faith no more.
Názov albumu neviem, keďže išlo o kazetu kde som si síce svedomito popísal jednotlivé skladby, ale názov albumu som v dávnych časoch nahrávania zjavne opomenul napísať. Keďže je to pre mňa pomerne okrajový žáner, tak sa mi to nechce dohladávať. Ale je to tá klasika kde je "easy". V podstate mi išlo o to trochu rozhýbať kazeťák a pustiť si niečo tvrdšie na prevetranie hlavy po sérii nie práve najvydarenejších dní.
A ako to hralo? Na ten žáner celkom fajn. Príjemne ma prekvapila basová linka.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

BABA YOGA - L'Uomo Progressivo (2018) DR7
Mám rád Taloše a jejich pojetí hudby. Dlouhodobě a nezlomně. Víc než Skandinávce, i když jen o trošku.
Album "Člověk progresivní" je ale něco ještě více speciálnějšího, než obvykle u RPI bývá. Víc pestré, koktejlové, plné zvláštností aniž by docházelo ke kakofoniím, žánrově nespoutané, podané se suverenitou a nadhledem skoro až sarkastickým. Poslechnete si ten zpěv v prvních skladbách, jo, takhle pěje Itálie a člověk by řek, že už ví všechno. Další skladby jej přesvědčí o omylu, dostaví se třaskavá směsice všeho možného, kdy i ten vokál v náhlém harsh ladění nás protáhne pěkně drsnými krajinami. Všechno je ale uspořádané, kompozice účinně vystavěné, žádnej guláš. Objevit se tam dá snad všechno, celá deska je jako excentric cinematic trip. Není se čemu divit, protože na albu hostuje tlupa muzikantů z té nejvybranější společnosti italského progresivního rocku.
Zvuk kompromisní, ale ta muzika je bomba. Vinyl neexistuje.
Obrázek

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Vynikající muzika, mistrně zakomponovány prvky vážné hudby do progresivního rocku.
cover.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Santana - Corazón. Zase mi pribudol ďalší album tohoto umelca. Je to deluxe edícia CD + DVD, zatial som počul iba CD a som nadmieru spokojný. Je tam kopa hostí a ani jedna skladba čo by ma nudila. A to je vlastne záhada - oni tieto jeho pesničkové albumy sú dosť na jedno kopyto, rovnaká šablóna, rovnaké rytmy, všade viac-menej rovnaké gytarové sóla a čuduj sa svete stále ma to neomrzelo. Je to mág. *palec*

Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tak som si pozrel to vyššie spomenuté DVD od Santanu. Je to cca 30min. dokument z nahrávania albumu. Je to iba v angličtine/španielčine, čiže ja ako jazykový antitalent som z toho mohol vnímať iba plné priehrštia pozitívnej nálady. Ale inak je to fajn bonusový materiál.

Ďalším novým prírastkom je album "Jimmy Hendrix - :blues". Kompilácia jeho bluesových skladieb. Je to zmes štúdia a živákov, takže tomu zodpovedá aj rozdielna kvalita nahrávok. Viac mi sedia pomalšie skladby.

Obrázek

Odpovědět