Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od JV »

J.J. Cale & Eric Clapton – The Road To Escondido, J.J. Cale – Roll On.
Oba albumy sú fajn, ale ten sólový sa mi páči trochu viac. Obsahom aj zvukom. Minimálne na prvé počutie.
Ešte by som chcel "5" - to by som mal chuť mať na LP, ale asi sa prispôsobím tomu na aký formát natrafím skôr.

Obrázek

Obrázek

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Roger Waters se rozhodl znovu nahrát jednu z nejzásadnějších nahrávek v historii kapely – desku "The Dark Side of the Moon".
Z desky, která má nést název "The Dark Side of the Moon Redux" a vychází 6. října 2023, prozatím zveřejnil přepracovanou verzi písně "Money".

Jak mi "The Lockdown Sessions" (Covidové vydání některých starších věcí v kompletně přepracované formě) přišlo v některých momentech zajímavé a např. "Comfortably Numb" na mě svou syrovou a jednoduchou aranží dost zapůsobila, tak toto je tedy dle mého názoru *thumbs down*

Posuďte sami:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kariéra Floydů skončila tímto albem, no Wish you ještě stálo za řeč, možná
všechno ostatní byly bledé kopie dřívějších počinů.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

A další lechosovo kraviny. *bravo* Na jakým matroši to jedeš, že po něm blekotáš takový nesmysly a blábolíš úplně z cesty? :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/45285728
Wolfgang MITTERER -- Radio Fractal / Beat Music (Donaueschingen, 2002)

Řečeno úplně přesně, Mitterer vytváří hudebně-zvukové koláže. Hraje si z útržky motivů, se zkreslením, se stereopanoramatem, s lokalizací, prostorem, echy, modulací, ale i klasickou hudbou nebo free jazzem .............. a hodně s lidským hlasem a všemi možnými jazyky, často i pozpátku.
Každopádně moc podobných věcí neznám.
Hned na začátku se na chvíli vynoří úryvek nějaké starší české písničky, kde se zpívá:
žena:
" ... už nejsem dítě
vím co se může stát
když řekneš miluji tě
mám tě rád"

muž:
"tak rád ..."
Je to hodně zkreslené, ten zpěvák by možná mohl být Waldemar Matuška.
Nevíte, co to je?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/68732391
IRON MAIDEN -- No Prayer for the Dying (1990)

Zeleně oslizlý Eddie a mí oblíbení "mejdni" -- kratší písničky, naprosto klasický sound.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ano, přesně tak, naprosto klasickej Loudness Warovej sound, neboli naprostej zvukovej odpad. Na tom tidalu je totiž tenhle odpadní produkt (2015 remaster):
https://dr.loudness-war.info/album/view/160951
Kdybys slyšel jak to má znít správně a normálně to bys zíral jakej je to sound.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Liamee píše:
31 črc 2023 16:33
A další lechosovo kraviny. *bravo* Na jakým matroši to jedeš, že po něm blekotáš takový nesmysly a blábolíš úplně z cesty? :lol:
Prečo tak zostra? Akože uznávam že Lechos máva trochu kontroverzné príspevky, ale prečo ho hneď napádať za názor?
Hlavne pokial ide o tak subjektívnu vec akou je vnímanie hudby. Sa mu nepáči novšia tvorba PF. Je to jeho názor a myslím že ho treba rešpektovať, aj keď mnohí to máme inak. Pre niekoho skončilo Genesis odchodom Gabriela, niekto uznáva AC/DC s takým, niekto s onakým spevákom, pre niekoho skončil Nohavica po prevalení spolupráce s ŠTB, pre niekoho až po nedištancovaní sa od Putlera, .......
Nestačí že sme tu rozhádaný s popieračmi covidu, ruSSkými kolaborantmi a pod.? To sa musíme sekať aj pri takomto, dovolím si napísať že "vznešenom" koníčku, akým je počúvanie hudby?

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Liamee píše:
31 črc 2023 22:58
Ano, přesně tak, naprosto klasickej Loudness Warovej sound, neboli naprostej zvukovej odpad. Na tom tidalu je totiž tenhle odpadní produkt (2015 remaster):
https://dr.loudness-war.info/album/view/160951
Kdybys slyšel jak to má znít správně a normálně to bys zíral jakej je to sound.
Zachrani to original Popron 1990. :)

Je to taka klasika, ze to nikto necakal po pompeznych albumoch SiT a 7th Son. :D

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

JV píše:
01 srp 2023 06:29
Liamee píše:
31 črc 2023 16:33
Prečo tak zostra? Akože uznávam že Lechos máva trochu kontroverzné príspevky, ale prečo ho hneď napádať za názor?
Hlavne pokial ide o tak subjektívnu vec akou je vnímanie hudby. Sa mu nepáči novšia tvorba PF. Je to jeho názor a myslím že ho treba rešpektovať, aj keď mnohí to máme inak. Pre niekoho skončilo Genesis odchodom Gabriela, niekto uznáva AC/DC s takým, niekto s onakým spevákom, pre niekoho skončil Nohavica po prevalení spolupráce s ŠTB, pre niekoho až po nedištancovaní sa od Putlera, .......
Nestačí že sme tu rozhádaný s popieračmi covidu, ruSSkými kolaborantmi a pod.? To sa musíme sekať aj pri takomto, dovolím si napísať že "vznešenom" koníčku, akým je počúvanie hudby?
Pěkně jsi to napsal, ale když někdo napíše "Kariéra Floydů skončila tímto albem" (myšleno The Dark Side of the Moon) :shock:, nedá se nereagovat. Ten člověk musí být hodně zamindrákovaný, třeba prožil nějaké trauma, z kterého se vybíjí tímto způsobem . . . ale hlavně by si to fakt už měl konečně naředit.
PS: Já se zrovna chystám si pustit "Animals" . . . to je nějaký pofidérní album z doby, kdy jim již skončila kariéra ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Animals je fajn, nie tak dávno som ho tu myslím spomínal. *thumbs up*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Tak to je bohužel klasika téměř všech anonymních internetových fór :(
První dá záměrně provokativní komentář (Lechos), druhý (LUK, pardon aktuálně tedy Liamee) se hned chytne a "kontruje" a už to jede. Invektivy, urážky ... a je po diskuzi.

Jinak k PF - dle mého jedna z mála skupin s průběžně vysokou kvalitou všech alb, ať už jde o období se Sydem Barrettem, s Watersem a Gilmourem nebo bez a Wrighta a Waterse.
Já osobně mám nejraději období od "Meddle" po "The Wall", ale i ostatní věci jsou fajn, jsou to prostě moji oblíbenci.

Watersovy aktivity z posledního období (tedy zejména ty mimo hudební) raději nekomentuji *thumbs down* .

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Liamee -- tím klasickým soudem jsem spíš myslel, že to jsou předposlední "normální" mejdni -- alba s Bayleym nedávám, on prostě není dobrý zpěvák, a pak se sice vrací Dickinson, ale Brave New World a dál, to už se Iron Maiden propadá do vlastní důležitosti, každá věc musí být legendární, gigantická, nezapomenutelná, epická ............. už nedokážou napsat normální písničku a všechno se utápí v pompéznosti bez nadhledu v marné snaze překonat 7S. Prvních devět alb uznávám, ne všechna jsou dokonalá, osobně mám nejradši jedničku s Di´Annem a s Dickinsonem právě Prayera.
Jinak o lepším zvuku z originální LP nepochybuju, akorát mi není jasné, proč bych měl "zírat", loudness war sežral a tvrdě poškodil metal, to je fakt, ale jako hlavní poslech už je pro mě dávno pasé, užívám si ho jako podkres u práce, nebudu kvůli tomu nic shánět.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nejde jen o lepší zvuk z původních LP, ale i z původních CD. A Já neříkám nic o tom, že bys měl zírat, že Loudness War zasáhla metal (nezasáhla jen metal, ale většinu žánrů), říkám, že bys teprv zíral na ten sound, kdyby sis pustil tohle album normálně, neboli s kvalitním zvukem. Ostatně to platí pro nemalý množství toho co sem láduješ. Nechápu jak můžeš mluvit o "klasickým soundu," když jsi tohle album slyšel jen ve zvukově poškozenej a zmrvenej Loudness Warovej verzi, která zní úplně jinak než jak to znělo původně a jak to tudíž má znít. Ostatně obecně nechápu proč člověk, kterýmu záleží jen na kvantitě a ne na kvalitě chodí na hifi fórum.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Alba s Bayleyem se mi líbí víc, než všechna následující. Pak se IRON MAIDEN fakt ztratili ve vlastní nabubřelosti. Že Bayley zpívá jinak než Dickinson mi nevadí vůbec a hudebně je to výborné. Rozhodně to byl kreativnější krok, než hledat hlasové klony původních zpěváků, jak předvádějí JUDAS PRIEST nebo QUEENSRYCHE.

Odpovědět