Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od RedBaron »

JV píše:
16 srp 2023 06:50
Cowboy Junkies – The Trinity Session.
Tak z tohto úlovku som nadšený. To mi sadlo jak riť na šerbel. Príjemné pomalé tempo, absolútne pohodová atmosféra. Žánrovo sa mi to ťažko zaraďuje, ale je to niekde na rozmedzí rock/folk/blues, miestami možno až country. Trochu zvláštne nahraté, ale nie v zmysle zmršenej nahrávky - cítiť za tým umelecký zámer. *bravo*
Tak to by tě mohlo bavit indie/psychedelicky-folkové album
Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle.
sometimesiwishwewereaneagle.jpg

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

JV píše:
16 srp 2023 06:50
Cowboy Junkies – The Trinity Session.
Tak z tohto úlovku som nadšený. To mi sadlo jak riť na šerbel. Príjemné pomalé tempo, absolútne pohodová atmosféra. Žánrovo sa mi to ťažko zaraďuje, ale je to niekde na rozmedzí rock/folk/blues, miestami možno až country. Trochu zvláštne nahraté, ale nie v zmysle zmršenej nahrávky - cítiť za tým umelecký zámer. *bravo*

Obrázek

Blue Öyster Cult - Secret Treaties.
Celkom nápaditý album, akých v tej dobe vznikalo vela. Bohužial som si pri objednávaní nevšimol že je tam kopa bonusových skladieb. To proste nemám rád. Inak fajn.

Obrázek
Existuje od CJ aj Trinity Revisited (uplne inac ponata nahravka)

Me to jeden z mojich referencnych trackov (skladby 1-3 podla nalady) a je to nahravane v kostole na jeden mikrofon, kde kapela sedela okolo. Preto tam je taky zaujimavy ambient.

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Daniel Blumberg: GUT
2023
Velká krása na noční poslech!!!
AA84E7BA-E8F8-4EA7-AF8C-1DDCCBDD3BEB.jpeg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

RedBaron: postil som si toho Callahana cez youtub a je to celkom fajn.

Fidji99: dík za informácie.

Perry Farrell's Satellite Party – Ultra Payloaded.
Zaujímavý rockový album. Od jednoduchého pesničkárstva po celkom slušne našlapanú zbesilosť. Ale čo ma prekvapilo najviac, bol pre moje uši nadštandardne dobrý zvuk. S tým sa až tak často pri takomto žánri nestretávam. Rok vydania 2007. Som zvedavý či sa mi to potvrdí aj cez sluchátka. Bedne môžu kadečo maskovať.

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/271902860
ENFORCER -- Nostalgia (2023)

Novinka.
Lahodná porce toho nejtradičnějšího heavy metalu. Vyjít tohle v osmdesátém třetím, nosím jejich nášivku na džísce. *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Antony píše:
15 srp 2023 15:19
DØDHEIMSGARD (DHG) - Black Medium Current (2023) DR9
Avant garde-Black-Industrial Metal. A jakej !
Norové. Dlouho jsem z ničeho nepadnul takhle na zadek. Snad naposledy z FORGOTTEN SILENCE. Je zde velmi homogenní a pěkně prohnětená směs zběsilého black metalu s grind blast rytmy, do toho gotika, post metal a do progresivní rozžhavená avantgarda. Není problém naše emoce současně koupat v sopečném jícnu i v ledovcovém kotli. Tohle je TOP.
Věřím, že v místních vyznavačích temných nářezů s pořádným chrstancem chilli tímto vzbudím alespoň zvědavost.
https://peaceville.bandcamp.com/album/b ... um-current
Nahrané je to fakt skvěle, prostor je brutální, nadstandard bez ohledu na žánr, s tím souvisí i skvělý zvuk nástrojů a zpěvákův hlas je prokreslený do nejmenších detailů. *bravo*
Je fakt škoda, že většina metalu dopadla jak dopadla ...........
Smutná sranda na tom je, že jestli umělé zvyšování hlasitosti pomocí komprese ze začátku fungovalo a přinášelo výhodu, dneska už je všechno na max přes čáru a nikdo už z toho výhodu nevytříská ............ stačilo by se domluvit, že třeba DR nesmí jít pod těch 9, které evidentně na rock stačí, a všechno by se skokově zlepšilo ..................... ale to asi těžko..............

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Saint Germain Des Prés Café 7.
Výber nu-jazzovej muziky na dvoch CD. Občas si to pustím. Už som si myslel že to CD odchádza - nejak blblo, ale na novom prehrávači ide bezproblémovo, tak ako aj zopár ďalších s ktorými som sa pomalu lúčil.
Obrázek

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Tak dlouho mě bandcamp bombardoval nabídkama,až jsem si pro větší rozmaninost své sbírky pořídil tento stominutový výběr mně absolutně neznámé japonské elektronicko-progresivně rokové-industriálně-post kim crimsonovské(jak píšou na bandcampu)-prostě šílené kapele Heretic,je to výběr muziky někdy z přelomu 80. a 90. let,o kapele není na českých stránkách nikde ani zmínka,dokonce ani v dvoudílné encyklopedii od Z.a P.Slabých Svět jiné hudby.
Obrázek
https://cuneiformrecords.bandcamp.com/a ... -sequence

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Savage: Love And Rain (2020). DWA (Dance World Attack) 14. úno 2020 Itálie. Elektronická hudba a Italo-Disco. Kvalitní, moderní, rytmický Italo-Disco styl.

20230821_152845.jpg
20230821_152931.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Queen - The works.
Už som si to dlho nepúšťal. Okrem zopár notoricky známych vecí, čo ma už až tak nebavia, je to celkom zaujímavý album. Asi najviac som si vychutnal "Is This The World We Created...?" Obrázek

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Venku prší, doma klid v ruce dobrá whisky a k tomu mě hrají.
Tindersticks: Tindersticks
1995
IMG_2110.jpeg
Prostě pohoda.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Méně u nás známá věc, druholigová řekl bych, AD 1976.
Přílohy
BadCompany_Run_With_The_Pack.jpg

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Lechosi,
to není žádná druholigová záležitost,to je světová špička bluesrocku,na které exceluje jeden z nejlepších britských zpěváků vůbec.
Velikán srovnatelný s Robertem Plantem a Davidem Coverdalem.To je Paul Rodgers a jeho Bad Company(Boz Burrell bass,Simon Kirke drums,Mick Ralphs guitars)
Jedna z nejlepších britských kapel sedmdesátých let vůbec.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20230827_194144.jpg
Discografie kapely (řadové lp)s Paulem Rodgersem 74-82.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dasta píše:
27 srp 2023 19:34
Lechosi,
to není žádná druholigová záležitost,to je světová špička bluesrocku,na které exceluje jeden z nejlepších britských zpěváků vůbec.
Velikán srovnatelný s Robertem Plantem a Davidem Coverdalem.To je Paul Rodgers a jeho Bad Company(Boz Burrell bass,Simon Kirke drums,Mick Ralphs guitars)
Jedna z nejlepších britských kapel sedmdesátých let vůbec.
Přesně tak.
Jednička BAD COMPANY je jedno z nej alb, jaké v blues/hard rocku kdy vznikly. A minimálně do čtvrté studiovky Burnin' Sky (1977) si drželi špičkovou úroveň.

Odpovědět