Sigur Rós – Átta.
Nedávno som túto novinku kúpil manželke (je ich fanúšik) k narodeninám. Včera som si to pustil. V podstate je to taká ich klasika, nevidím žiadny posun voči ich iným veciam. Utvrdil som sa že toto nie je tá moja najoblúbenejšia šálka kávy.
Jeff Lynne's ELO – Alone In The Universe.
Na prvé počutie je to ako staré dobré ELO. Zvuk mi príde trochu zastretý, ale aj tak to má tú správnu atmosféru, pre ktorú som mal ELO od prvého počutia rád. Bohužial ako vždy ma zamrzeli bonusové skladby. Nemám to rád.
Cd má zaujímavý obal z nejakého zvláštneho materiálu (na dotyk).
CD MIKE OLDFIELD - TUBULAR BELLS (50TH ANNIVERSARY EDITION) (2013). Dnes mi to přišlo, slyšel jsem teprve prvních 25 minut, ale opět zvuková pastva pro uši.
Jean-Michel Jarre: Geometry Of Love, Columbia | Sony Music 14. zář 2018 Evropa Album Reissue Remastered. Je to experimentální album. Jedná skladba (7) je s pěkným pozadím, ale piano je, jako když byl na tripu. Jinak je to dobré album.
CD MIKE OLDFIELD - TUBULAR BELLS (50TH ANNIVERSARY EDITION) (2013). Dnes mi to přišlo, slyšel jsem teprve prvních 25 minut, ale opět zvuková pastva pro uši.
Záleží na čem hudbu hraješ. Pokud na BR přehrávači, který slouží jako doplněk k televizi na přehrávání filmů, může CD na kvalitním přístroji hrát mnohem lépe. Navíc, abys mohl pustit BR disk, musíš k němu mít obrazovku. Ta většinou kvalitnímu poslechů zavazi.
Nikoli.
Zaprvé, u tohohle alba (a u mnoha dalších alb to platí taky) je rozdíl mezi CD a BD tak značnej, že i to BD přehrávaný i jen na průměrným BD přehrávači pořád hraje líp než CD přehrávaný na kvalitním přístroji. Tady nejde o nuance a drobný detaily daný jen rozdílným rozlišením.
Zadruhé, zvuk z BD se dá snadno nagrabovat do PC (do FLAC, WAV....) a následně ty nagrabovaný soubory přehrávat na nějakým kvalitním přístroji (třeba streameru, CD/SACD přehrávači, nebo třeba PC + DAC atd.) úplně stejně jako klasický Hi-Res soubory či nagrabovaný CD. Hifista potřebuje mít možnost přehrávat kvalitně kdejaký druhy nosičů, i právě BD a Hi-Res, aby se nemusel omezovat a mohl si vždy vybrat a poslechnout ta nejlepší vydání alb, tohle album Tubular Bells 50th Anniversary Edition (mimochodem z roku 2023, ne 2013 jak uvádí pbaudis) je toho krásným příkladem.
Ano, omlouvám se všem, album je ročník 2023, přepsal jsem se, ale fotografie jsou toho důkazem, díky za upozornění. Hudebně je velmi dobré a změny jsou patrné oproti původni verzi, doporučuji toto album alespoň slyšet. Potom dojít k závěrům. Dnes jsem ho slyšel celé a napsal do tématu " co právě poslouchám " to je vše.
CD MIKE OLDFIELD - TUBULAR BELLS (50TH ANNIVERSARY EDITION) (2023).
Záleží na čem hudbu hraješ. Pokud na BR přehrávači, který slouží jako doplněk k televizi na přehrávání filmů, může CD na kvalitním přístroji hrát mnohem lépe. Navíc, abys mohl pustit BR disk, musíš k němu mít obrazovku. Ta většinou kvalitnímu poslechů zavazi.
BR [vacsinou univerzal player] mozes is do DAC podla vlastneho vyberu a sposobom, aky povazujes za vhodny.
Na stereo sa mi osvedcil AES a na MCH HDMI, len vtedy treba mat nastaveny clock, tak by to tahalo z najlepsieho mozneho clocku.
Naposledy upravil(a) Fidji99 dne 18 říj 2023 11:12, celkem upraveno 1 x.
Mám tuhle výroční edici alba Tubular Bells na CD, LP i Blu-ray (jsem velkej fanoušek Mika Oldfielda), takže jsem tohle album slyšel ze všech těchhle nosičů a ve všech těch verzích, který na těch nosičích jsou, a proto jsem došel k závěrům. Navíc na CD je, co se týče původního alba, jen původní mix z roku 1973. A tam se žádný velký změny nekonají, spíš jen ty způsobený dnešní dobou. Na Blu-ray je ale mimo jiné jak původní stereo mix z roku 1973 (tentokrát v Hi-Res 24/96), tak i Quad mix z roku 1975 a hlavně i novej mix Davida Kostena (ve stereo verzi i v dolby Atmos), kterej se opravdu povedl.