Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Jj - Metal-dědek se pochlapil. Přivezl jsem to v pátek z Reichu na LP a přes výkend 2x protočil. Dá se to poslouchat a má to skvělou melodičnost. Pozor však na "digitál", Hi-res nevyjímaje, tam je to zvukově hnus, jako dnes obvykle.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Kdo má rád Soundtracky tak doporučuji. Film výborný a hudba prostě skvělá. U některých skladeb mi běhal mráz po zádech.
Dnes tu máme hudební den s Pink Floyd Japan Limited Edition.

Bootleg prvního koncertu Depeche Mode v rámci turné Memento Mori ze Sacramenta v Kalifornii. Super nahrávka.
Setlist Memento Mori z roku 2023 mám radši, než ten současný.
Za mě bomba, jedou stejně jako v odsmdesátkách.
Skoro "Painkiller 2". Aj farby obalu albumu... Super, v tejto polohe ich mám najradšej.

V roonu jsem si kdysi uložil jednu skladbu z alba Immigrance od Snarky Puppy. Ale, nějak jsem se zdráhal si od nich pusti celé album, větší ansámbly moc nemusím. Dnes večer jsem se na YouTube přes výuku hry na piano skladby Just Can't Get Enough proklikal na video, kde klávesista Snarky Puppy Justin Stenton hraje podle svého klávesový part do skladby Don't Start Now od Dua Lipa. Po shlédnutí bylo jasno - Snarky Puppy musí dostat šanci. Vybral jsem poslední album Empire Central, jejich poslední z roku 2022 jako živák ze studia s publikem.

Večerní poslech na plné koule díky vybavení za 3.000: Salnotes 7Hz x Cricnacle ZERO:2 a Topping DX1.

Večerní poslech na plné koule díky vybavení za 3.000: Salnotes 7Hz x Cricnacle ZERO:2 a Topping DX1.

Asi to bude kombinací se syntezátory, ale Tutu je album, ke kterému se jako jedinému od Davise vracím.
Qobuz - roon ARC (převod na lossy) - iPhone - DAC/HeadAmp: MMX62ZM/A - Soulnotes 7Hz x Crinacle Zero: 2 IEM.
Front 242: Front By Front (1992).
Pro mě kultovní kapela i když každé album ani já nemusím. Perfektní elektronická zvukařina. Žádné tuc, tuc, tuc, žádné bum, bum kytara. Ne, od začátku naprosto geniálně poskládané zvuky, které vám nedovolí se ani nadechnout. Prosite o malou pauzu, ale znovu dostáváte pečlivě vybrané a do sebezapadající zvuky, které vás provedou hudebním orgasmem. Až skončí toto album, teprve potom se vám tělo uvolní a vy zjistíte, že ta smršť byla pouze geniální hudební produkce kultovní kapely Front 242. A komu se to nelíbí, ať si pr**l políbí.
Pro mě kultovní kapela i když každé album ani já nemusím. Perfektní elektronická zvukařina. Žádné tuc, tuc, tuc, žádné bum, bum kytara. Ne, od začátku naprosto geniálně poskládané zvuky, které vám nedovolí se ani nadechnout. Prosite o malou pauzu, ale znovu dostáváte pečlivě vybrané a do sebezapadající zvuky, které vás provedou hudebním orgasmem. Až skončí toto album, teprve potom se vám tělo uvolní a vy zjistíte, že ta smršť byla pouze geniální hudební produkce kultovní kapely Front 242. A komu se to nelíbí, ať si pr**l políbí.
FRONT 242 - OFFICIAL VERSION 1986-'87.
Dnešní den opět s Front 242. Protože jsem slyšel jak sousedi tlučou do topení, usoudil jsem, že se jim toto CD tak moc líbí, tak jsem přidal volume. Tlukot se již neopakoval.
Dnešní den opět s Front 242. Protože jsem slyšel jak sousedi tlučou do topení, usoudil jsem, že se jim toto CD tak moc líbí, tak jsem přidal volume. Tlukot se již neopakoval.
Paramore mi kdysi doporučil algoritmus. Byla to nějaká skladba z After Laughter, které jsem si při té příležitosti uložil do knihovny. Možná dvakrát, třikrát pustil. Minulý rok jsem v říjnu na redditu narazil na doporučení alba Petals for Armor. Až po jeho poslechu jsem se dozvěděl, že jde o sólo projekt zpěvačky Paramore. Album Petals for Armor hrálo v podstatě furt dokola celý podzim spolu s posledním albem This Is Why, které právě poslouchám.

Škoda, že se Paramore upsali na turné s Taylor Swift jako předkapela, zajel bych si na ně.
Qobuz - roon + HQPlayer - Topping DX1 - Soulnotes 7Hz x Crinacle Zero: 2 IEM

Škoda, že se Paramore upsali na turné s Taylor Swift jako předkapela, zajel bych si na ně.
Qobuz - roon + HQPlayer - Topping DX1 - Soulnotes 7Hz x Crinacle Zero: 2 IEM
Za posledné dva dni som si dal maratón YES + sólo Anderson. Fotky sem dávať pre množstvo pochopitelne nebudem.
YES - Close to the edge, Fragile, "Anderson, Bruford, Wakeman, Howe", Union, 90125, Drama, The ladder, Talk, Open your eyes, Magnification.
Jon Anderson - Toltec, Deseo, The promise ring, The more you know, Change we must, Invention of knowledge.
Všetko na CD. Dlhšie som tieto veci nepočúval, tak som si to celkom vychutnal. Zaujímavé že teraz ma o niečo viac bavili tie sólové veci. Je to neuveritelne pestré a rozmanité. Mám rád atmosféru tých albumov.
YES - Close to the edge, Fragile, "Anderson, Bruford, Wakeman, Howe", Union, 90125, Drama, The ladder, Talk, Open your eyes, Magnification.
Jon Anderson - Toltec, Deseo, The promise ring, The more you know, Change we must, Invention of knowledge.
Všetko na CD. Dlhšie som tieto veci nepočúval, tak som si to celkom vychutnal. Zaujímavé že teraz ma o niečo viac bavili tie sólové veci. Je to neuveritelne pestré a rozmanité. Mám rád atmosféru tých albumov.
Proběhl jsem trochu toto vlákno a nestačím se divit kolik zmršených alb loudness war je zde prezentováno a posloucháno, trošku šok.
Žádnej šok, to je tady normální. Ale tohle tu nesmíš říkat, za to tu dostaneš zjebáno co sis to jako dovolil. 

Možno by nebolo od veci byť trochu konkrétnejší.
Toto vlákno beriem ako dobrý zdroj zaujímavých hudobných tipov. Nie všetko ma samozrejme oslovuje, ale občas natrafím na zaujímavú inšpiráciu a bolo by fajn vedieť či je nahrávka OK.
Na dr.loudness zďaleka nie je všetko a o inom zdroji podobných informácií netuším.
Toto vlákno beriem ako dobrý zdroj zaujímavých hudobných tipov. Nie všetko ma samozrejme oslovuje, ale občas natrafím na zaujímavú inšpiráciu a bolo by fajn vedieť či je nahrávka OK.
Na dr.loudness zďaleka nie je všetko a o inom zdroji podobných informácií netuším.