Dave Holland Quartet - Extensions
Dave Holland Quartet - Extensions
Dave Holland - bass
Steve Coleman - alto saxophone
Kevin Eubanks - guitar
Marvin Smitty Smith - drums
Vcera podvecer som relaxoval pri tejto skvelej jazzovej nahravke z roku 1989, ktora vysla vo vydavatelstve ECM v ramci Touchstone Series. Ta obsahuje 40 titulov a predava sa v digipack-u za zvyhodnenu cenu. Zvukova kvalita je velmi dobra, pouzity bol rovnaky master ako na originalnej verzii. ECM skratka vie. Holland exceluje na base, ktora spolu s bicimi dodava jednotlivym skladbam "stavu". Je to paradny funky jazz s jedinecnymi solami kazdeho hudobnika, ktore umoznuju vychutnat si techniku hry muzikantov a farbu zvuku jednotlivych nastrojov. Kto ma rad poctivy jazz, pri ktorom si podupavate do taktu, ten si pride na svoje.
Re: Dave Holland Quartet - Extensions
Já to viděl jen v digipacku. Ale třeba se ještě vyskytuje původní vydání...
Tato seria je k dispozicii len v digipacku. Mne islo hlavne o zvuk a tam ma predajca ubezpecil ( nasledne som si to ptvrdil na strankach ECM ), ze je to povodny master, akurat v papierovom baleni. Takze povodne vydanie, ktore je z roku 1989, je zvukovo totozne, predava sa vsak v klasickom baleni s bookletom.
Vyssie som pisal, ze kupit je mozne aj normalnu povodnu verziu s bookletom ( pochopitelne drahsiu ). V Nemecku sa prave tato digipackova seria stala velmi popularnou, lebo zvukova kvalita zostala zachovana, cena vsak isla vyrazne dole. Pokial viem, je to tam k dostaniu za nejakych 9,- €. U nas 11,62 €pipis píše:je to škoda, že u takových klasik nejde zakoupit normální verzi s bookletem. Zvukově mám od ECM
asi zatím 40CD a všechny jsou perfektní.
Este pridavam odkaz na vsetky tituly Touchstones Serie:
http://www.ecmrecords.com/Catalogue/ECM ... vredir=712
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ty Digipacky mi až tak nevadí, ale Pipis má pravdu v tom, že ty papírové krabičky nejsou šetrné k CD. To má ECM opravdu slabě ošetřeno, jestli je to za cenu co nejnižších nákladů, aby byla i prodejní cena co nejníže, tak to není úplně správná cesta. Kdyby to bylo třeba v tom malém igelitovém pytlíku jako malá kopievinylového obalu (ostatně nedalo by se to někde koupit samostatně a CD tam vložit?), něco tak mám zabalené a je to v pohodě. Nebo jak to má MFSL s takovým látkovým obalem, to je CD jako v bavlnce.