Hi-Res jazz z roku 1959? Ano!

Dnes hraje nebo hrálo ...
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hi-Res jazz z roku 1959? Ano!

Příspěvek od Antony »

Bazi 36
Proto je taky na každém novém nastudování na titulní straně zcela zřetelně, výrazně a nepřehlédnutelně uvedeno, kdo, kdy, kde a jak zahrál, dirigoval a nahrál. Právě tyto údaje odlišují nové provedení od falzifikátu. Falzifikát se tváří jako originál, kterým není.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Kdo,kdy,kde a jak mám uvedeno na každém vlastněném cd. Včetně označení remaster,reedice,remix. Dál to budeš rozporovat velikostí písma? Měl by být takový nápis vyveden fosforeskující barvou písmeny o velikosti jednoho centimetru?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Na každém to není. Buď vůbec, nebo je to skryté. Takových případů existuje spousta.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Snažíš se vzbudit dojem, ze zde místní diskutující neví, co kupují. Poučovat můžeš mládež na fóru "Začínáme s poslechem", určenému pro děti do patnácti let. Tady většinou o hudbě diskutují lidé s bohatými poslechovými zkušenostmi, kteří o konkrétních vydáních mají jisté povědomí. Osvěta v tvém podání zde není na místě.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Teď jsi mě dostal. Tobě je víc jak 15? Tak sorry.. :)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ne, samozřejmě že není. Rád bych si s tebou psal dál, ale maminka mne volá k obědu.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Antony píše:
27 srp 2019 09:04
WaVe_99
Ano, jsem zvyklý, že se moje příspěvky některým lidem nelíbí. Je to dáno tím, že nemám tuctové gumové názory. Píšu vše nekompromisně tak, jak jsem mnoha léty zkušeností, srovnáváním a logickou úvahou získal. Bez snahy zalíbit se. Vše, co píšu mám podloženo argumenty a osobně vyzkoušené. Lidem, kteří ke svým názorům dospěli jen zjednodušeným vytvořením nějaké konspirační teorie, tím beru jejich iluze, jsou uražení. Což je jejich problém, který si kompenzují obviňováním z arogance, nic nového pod sluncem. Neplácám výmysly a spekulace, jako mnozí zde, včetně tebe.
Kde píšu, že mám patent na pravdu? Výmysl. Proč máš potřebu připomínat, že posouzení hudebního nosiče je čistě subjektivní záležitost, když to sám na mnoha místech píšu? Poslechl sis obě posuzované verze. Fakt jo? Asi ti uniklo, že jsem srovnával verze tři. Sneseš v pohodě obě? OK, tvůj přístup, ale já nechci muziku "snášet", mám jiná zážitková kritéria. Tvému přístupu říkám "tojedobrýzmus", a vede k tomu, že lidi nakonec snesou vše, i nahrávku přemixovanou, zkrácenou a zkomprimovanou. Muziku si chci co nejvíce užívat. Pokud by bylo cílem ji jen snášet, tak prodám aparaturu a celoživotní sbírku muziky, a pustím si rádio z mobilu. Nechápeš, že to budí emoce z mé strany? Podrobně jsem důvody svého líbí/nelíbí rozepsal, pokud ani to nestačí k pochopení, není chyba na straně vysílače.
Co se týče Wilsona, není pro mne překvapivé, že můj názor spoustu jeho přívrženců dráždí. I když jsem vše opakovaně podrobně a obsáhle odargumentoval, i doložil důkazy. Každý podvodník a šarlatán má dav nekritických příznivců, to je skutečnost stará jako je lidstvo samo, s tím nic nenadělám.
Slyšel jsem dvě verze, pro doplnění. První vydané CD a 24/192 z HDTracks. Není to nic, co by mi trhalo žíly, obě verze jsou zcela v pohodě a ty tvoje pompézně popsané rozdíly považuji za nuance, zejména v době uřvaných, zkomprimovaných CD, tohle je absolutní pohoda. K tomu zbytku se nevyjadřuji, s výjimkou poněkolikáté diskutovaného SW. Označení tak talentovaného člověka za podvodníka a šarlatána je pro mě dostatečným důvodem se další diskuze neúčastnit a pustit si raději jeho poslední sólovku :-) Hodně štěstí v dalších "svatých válkách" za "originál nahrávky", kde bicí znějí, jako když někdo plácá hovnem o stan (copyright Pavel Dudek).

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dark side of the moon

Co se týče technických údajů uvádím přesné a pravdivé informace. Co se týče poslechových dojmů, uvádím své vlastní pravdivé dojmy. Nevymýšlím si, neschovávám se za cizí názory. Tvoje motání subjektivního a objektivního, nepravdivé obviňování z nepřesností, to jsou jen tvoje výmysly a dezinterpretace, bez opodstatnění. Víc to nemá smysl komentovat.

V mé citaci hodnocení sis opět účelově vybral jen část, která se ti hodí. Proto tvoje odsouzení mého hodnocení je nepravdivé, a k jako takovému nemám co říci.

Skladby jsou srovnané do 0,00. Prokázal jsem to měřením. Víc k tomu nelze dodat, je to jasná a doložená skutečnost. Tvoje další mlžení kolem jsou čisté výmysly bez důkazu. Tvé mp3 nedokazují opak. Jak jsem již napsal, nemají ve vztahu k mému tvrzení výpovědní hodnotu, "To, že maximální úroveň záznamu dosahuje stejné úrovně (0,00) je přirozené" další monstrózní lež, kterou lze dokázat desítkami měření úrovně špiček různých jazzových alb.

Porovnat rozdíly mezi nahrávkami dokážu i v nezměřené poslechovce. O tom nepochybuj.

Autorství díla nemá vliv na moje odhalení rozdílů mezi jeho jednotlivými edicemi. Žádný protimluv, spíše tvůj úkrok stranou, neboť řešení této otázky v daném tématu je zcela mimo.

Již prvním příspěvku tohoto vlákna zmiňuješ i jiné edice, než Hi-Res. A teď chceš diskuzi přesunout jinam, jako nepatřičnou. Od počátku se striktně vyjadřuji k danému albu a jeho edicím. Ale ne tak, jak by se ti líbilo, proto tak kritika, chápu.

Na čem se většina lidí shodla je mi úplně jedno. Pro mne samotného jsou důležité moje osobní subjektivní dojmy z poslechu. Poslechový vkus mám dostatečně vytříbený, aby mi "tojedobrysté" byli vcelku ukradení. Co mi není jedno, jsou zničené reedice CD, kterými se musím prohrabávat, než dojdu k co nejpůvodnějšímu zvuku blízkému originálu.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Nezkusite místo tech traktátu poslouchat co se vám líbí ?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

WaVe_99
K tomu Upupovi. Jeho citát se původně vztahoval na blemtavě hrající aparatury, blahé paměti v diskuzním klubu před 20 lety na Lopuchu. Nikoli k masteru nahrávky, jak si ho teď milovníci navalených bumprásků přisvojují...
SW - talent a šarlatánství se nevylučují. Naopak, často skvěle doplňují. Takový talentovaný šarlatán to dotáhne daleko. Doslova. Třeba guru Jára.. :) Akorát za sebou zanechá řadu rozjebaných.. ehm, remixů.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

PavelDosko
U psaní traktátů poslouchám nonstop muziku. Momentálně poslední TOOL. Je to paráda!

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Díky všem za reakce na Oscara Petersona a jeho nahrávky.
Jsem rád, že se tu našli jeho fandové a že až na jednu výjimku jsme se shodli, že jeho nahrávky jsou velmi kvalitní napříč různými nosiči a formáty. :)
Přeji pohodu při poslechu a za mě je to k Oscaru Petersenovi vše.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Jak je dobrým zvykem, opět opravím rutinní polopravdu výše uvedeného příspěvku. Všechny nahrávky samozřejmě v nějaké míře kvalitní (velmi relativní pojem) jsou, ale ne všechny stejně. Proto si každý poslechne tuto Petersonovu desku nejraději z určitého vydání.

Podle toho, co přímo napsali, nebo alespoň nepřímo v kontextu uvedli:
8 posluchačů upřednostňuje původní nerestaurované vydání. (PMA, Oldear, Martas, Fidji99, dadaft, PavelDosko, svartenatt, já)
2 posluchači mají raději upravenou Hi-Res nahrávku (Dark side of the moon, RedBaron)
1 posluchači je to jedno (WaVe_99)
2 posluchači se nevyjádřili (FS, Bazi 36)

Pokud jsem někoho zařadil nesprávně, předem se omlouvám a opravím.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Mě je jedno už téměř všechno :-) Pitvat se v nahrávkách, které jsou kvalitou nadprůměrné, to rád přenechám jiným. BTW, nové CD Tool má vyjít až za dva dny, ne? Už aby bylo doma...

Odpovědět