Ještě pořád poslouchám radio FM
Re: Ještě pořád poslouchám radio FM
Není to jen digitální část. Pdf Ti sdělí proč stojí přes 6000 Éček.
- Přílohy
-
- t-1200_technical_informatione_2.pdf
- (1.95 MiB) Staženo 31 x
Oldear: ano mas pravdu, v Accuphase vuyzili u FM tuneru digitalnu technologiu na vsetky stupne okrem front endu. Premakany pristroj
Za sebe můžu dát ruku do ohně za receivery značky Saba. Mám několik modelů, a všechny spojuje excelentní tuner. Mají skvělý příjem klidně i na kus drátu, když si trochu vyhraješ s nastavením antény, nebudeš mít problém ani s pokojovou. Jsem kousek západně od Plzně, na pokojovou anténu chytám perfektně i všechny Bayerny téměř na plný signál (dle vestavěného měřáku), které mi přijdou zvukově skvělé.ayman píše: ↑27 led 2025 12:58Přemýšlím o koupi tuneru. Rádio poslouchám v podstatě jenom v autě a čím dál častěji se mi stává, že mě zaujme nějaký hudební pořad a já musím v nejlepším jízdu ukončit a rádio vypnout. Rád poslouchám například na Radiu Colour Martina Svátka a jiné, za prvé ten výběr živého člověka je úplně něco jiného než algoritmus na Tidalu, spousty skladeb, remixů atd. jsou pro mě novinkou a za druhé se člověk i něco dozví a to mě prostě baví. Rád bych si prostě někdy poslechl tyhle pořady doma v nějaké aspoň trochu přijatelné kvalitě. Samozřejmě jsem doma zkoušel nějaké naše rádia naladit přes internet ale to je katastrofa. Byl jsem u známého a má doma východoněmecký Robotron, no bedna obrovská, větší rádio jsem snad neviděl, je to z roku 79, měl tam naladěno FM rádio Signál a neznělo to vůbec špatně. Co jsem koukal, z těch posledních, co se vyrábí, mě zaujal Rotel T11. Recenze dobrý a má pokojovou yagi anténu. Jsou nějaké zkušenosti nebo jsou to vyhozené peníze a koupit spíš nějakou starší mašinu?
Modely začínající 92, 91 jsou navíc i úžasně vypadající nadčasové stroje s dostatkem výkonu. Modely 90, 80 jsou slabší a "plastovější", ale také skvěle hrající.
Na Ebay je jich celkem dost, některé jsem koupil bez nutnosti zásahu, některé mi opravil jeden kouzelník, který se v důchodu nudí a má rád staré hifi přístroje.
https://hifi-wiki.com/index.php/Saba_Receiver