Jimi Hendrix
Re: Jimi Hendrix
Hendrixe se musím ještě hodně učit. Poraďte mi. Čím mám začít ?
Jeho hudbu znám jenom letmo. Někdy ve 14. jsem dostal na Ježíška výběr, vydaný v Suprafonu. Potom ho znám z Woodstoku, ale neznám jedinou jeho řadovou desku. Díky.
Jeho hudbu znám jenom letmo. Někdy ve 14. jsem dostal na Ježíška výběr, vydaný v Suprafonu. Potom ho znám z Woodstoku, ale neznám jedinou jeho řadovou desku. Díky.
To Fox:
uz jsem to nekde zminoval. Tuhle desku s modrym obalem jsem si shodou okolnosti v mych 14.letech jel na kole koupit do Supraphonu v Turnove. Jako kdyby to bylo pred tydnem:-). Zajimava shoda.
Jinak ale taky nejsem prilis znalec Hendrixe.
uz jsem to nekde zminoval. Tuhle desku s modrym obalem jsem si shodou okolnosti v mych 14.letech jel na kole koupit do Supraphonu v Turnove. Jako kdyby to bylo pred tydnem:-). Zajimava shoda.
Jinak ale taky nejsem prilis znalec Hendrixe.
Také jsem ve svých nácti letech tuto modrou desku koupil v Supraphonu...
Mám ji doma z nostalgie dnes dvakrát...
Jo, mládí v hajzlu...
A první řadovka, kterou jsem měl bylo dvojalbum Electric Ladyland.

Vřele to doporučuji. Muselo to být v té době jak zjevení...
Mám ji doma z nostalgie dnes dvakrát...

Jo, mládí v hajzlu...

A první řadovka, kterou jsem měl bylo dvojalbum Electric Ladyland.

Vřele to doporučuji. Muselo to být v té době jak zjevení...
Doporučujem si prečítať biografiu od Tonyho Browna " Jimi Hendrix - Jeho život, lásky a hudba" od vydavateľa Champagne Avandgarde, cca 130 strán. Hendrix rok po roku, deň po dni a viete o ňom všetko. Kniha by mala byť v zbierke u každého fanúšika tejto gitarovej legendy. A ja tento titul mám ako zberateľský klenot 

Já to mám také... 

zrovna to poslouchám.Peer píše:A jedna klasika. Jimi Hendrix Experience - Axis:bold As Love
tehdy ještě kytary zněly jinak, stereo bylo jiné (proč si vlastně v průběhu písně nezaplavat s kytarou z místa na místo?), rytmus ještě nedělaly stroje a uniformy nebyly v módě...
nicméně každý den to asi poslouchat nebudu.
A co říkáte na nové Jimi Hendrix - Valleys Of Neptune ? Není to špatné... 

MARINO FRANK & MAHOGANY RUSH...imitace nebo inspirace J.H. ? nicméně: všeobecně uznávaný
Posledních 24 hodin Jimiho Hendrixe
http://media.bloguje.cz/860022-posledni ... ndrixe.php
http://media.bloguje.cz/860022-posledni ... ndrixe.php
To je velice zajímavé video.
Dík za odkaz.
Dík za odkaz.
tak kdo byl ksakru levák ? Jimi nebo jeho basák Cox ?
no koukněte sami:

no koukněte sami:

No dobrá ! PC umí zázraky ale co tohle ? origo booklet dvoj CD, kdybych to jednoduše otočil zrcadlem tak písmo je naruby, nemyslíš ?

Kdyby byl pravák, tak by si asi nekupoval leváckou kytaru a pak ji nepoužíval s mechanikou otočenou vzhůru nohama, že?