Jimi Hendrix
Re: Jimi Hendrix
no, já to vím, Ty to víš ale...vydavatel céda asi ne
pro zajímavost: Hendrix hrával na běžnou praváckou Fender strato akorát přehodil struny, naopak Iommi ne, to byl nekompromisní perfekcionista...mimochodem z tábora Gibson
(prameny: Černý, Dorůžka, Štefl a další)
pro zajímavost: Hendrix hrával na běžnou praváckou Fender strato akorát přehodil struny, naopak Iommi ne, to byl nekompromisní perfekcionista...mimochodem z tábora Gibson
(prameny: Černý, Dorůžka, Štefl a další)
Jimi samozrejme byl levak (vydavatel to zbastlil, ikdyz proc???), ale v jeho dobach nebyla levoruka kytara (nebo mozna v dobe, kdy se na kytaru ucil), takze (jak pise lechos) hral na standardni kytaru jen prevracenou. To mu zpusobovalo dost potizi, jako treba vecne prekazejici kabel pres ruku atd.
V tydnu mi prislo LP Are you experienced - US mono z originalnich master pasku. Bozi. Jdu si ho pustit.
V tydnu mi prislo LP Are you experienced - US mono z originalnich master pasku. Bozi. Jdu si ho pustit.
to je marketing...obal alba Led Zeppenin In through the out door měl 7 mírně odlišných podob a našli se sběratelé kteří si koupili všechny
Pivišťák píše:Jimi samozrejme byl levak (vydavatel to zbastlil, ikdyz proc???), ale v jeho dobach nebyla levoruka kytara (nebo mozna v dobe, kdy se na kytaru ucil), takze (jak pise lechos) hral na standardni kytaru jen prevracenou. To mu zpusobovalo dost potizi, jako treba vecne prekazejici kabel pres ruku atd.
Pravorukej strat mu nepřines jen potíže ale i jeho typickej sound. Protože kobylkovej singl byl ne E6 blíž ke kobyle a opačně. Proto mu to hrálo trochu jinak. Však jeho signature model v pravoruký verzi má jen otočenou hlavu, tělo normálně ale ten bridge snímač je v opačným sklonu než na běžným stratu

Cenná trofej z bazaru: Jimi Hendrix-Gangster of love, 10 titulů 31 min. neznámé dříve nevydané nahrávky jakkoliv jeho tvorbu jakž-takž znám ale možná ne zas celou.

Krásná dekorace ke kvalitnímu poslechu
Jimi Hendrix - verze II
Jimi Hendrix - verze II
Přesně.cvrcek69 píše: ↑20 lis 2016 18:48Pivišťák píše:Jimi samozrejme byl levak (vydavatel to zbastlil, ikdyz proc???), ale v jeho dobach nebyla levoruka kytara (nebo mozna v dobe, kdy se na kytaru ucil), takze (jak pise lechos) hral na standardni kytaru jen prevracenou. To mu zpusobovalo dost potizi, jako treba vecne prekazejici kabel pres ruku atd.
Pravorukej strat mu nepřines jen potíže ale i jeho typickej sound. Protože kobylkovej singl byl ne E6 blíž ke kobyle a opačně. Proto mu to hrálo trochu jinak. Však jeho signature model v pravoruký verzi má jen otočenou hlavu, tělo normálně ale ten bridge snímač je v opačným sklonu než na běžným stratu![]()
A když třeba člověk vidí tohle Gugunovo album

tak on určitě jako pravák nepoužívá levácké Strato proto, že by v Indonésii jiné nesehnal, ale chce se právě přiblížit Hendrixovu zvuku...
Nedávno jsem dal Electric Ladyland a je to vážně mazec...

tak Hendrix...CD album Both sides of the sky (2018) dříve nevydané hity, nejlepší je Jungle, 7. v pořadí na disku
no a DVD z trafiky: Rainbow bridge / Seabury Hall / Maui / Hawaii (30.7.1970) asi poslední live hudebníka, dvě hodiny záznamu, dokument a interview členů kapely (Jimi, Mitchell, Cox)
no a DVD z trafiky: Rainbow bridge / Seabury Hall / Maui / Hawaii (30.7.1970) asi poslední live hudebníka, dvě hodiny záznamu, dokument a interview členů kapely (Jimi, Mitchell, Cox)
- Přílohy
-

Osobně mám hodně rád tohle koncertní album -- na tu dobu slušně nahrané, hudebně sice ne tak ambiciózní a experimentální jako třeba zmiňované výborné Electric Ladyland, které jak psal Peer muselo být a bylo ve své době úplné zjevení,,,,,,,,,,,,, ale zato si u tohohle živáku člověk uvědomí, že pro blues-rock je Jimi Hendrix naprosto klíčová postava, jeden z otců-zakladatelů, a kolik z jeho hudby v blues-rocku dodnes rezonuje,,,,,,,,,,,,,,
Sháním Electric Ladyland na CD, ale s původním obalem. Tady jsem něco našel, ale oficiální to zřejmě nebude. Ten rozkládací obálek nevypadá špatně. Otázkou je jestli to vůbec na CD (LP občas k mání jsou) takhle vůbec vyšlo. Máte někdo info o tomto prodejci? http://azintex-music.com/index.php?productID=6209
Vyšlo jen neoficiálně v Rusku - https://www.discogs.com/The-Jimi-Hendri ... se/2220577
Tak to bude to samé jako můj odkaz. Budu to muset risknout. Za ty peníze to je ok a skladby taky souhlasí jako na vinylu.
No jinak to v původním obalu nevyšlo. Tak dej pak vědět, jaká je kvalita.
Tak dávám info. Na disku je Universal Music Japan. Made in Japan STEREO. Vydáno 1997. UICY-93142. Rozkládací obal jako mini lP deska z tvrdého a lesklého papíru. Foto velmi kvalitní. Zvuk nahrávky nemohu posoudit s klasickým vydáním. Dobový šum to obsahuje. Voodoo Chile ze živáku a poslední Voodoo Chile (slight return) je studiová. Tiskovou chybu jsem zatím nenašel.
Je furt co objevovat...Valleys of Neptune 12 dříve nevydaných písní total kolem 62 min.
- Přílohy
-