Kryštof v Opeře

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
mmachtri
Kontaktovat uživatele:

Kryštof v Opeře

Příspěvek od mmachtri »

Slyšel jste to někdo? Já to dnes jen tak zběžně prolít a zdá se mi to dost blbě zmixovaný i zmasterovaný. V prvních písničkách je slyšet jen zpěv a ride a zbytek doně potlačenej. Celkově to je hodně navejškovaný...

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryštof v Opeře

Příspěvek od fotolaik »

neslysel, ale byl jsem na koncerte a ten byl podarenej s dobrou atmosferou... CD bych mel mit tento tyden, ale ja ho budu poslouchat z IPodu, protoze jsem chudy (ne)hifista .. pokud je to spatne "udelane", je to skoda .....
tom

mmachtri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

fotolaik píše:neslysel, ale byl jsem na koncerte a ten byl podarenej s dobrou atmosferou... CD bych mel mit tento tyden, ale ja ho budu poslouchat z IPodu, protoze jsem chudy (ne)hifista .. pokud je to spatne "udelane", je to skoda .....
tom
Já ho taky neposlouchal na bednách od Focalu, ale na TVM, ale to je v tomhle případě jedno.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nějak se mi to nechce věřit...
to už mají myslím za sebou.

Kryštof není a nebyl považován za zvukově výjimečnou kapelu. nejdřív mezi recenzenty velkých hudebních magazínů platil za popový odvar té nejhorší kvality, slovy N. Krofty ze Sparku Dámy a pánové, tohle je skutečná hrůza. pár příznivějších ohlasů na první album Magnetické pole se maximálně odvážilo zařadit kapelu k dobrému popu. po úspěchu hitové dvojky V siločárách se názory i skutečných odborníků začaly mírnit. říkali, že z Kryštofa snad něco jednou bude - jednou, až dospěje, až se Krajčo zbaví intonační nejistoty, až přestanou být popově prvoplánoví...
třetí Mikrokosmos, který produkoval veleslavný Honza Muchow, je mnohými brán jako jejich vrchol:
experimentální pop, zvuková lahůdka, nadšením zdivočelí ostrometři.
a od Rubikonu standartní nepitvající superlativ.
já to vidím takhle (a snad se tím nikoho nedotknu): výjimečně názorná klasika. svět funguje podle jasných pravidel. zázraky se nekonají...
všichni asi ví, o co jde.
jenom to sepíšu. Kryštof je moje srdcovka.
Mikrokosmos je strašlivý propadák. téměř vražedná rána. Krajčo konečně našel "hlubiny" v textech. kapela od pubertálních cajdáků vyspěla k progresivnímu soundu. jak to ten Muchow jenom dokázal? je to směska bez zájmu nahraných nástrojů, jejichž zvukovým nejtypičtějším znakem je typická tuctovost. jsou nedůležitý podklad samotného pozoruhodného a geniálního tvůrčího experimentu - různých hluků a ruchů a šplouchů a pšouků hlavního producentského hrdiny. dvě tři dobré písničky. krize jak v lize. ale pak se zvedli.
Magnetické pole produkovali Dušan Neuwerth z Tata Bojs a Dan Václavek. hudebně i zvukově jedna z nejlepších českých kytarovek. od prvního akordu je jasné, že tohle mají na svědomí skvělí muzikanti. souhře a harmonii je věnována extrémní péče. nástroje jsou barvou a funkcí vymazlené. všichni vědí, co dělají. tohle má grády. a závěrečný Padá sníh, to je velký světový sound, za který by se nemusel stydět nikdo...

Kryštof: Magnetické pole (2001)
Kryštof: Mikrokosmos (2004)

sejde na tom?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Richard zpívá čím dál lépe.
Nafárat do divadla s rockovou kapelou?
Super a pěkná makačka!
Živit početnou kapelu na tomto mikrotrhu, je hrdinství. Miluju balkánskou dechovou sekci.

Líbilo by se mi, popustit jim uzdu do jazzu a dát trumpeťákům sólový projekt. Kdyby chtěl někdo zasponzorovat, budu rád. ;)

Jejich složení je přehlídkou politických dějin Evropy a bohatý genofond zvuku a bohatým aranžím prospívá.

(Monkey Business mě na koncertě zaskočily nahrávkou dechové sekce z zásadní desky, natočené s s americkým pozounistou, o němž natočili dokument pro ČT.
Inu, kšeft je kšeft. Klávesáci nebudou tahat další hladové krky. Stačí, že tam trpí toho kytaristu...)

Kryštof jsou lepší a lepší, deska od desky.
Místo aférek s chemikáliemi a alkoholem, podávají profesionální výkony.

Kamarád mě před mnoha lety požádal o originál Kryštofa k přepálení, pro jeho vedlejší zdroj příjmů.
Snažil jsem se mu vysvětlit, že mého Prince a Stinga má k dispozici, neboť oba pánové z prodejů v Česku nežijí, ale Krajča a spol. mu nedám, neboť každá prodaná deska je dobrá. Ačkoli je kamarád obchodní zástupce, nepochopil mou myšlenku, desku si sehnal a zákazníkům přepálil za výhodný poplatek.
Inu krást peníze umělcům, je pro něj něco, co nemá ve slovníku, podobně jako pojem duševní vlastnictví, v Čínské lidové republice.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já jsem to zase dneska poslouchal. Magnetické pole a Mikrokosmos. obě dvě věci jsou skvělé. je jasné, že pozdější Kryštof jsou sebejistější a Richard Krajčo už má sílu říkat i věci, které dříve raději nechával stranou. na druhou stranu občas trochu přehání. ale to nic.
pořád se nemůžu srovnat s vkladem J. Muchowa. zní to skvěle, třeba takoví Brouci, to je mazec. ale někde se mi prostě ztratili muzikanti. neslyším kapelu. on bere jednotlivé motivy a různě je zmnožuje a překrývá a rozmisťuje a mixuje a ...
jako DJ mixuje samply, tak Muchow mixuje Kryštof.
pro mě je Magnetické pole mnohem výš, přes všechno, co mu oproti Mikrokosmu schází...

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

To CD je opravdu strašně udělané. Na dobré aparatuře je téměř neposlouchatelné.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

myslíš Magnetické pole nebo Mikrokosmos?

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Myslím tu operu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hmm. budu si to muset koupit. proč by měli povedené turné ukončit zpraseným živákem? pokud se nepletu, tak se Krajčo věnuje naplno kapele. nedovedu si představit, že by si tohle neohlídal...

mmachtri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

jkb4 píše:To CD je opravdu strašně udělané. Na dobré aparatuře je téměř neposlouchatelné.
IMHO je neposlouchatelné na jakékoliv aparatuře. Nejde o zvukovou kvalitu, ale mizernej mix. Sbory skoro nejsou slyšet. Nějaké nástroje taky ne. Jen hlavní zpěv...

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

To není pravda, v rádiu na plážáku to zní lépe.

mmachtri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

jkb4 píše:To není pravda, v rádiu na plážáku to zní lépe.
? :shock:

Odpovědět