Tak jsem po dlouhé době vyštrachal CD britských progrockerů Pendragon - Not of this World z roku 2001 a vložil je do přehrávače. Tohle album mám ze všech jejich alb nejraději, protože mám konečně pocit,že mi na něm už "nic nechybí", jako na těch předchozích. Na zvuku si chlapci dali jako vždy patřičně záležet.Album otvírá skvěle propracovaná, melodická a romantická "If I were the wind", kde famózní kytara Nicka Barretta zní skutečně jako z nebeských výšin či "z jiného světa", a tehdy vám nejspíš poprvé přeběhne mráz po zádech a pochopíte, že tentokrát půjde opravdu do tuhého.Lahůdka po všech stránkách, která snad po celých skoro 70 minut, ani na okamžik nenudí.Aspoň mě ne.
http://www.audio3.cz/goods.asp?gid=222037&galery=1
Pendragon - Not of this World
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pendragon - Not of this World
Tuhle desku mam taky a musim jen potvrdit, ze se jedna asi o nejzdarilejsi album. Po hudebni strance neni co vytknout a vokal ze strany vyse jmenovaneho kytaristy se oproti predchozim titulum vyrazne zlepsil. Priznivci IQ, Marillion apd. kapel, by si ji urcite meli poslechnout
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Pendragon - Not of this World
No je to skvělá deska, ale poslechnout si je na živo je lepší, loni na podzim jsem na nich byl v Polsku v Bielsko Biale a super koncertík, a letos kdo byste jeli na Live in Loreley do Němacka v červenci, tak jsou tam mezi dalšími kapelami. Odkaz na festival je tady http://www.wiventertainment.de/projekte ... daten.html. Byl jsem tam loni a bomba pro příznivce progrocku. Letos je to jak na potvoru ve stejném termínu jako Colours, tak pořád nejsem rozhodnutý, ale vy tam na západě, Pipis a spol. pokud máte tuto hudbu rádi, vůbec neváhejte. Je tam i sposta CD i LP k prodeji, organizačně skvělé. Pokud budete mít nějaký dotaz o tom, zeptejte se.
Hifi Studio Panský dvůr