Platne zo 70-tych rokov...

Dnes hraje nebo hrálo ...
Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Platne zo 70-tych rokov...

Příspěvek od Stanohlohovec »

Ramones - úplný súhlas s tým, že počúvať platne je rituál... A dodávam, že popraskavanie, hlavne pri vážnej hudbe, je pre mňa príjemné a dokonca klasiku na cdecku práve kvôli chýbajúcemu pukaniu nemám rád... každý máme iné priority a každý má pôžitok z iného... *2thumbsup*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

A ešte mám príspevok, práve som dopocuval modern music a idem na gramec nasadiť Musorgskeho a Ravela Obrázky z vystavky... Paráda a mám to akurát od včera nove, tak sa tesim *jupi*

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Stanohlohovec píše:idem na gramec nasadiť Musorgskeho a Ravela Obrázky z vystavky... Paráda a mám to akurát od včera nove, tak sa tesim *jupi*
Tak toto je masaker. *palec* Na tomto som metalovo zameranej neteri ukazoval že aj klasika vie byť "divočina".

Inak keď sa tu už spomínali Stars on 45 a podobné srandičky - máte niekto Afric Simone? Okrem otrepaných pop hovadiniek ako Hafanana a pod. je tam aj niekolko celkom zaujímavých skladieb čo už majú aj nejakú umeleckejšiu hodnotu. Aspoň tak nejak si na tú LP čo som za mlada točil spomínam.
Obrázek

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Tak s tými obrázkami z výstavy to je pravda, Ravel to zinstrumentoval báječné!! Africa Simona nemám, ale akurát som zapol supraphonacku platne Feel Purple Ochutnávka, neviem, či to poznáte. Keby som vedel ako sem vložiť obrázok, priložil by som obal platne. Je pekny *2thumbsup*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

https://m.youtube.com/watch?v=f_3TOBET5Uw

Práve mi to došlo a tak som tomrozbalil... Viem, je to zmes, ale určite sú tam aj zaujímavé veci *jupi*

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Dasta: Díky za tip na Lucifer's Friend - krásná rocková muzika! *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jo, 1.album (1970) to je klasika...CD obsahuje tuším 3 bónusy, vokál John Lawton (později v Uriah Heep)
další tituly kapely LF již bohužel, neměly průbojnost debutu

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Když je řeč o kapelách ze sedmdesátek, nelze nevzpomenout Uriah Heep, hlavně jejich desky s Davidem Byronem a tři vynikající elpíčka s Johnem Lawtonem. S Byronem považuji za nejlepší jejich třetí desku" Look Ať Yourself"a jejich 10 album" High And Mighty". S Lawtonem je pro mě nejlepší " Firefly " S dalšími zpěváky a hlavně po odchodu Kena Hensleye v roce 1980 už nebyla skupina tak úspěšná, přestože občas vytvořila dobrou desku. Jejich comeback v roce 98 s deskou " Sonic Origami" byl úspěšný a UH vydávají desky a koncertují dodnes. Co se od UH líbí Vám?

L

L

L

l

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

UH: Look at yourself, Demons and wizards, Wonderworld, moje velká trojka, mám 2 origoše CD a jednu kazetovou kopii
dříve na magiči cívkáči měl komplet, je to pryč

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Omlouvám se za mezeru, blbne mě tablet.
UH mám komplet na elpíčkách vesměs původní vydání, něco i na cd, ale už jenom remastery od Sanctuary, velmi zdařilé DR 11až 13. Letos začínají vycházet znovu na BMG, koupil jsem na zkoušku " Demons And Wizards" . Zvukově nemá chybu, digipack, koncipováno jako 2 CD, první jako Originál LP remastery, druhé An Alternative Demons And Wizards. Velmi slušný booklet.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

UH: Wonderworld, už jenom památka na zlaté časy hardrocku a dekorace na stěnu...
Obrázek

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Tak je tu opäť nedeľa a zábava som doma s nádielkou starých platní.. akurát púšťam z roku 1985-6 Talking Heads Little Creatures je tu niekto kto to pozná?? Je to celkom pohodová vec, aj keď som ich nedávno počul zo živého koncertu, neviem aký bol starý, ale tá nová hudba bola o čomsi úplne inom. Tak či onak, aj Little Creatures je fajn album *2thumbsup* ,,,

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Ešte tu mám jednu zaujímavosť, už som nedávno písal, že mám starú platňu Dire Straits Brothers Arms, dnes som sa dostal k takej istej, ale na titulke je nadpis Digital Recording! Ešte som to nepustil, ale som zvedavý, či je medzi oboma platňami nejaký rozdiel... Neviete niečo o Tom?? Táto digitálna je Opus, tá druhá už neviem... Venoval som ju... *headbang*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Aha, Hanus to jasné, tá prvá platna bol Jugoton... Takže Slováci dali na obal aj ten digitálny nadpis. Ale keď to tak zvukovo porovnám, nemám dojem, že by sa platne líšili..

Kokoudelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokoudelka »

Talking Heads Little Creatures mám moc rád :)

Odpovědět