Platne zo 70-tych rokov...

Dnes hraje nebo hrálo ...
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Platne zo 70-tych rokov...

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Na některých raných vydáních Brothers in Arms se tento nápis vyskytuje, protože dílo bylo pořízeno kompletní digitální cestou.První vydání na CD má pod katalogovým číslem uvedeno DDD. Elpíčko je tedy pořízeno z digitálního masteru, liší se pouze stopáží:47:31. CD má stopáž:55:16, stejně tak všechny dvoudiskové verze LP pořízené později.V druhé polovině 80tych let se vyskytuje hojně desek s nápisem " DIGITAL RECORDINGS"

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Dasta - aha, chápem, viem, že digitálne mastre sa robili, ako je to dnes?? Prešlo sa späť k analogovemu záznamu, alebo je to všetko DDD?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Myslím, že v současnosti, kromě několika prestižních labelů ( MoFi, Speakers Corner,Analog Production,...) se analogově nahrávky ne pořizují. V komerční sféře a mainstreamu zcela určitě ne.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Ako vlastne potom ten záznam prebieha? Analógový je mi jasný - nahrané na kotúčové magic... Digitálny ide z mikrofónu... Kam? Do počítača? Do virtuálneho mixazneho pultu??

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Kokoudelka - ti little Creatures majú krásny obal... Nejaký naivný umelec spravil, veľmi sa mi to páči, aj zadná strana stylova *2thumbsup* mám to licenčné zo súpravou a kamoš, čo mi to dnes daroval, to kedysi kúpil za 5 KCS!!!!! Bolmto nejaký výpredaj!! Dnes by som plakal šťastím, keby to bolo za 5€!! *headbang*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Jak to probíhá bych si hlavu neškrábal, důležitý je přece výsledek.V jednom periodiku zabývající se HiFi proběhl asi před 15 lety rozhovor s jedním špičkovým nahrávacím technikem a hudebníkem z USA, který na dotaz zda nahrávat digitálně nebo analogově řekl, že ve výsledku nevidím rozdíl.Podotkl také, že analogová cesta je daleko pracnější a složitější.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Jasné, naisto viem, že pre novo vydávané platne vážnej hudby sú často zdroje na páskach z čias hlbokého analógu... A je to paráda aj dnes.. keď som sa pýtal, tak len zo zvedavosti. Ono je fakt jedno aká je, v tomto prípade, cesta, záleží len na výsledku... Aj keď poznáme známy výrok, že nie je dôlezity cieľ, ale cesta *hura*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Na druhou stranu zůstává faktem,že žádný formát ve vysokém rozlišení nepřehrál"Kind od Blue" od Miles Davise. Při porovnání vždy dostaly od vinylu krutě nařezáno. Asi na tom analogu něco bude.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Fakt, analog je tu a som rad, že nebol úplne zrušený... Ja mám doma len 2-3 veci z rovnakého zdroja na LP a cd... Na týchto pár veciach jasné počuť, že plátna lepšia. Aj keď je možné, s lepší cd prehrávač by to spravil vyrovnanejšie.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Vraciam sa opäť k Talking Heads a little Creatures.. poznal som predtým sem tam čosi z platne, teraz počúvam celé a so prekvapený.... Uprimne, veci zo 70-80,tých rokov mám uz ohrate v pamäti a hoci sq jedna napríklad o Knopfler, už ma to nebavi. Jednoducho, uz to mám opocuvane! Takže zrazu čosi nové a nestačím sa diviť! Aspoň viem, že sa mi nepáčia staré veci kolimtomu, že sú staré, ale že ich mám napocuvane do nemoty... Keď je dobrá hudba, páči sa mi rovnako ako tá dnešná!

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Prosím, mohl bys mě říci na jaké hudbě jsi vyrůstal?

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Hihi, na klasickej... Ja som ako 10-15 ročný fagan celé prázdniny u dedka v Brne počúval Oistracha a podobných borcov... Odvtedy mám zafixovanu vážnu hudbu s LP. Preto neviem počúvať klasiku na cd. A aby som bol kompletný, tak som vyrastal na Beatles, Roling Stones a Genesis. Žiaľ, žiadna, zdôrazňujem, žiadna hudba nie je nadčasová. Takže aj z klasiky mám ohrate veci a neviem ich počúvať, tobôž moderné veci, ktoré po 20-tich prehratiach jednoducho nemajú čo viac dať... Hľadám stále nové štýly a postupy, ktoré mi niečo dajú. Mal, opakujem, mal, som rád aj Yes, Pink Floyd, Genesis, Gabriela, Jethro Full... Je toho hromada, ale čas ide dopredu a moje preferencie tiez. Teraz počúvam iné veci... Oki?? *2thumbsup*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano,
Mám to jinak. Pro mně největší skvosty vznikaly od r.67 do r.73. Ještě do roku 79 to bylo vynikající. S nástupem 80 tych to už šlo do kopru.Mluvim o hardrocku.Do dnešních dnů mě tato hudba bere, baví a naplňuje.Nikdy bych nemohl říct,že se mi oposlouchala. V současnosti poslouchám i jiné žánry, ale na čem jsem vyrostl bych nikdy nezatratil. Asi tak.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jo, značky Vertigo, Epic, Harvest, CBS, Virgin, Elektra records, Bronze, Swan song...paráda
to samý ovšem CD ! první série krátce před a po revoluci 1989 byly jakž-takž poslouchatelné, pravda, aparáty Tesla/Philips a Technics z Tuzexu nebyly
na úrovni co dneska, jeden už ví...

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Dasta - riadim sa heslom, život je zmena. A u mňa to nie je programové prehlásenie, ale fakt aký som. Takže každých niekoľko rokov mením auto, pozerám iné filmy a počúvam inú hudbu. Nuž, každý sme nejaký *2thumbsup*

Odpovědět