Platne zo 70-tych rokov...
-
- Kontaktovat uživatele:
Platne zo 70-tych rokov...
Akurát som došiel domov od rodičov a z ich letitej zbierky platní som si doniesol a práve počúvam pecky ako: Stars on 45!! A Rod Steward- Blondes have more fun... Je to sranda aj keď je zvuk priserny, ale nostalgicka slza sa mi tlačí do oka
Re: Platne zo 70-tych rokov...
Checht ...Stars on 45 poslouchám právě teď
Jen na vysvětlenou: Stars On45 není kapela 70tych let. Působila v letech 81-87vHolandsku pod vedením Jaapa Eggermonta, člena legendární holandské skupiny Golden Earring, která se proslavila v roce73 hitem "Radar Love".
Stanohlohovec, vysvětli prosím co Ti připadá směšné na deskách, které uvádiš. Blondes Have More Funkce byla vroce79 na 1mistě jak vGB tak Americe a zvukově je velmi zdařilá ( vlastním japonské a německé vydání). V 70tych vycházela zásadní alba rocku, jazzu, hardrocku a popu, některá z nich jsou dodnes zvukovým etalonem (Pink Floyd, Genesis, Boston.....).
Stanohlohovec, vysvětli prosím co Ti připadá směšné na deskách, které uvádiš. Blondes Have More Funkce byla vroce79 na 1mistě jak vGB tak Americe a zvukově je velmi zdařilá ( vlastním japonské a německé vydání). V 70tych vycházela zásadní alba rocku, jazzu, hardrocku a popu, některá z nich jsou dodnes zvukovým etalonem (Pink Floyd, Genesis, Boston.....).
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaj, sorry, nechcel som sa nikoho dotknut ja som nepísal o kvalite hudby ako takej, ale skôr o tých "opusackych" nahrávkach. A čo sa týka toho časového zaradenia, tak to už fakt nepamätám či 70-te, alebo 80-te roky... A ešte poznámka, mám rád Beatles, ale stars... to je jednoducho taký mix, že až rozum stoji
-
- Kontaktovat uživatele:
Dasta - úplný súhlas s tým, že najlepšie nahrávky boli z prelomu 70 a 80 rokov... Osobné mám reedíciu Pink Floyd The dark Side... To nemá chybu, ale napríklad ten Rod Steward- na juhoslovanskej licenčnej platni je HROZNY!!!
LUK
A není to náhodou taky tvou sestavou na kterou si pořád stěžuješ, nebo tak něco?Stanohlohovec píše:...ale napríklad ten Rod Steward- na juhoslovanskej licenčnej platni je HROZNY!!!
Nikoho ses nedotknul, každý posloucháme něco jineho a nejde tu kvalitu hudby/obsahu ale o nahrávku.
Navíc rozdíly mezi vydáními prostě někdy jsou a občas i dost znatelný. Reagovali jsme s Dastou na to, jak říkáš, že je zvuk Blondes Have More Fun příšerný, ale zjevně jde jen o konkrétní vydání, a to jsi prvně nenapsal, protože ta nahrávka sice nepatří mezi nejskvělejší na světě, ale rozhodně ani zdaleka ne mezi příšerný.
-
- Kontaktovat uživatele:
Luk, áno, myslel som kvalitu konkrétnej jugoslavskej nahrávky a tá je hrozna... Okrem toho, máš pravdu, sa trápim s nastavením celej aparatúry, takže, aj keď nemyslím, tak celkový zvuk môže byť postihnutý zostavou... Tak ci onak, staršia hudba, okrem kapiel napr. Pink Floyd, je aspoň na mojich nahrávkach nekvalitná, nehovoriac o usmevnosti niektorých kapiel pri súčasnom počúvaní. Môžte vravieť, že Blondes... bola na rebríčku hitparády, ale bol to stredný prúd aj vtedy a ako vieme, tento prúd najviac podlieha dobe, nemôžem si pomôcť, ale Van Halen, Rod Steward- a čo ja viem... Smokie...alebo ABBA, to ja nedokážem dnes počúvať. Možno vy hej, ale mne to je fakt len vyvolá ten úsmev, ktorý som spomínal...
Na desky z Jugoslávie musel mít člověk štěstí, bylo to tak50/50. Nejlépe hrály Jugoton, horší byly RTB a úplně něj...SUZY. Zajímavé je, že dnes např na burze ve Vídni jsou ceněný, když ne více, tak srovnatelně s produkcí západní Evropy. Jsou tam zastoupeny v hojném množství a člověk musí dávat pozor aby nebyl potom doma zklamaný. Stalo se to kamarádovi s Wishbone Ash " Argus", ale naštěstí byl v pořádku. Podobně na tom byly desky z Indie, které byly u nás k mání za komančů na Vánoce. Tenkrát jsme byli rádi, že je tady aspoň tohle
-
- Kontaktovat uživatele:
Dasta- vieš ako sa v Nitre volajuntie indické platne?? Dum-dum platne mám jednu a fakt je taká. Ja mám doma asi tak 5-6 Jogotonov a nič moc... Apropo... Bol so na burze vo Viedni a kúpil som dve platne: Tears for Fears a Erasure... Obe sú, samozrejme, americké od výroby. Tears je báječná, čo sa týka kvality (aj obsahu) zatiaľ čo z rovnakej doby a od podobného "západného" výrobcu je Erasure ako vymydlena.. jednoducho pripomína mi opusackd platne.. Takže to len čo sa týka téme kvality..
no ja iba dúfam že si tie platne pred prvým použitím vypral v lavori a vlažnej vode s přísadou saponátu
aj maďari zn. pepita ušli a DDR amiga takisto, potom polske, nič viac tuna len tak něbolo
aj maďari zn. pepita ušli a DDR amiga takisto, potom polske, nič viac tuna len tak něbolo
Stanohlohovec,
Hudba na které jsi nevyrůstal a neprováděla Tě mládím, Ti možná může připadat úsměvná, nicméně jí to neubírá nic na kvalitě a nadčasovosti (Smokie, ABBA....) Smokie ostatně koncertují a vydávají desky dodnes. Já vyrůstal na Zeppelin, Purple, TYA, UH..., ale vkusně udělaný popík bych neshazoval. Je to i o toleranci, sto lidí, sto chutí.
Hudba na které jsi nevyrůstal a neprováděla Tě mládím, Ti možná může připadat úsměvná, nicméně jí to neubírá nic na kvalitě a nadčasovosti (Smokie, ABBA....) Smokie ostatně koncertují a vydávají desky dodnes. Já vyrůstal na Zeppelin, Purple, TYA, UH..., ale vkusně udělaný popík bych neshazoval. Je to i o toleranci, sto lidí, sto chutí.
Stanohlohovec,
Jenom technická k deskám z Indie:
Jedná se o originální výlisky, v Indii byly legální pobočky GB firem.Dum Dům není firma, nýbrž název čtvrti v Kalkatě, kde sídlila pobočka EMI. Takže asi tak.
Jenom technická k deskám z Indie:
Jedná se o originální výlisky, v Indii byly legální pobočky GB firem.Dum Dům není firma, nýbrž název čtvrti v Kalkatě, kde sídlila pobočka EMI. Takže asi tak.
LUK
S tím můžu jen souhlasit. I s tím že u Jugoslávských vydání je to tak 50/50.Dasta píše:Stanohlohovec,
Stanohlohovec: možná to na mě jenom tak působí z toho co píšeš, ale přijde mi že dost dáš na to, co se líbí a co ne. A to pak značně ovlivní tvoje hodnocení. To že se ti nějaká hudba nelíbí a přijde ti "úsměvná" neznamená že je nahrávka příšerná (viz. třeba ta ABBA, Smokie...). Já třeba taky doslova nemůžu vystát jazz a nechápu jak to někdo vydrží poslouchat dýl jak 10 vteřin , ale proto taky nebudu psát, že jsou jazzový nahrávky příšerný, ani je nebudu jinak hodnotit když mě nezajímaj.
No a já doufám žes potom taky ty desky ještě opláchnul třeba v destilce. Namočit desky do vody a nechat ji pak jen tak zaschnout není zrovna nejlepší nápad.lechos píše:no ja iba dúfam že si tie platne pred prvým použitím vypral v lavori a vlažnej vode s přísadou saponátu.
Lechos,
Ano, maďarská Pepita, jedny z nejlepších desek tenkrát k sehnání, možná lepší než Supraphon a Amiga, jejich specifické přebaly se širokým hřbetem, který se zužuje k vodorovným stranám- nádhera v té době. Nechalo se tenkrát sehnat: Polská kultura- Iron Maiden " Live After Death", Livin Blues, TSA...
Německá kultura: Springsteen, Jennifer Rush, Rod Stewart...
Bulharská kultura: Whitesnake, Smokie, SUZY Quattro...
Maďarská kultura: Beatles, Lokomotiv GT, Škorpion...
Ano, tak to bylo v té době.
Ano, maďarská Pepita, jedny z nejlepších desek tenkrát k sehnání, možná lepší než Supraphon a Amiga, jejich specifické přebaly se širokým hřbetem, který se zužuje k vodorovným stranám- nádhera v té době. Nechalo se tenkrát sehnat: Polská kultura- Iron Maiden " Live After Death", Livin Blues, TSA...
Německá kultura: Springsteen, Jennifer Rush, Rod Stewart...
Bulharská kultura: Whitesnake, Smokie, SUZY Quattro...
Maďarská kultura: Beatles, Lokomotiv GT, Škorpion...
Ano, tak to bylo v té době.