Audio Video Kino 2026

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Video Kino 2026

Příspěvek od JV »

Roky som na tejto akcii nebol, tak ak dovolia okolnosti by som rád pozrel kam sa to všetko posunulo.

Trochu ma mrzí že "tombola" je teraz elektronická - s mojim starým tlačítkovým telefónom môžem viete čo.
Nie že by som niekedy niečo vyhral, o to ani tak nejde, ale rád prispievam do ankety, nech majú vystavovatelia nejakú spätnú väzbu.

Zalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zalan »

Aj my budeme súčasťou jubilejného Audio Video Kino 2026. Tento rok spoločne oslavujeme 20 rokov vášne pre hudbu. Vidíme sa 2. – 4. októbra v NH Bratislava Gate One. 🔊🎶
Na výstave budeme testovať a porovnávať XLR linkové a reproduktorové káble ZS Acoustics Tenor s ostatnými. Prineste si vlastné na porovnanie. 6 poschodie ZS Acoustics
Obrázek
Obrázek

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

tie káble vyzerajú veľmi prakticky

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Dnes som absolvoval výstavu. Mám pocit že tieto priestory sú celkom fajn čo sa týka menšieho rušenia z okolitých izieb. Minimálne na poschodiach. Čo si pamätám tak v iných priestoroch to býval dosť velký problém.
Ohladom zvuku - keby mi teraz dal niekto nejakým zázrakom kopu peňazí na HIFI, tak by som nevedel z voleja povedať že chcem toto, alebo hento. Bolo tam tolko rôznych koncepcií a zvukových filozofií, že by som sa naozaj nevedel narýchlo rozhodnúť. Vedel by som nejaké veci jednoznačne vyradiť, ale vybrať si.....
Niektoré aparatúry boli neskutočne transparentné - aj sa mi to páčilo, na druhú stranu rozmýšlam nakolko by to bolo po dlhšom čase unavujúce.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Jen pro informaci. Jaké hudební styly byly při předváděckách použity? Určitě měl každý předvádějící něco jiného.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Všade hralo niečo iné, takže porovnávanie aparatúr na jednej skladbe sa samozrejme nekonalo. Niekde nebol problém dohodnúť nejakú skladbu, hlavne ak sa išlo cez stream a bol na to priestor. Niektorý vystavovatelia mali iba svoj playlist o ktorom boli presvedčený že najlepšie ukáže kvality ich zostavy. CDčka som nevidel púšťať nikde, občas išiel vinyl (na jednom mieste hral kotučák). Prevažne hrali také tie audiofilné klasiky - pár nástrojov, pekný hlások, alebo správny chraplák, opakom bolo nejaké elektro tuc-tuc na predvedenie spodných oktáv, prípadne nejaký zbor bubeníkov. Ojedinele klasika.
Pink Floyd, Metallicu, Zeppelin, Dire Straits a podobné klasiky čo každý pozná a vie ohodnotiť som nezačul. Len jeden vystavovatel z Moravy (hádam podla prízvuku) točil staršie LPčky s našimi interpretmi.

Inak ako som sa z toho zážitku vyspal, tak som si uvedomil jednu vec - VUmetre začali na mňa pôsobiť dosť rušivo. Celý život som túžil mať zosík so "stieračmi", ale teraz keď nastal zase akýsi boom VUčiek (často digitálnych), tak sa mi to nejak sprotivilo. Nie že by som to už vôbec nechcel, ale už po tom až ak neslintám.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Neboj - dá se to vypnout, podle Tvé nálady.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

JV píše: ↑
04 říj 2026 11:53
...Pink Floyd, Metallicu, Zeppelin, Dire Straits a podobné klasiky čo každý pozná a vie ohodnotiť som nezačul...
To jsem si přesně myslel. Je mi jasné, že vystavovatel dá svému aparátu papat to, co mu evidentně chutná a ten se mu odvděčí co nejlepším výsledkem. Ale co mají dělat návštěvníci, kteří tu "výstavní klasiku" neposlouchají a tíhnou k rocku, metalu, prostě k tvrdší muzice. Ti potom nemohou mít žádnou představu o tom, jak by se s tou muzikou ten či onen aparát popasoval. Ve finále to určitě bude zcela jiný poslech na výstavě a případně potom doma. Ať už horší nebo lepší.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Zucastnil som sa, a presne s tymto som mal problem, ako pise Sto61, bum cink je vsetko fajn, ale ak bola sanca si pustit nieco ostrejsie a rezkejsie, vela krat sa to rozsypalo. Zhodnotil som, ze doma to az take zle nie je...
Mne tam vadi hlavne ta snobarina, o muzike to je z celku mozno 1/3. Este buduci rok pojdem do Viedne sa pozriet.
Ale zase musim sa pochvalit, ze na vystave bol aj zosilnovac "z mojej" kuchyne, takze to bol hlavny dovod mojej navstevy.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Zase nie že by to čo púšťali bolo nepočúvatelné. Niektoré veci ma dosť oslovili, ale s mojou zábudlivosťou som samozrejme po pár minútach netušil čo to bolo. Ale každopádne väčšia pestrosť by tomu určite prospela.
Na druhú stranu rozumiem aj vystavovatelom. S jedným som sa chvílu o tom bavil a vravel že po tých rokoch čo na výstavách dokola púšťal a počúval staré osvedčené klasiky si už na ne vybudoval dokonalú alergiu. Ale kvôli biznisu by asi nebolo zlé sa trochu prekonať a niečo vytrpieť. :)

Ako vo mne dozrievajú zážitky z výstavy, tak som si uvedomil ďalšiu vec - nejak mi nesedia D-čkové zosilovače. Je to rýchle, je to silné, je to presné, ale tak nejak tomu chýba duša. Taký moc technický prejav. Radšej to mám o niečo vrúcnejšie, "špinavšie". Netvrdím že je to všeobecné, ale čo som mal možnosť pochopiť aká je signálová cesta, tak tam to asi platí.
Nie vždy som chápal čo je tam všetko pozapájané. Niekedy tam boli škatule o rozmeroch menšej chladničky poprepájané káblami o priemere menšieho produktovodu a k tomu zapojené nejaké pidibúdky. Človek na prvý pohlad nevie či je tam malá jadrová elektráreň, alebo je to len predimenzovaný sieťový filter.
Ešte jeden poznatok - oproti mojej posledne navštívenej výstave niekedy dávno som si všimol, že popisky ku komponentom začali často dávať na zem. Niekedy bývali takmer vždy na bedniach, teraz aby sa človek pomalu plazil aby vedel niečo identifikovať. Nič moc pre nás starších s bolavými kolenami a nadváhou.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Ahoj, po delší době sem píšu. Je zajímavý, co píšete. My jsme s Nadralem byli na posledních čtyřech výstavách v Praze a vždycky řešíme, jak moc hrát i věci, co mají lidi rádi a zároveň to není taková ta audiofilská klasika, která hraje slušně pomalu i na kalkulačce. Máme playlist věcí, který zní dobře a do toho i nějaký známý věci, který hrajou hůř, ale pořád slušně. Nějakými Floydy nic nezkazíš a lidi se ti tam zastaví a jsou rádi, že tam nezní 101. variace téhož. Stejně tak Deep Purple a Macihine Head zní až překvapivě dobře, byť je to řádně zašmodrchaná nahrávka. Metallica, R.E.M., Jackson, z ducáren Daft Punk, všechno fajn a lidi to baví.

Ale k věci. Problém vidím v tom, že lidi si málokdy řeknou o to, co chtějí slyšet. Vidíme rockera, oslovíme ho, jestli něco nechce pustit a on většinou řekne něco vy stylu, "ne, v pohodě". Pak je nám jako vystavovatelům trapný, oslovovat lidi, nechceme se vnucovat a když vidíš spokojený úsměvy a plnou místnost, nechceš to dobrovolně bořit. Když je plná místnost, jde to holt celý o to hůř. No a pak tam jsou opačný extrémy, kdy přijdou sebevědomí lidi, co vidí vystavený vinyl, nebo si na webu přečetli, že jsme fanoušci Depeche Mode a vyberou si zrovna otvírák z už taky dost blbě nahraný Memento Mori. Splníš jim to, ale máš z fleku vyklizenou místnost a já se ani trochu nedivím. To nezní dobře na ničem. Jako zasmáli jsme se tomu, jsou to vlastně super příhody, ale nechceš takhle trávit celý dva dny, který rozhodně nejsou zadarmo a jsou tvůj jediný marketingový kanál.

Budu moc rad za jakoukoli inspiraci, jak byste si to na příští výstavě představoval, co byste chtěli slyšet. Nějaký tématický bloky rock/klasika/pop například? S tím že bysme uvedli v kolik bude hrát co? Nemůžu slíbit, že vše splníme, to tempo a stres na výstavě jsou velký, byť se to návštěvníkovi možná nezdá, nicméně za nápady a inspiraci budeme mít moc rádi.
Nadral reprosoustavy

marekg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marekg »

Predošlý príspevok od Herrer - je to super ak sa aj vystavovateľ podelí o jeho postrehy. Ohľadne inšpirácie som už skôr niede prispieval tým, že ja by som napríklad veľmi ocenil, keby mala každá výstava vlastný playlist z vhodne vybraných rôznych žánrov a vystavovatelia by tento playlist púšťali na svojich zostavách v kratších intervaloch, napr. po 1-2 min každý track. Na vyžiadanie by predĺžili. Asi by to bolo skoro ako na súťaží, čo nie je zrovna mojím cieľom, ale pomohlo by to orientovať sa. Na druhej strane chápem, že predajcovia chcú zaujať čo najviac.

Ináč, výstava bola z môjho pohľadu skromnejšia a trošku sa obávam o jej budúcnosť, keď sa High End presunul z Mníchova do Viedne.
Veľmi ma zaujal regál od ARIS od 2A acoustik, v tejto cenovej relácii a v prezentovanom reťazci mi prišli výnimočné. Podobne aj koaxial od AHA sound.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

...ja by som napríklad veľmi ocenil, keby mala každá výstava vlastný playlist z vhodne vybraných rôznych žánrov a vystavovatelia by tento playlist púšťali na svojich zostavách v kratších intervaloch, napr. po 1-2 min každý track...
Jestli jsem to dobře pochopil, tak Tvoje představa je taková, že by všichni zúčastnění vystavovatelé pouštěli hudbu dle předepsaného playlistu. Pro každého stejná pravidla. No, dobrá. Ale kdo by ten playlist vymýšlel? Všichni vystavovatelé dohromady? Nemyslím si, že by se 100%ně shodli. A vybrali by zase něco, co se hodí do krámu jim. Ne to co doma člověk poslouchá 🤔.
A s tím časovým intervalem? No, nevím. Některým skladbám to trvá i déle než se pořádně rozjedou.
Nápad asi dobrý, ale podle mě se nikdy neuskuteční.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Samozrejme nesmysl, treba hornovou sestavu s lampami si nekupuje clovek na metal ap. :roll:. Zlata Viden .... uz nikdy jinak :lol:.

Odpovědět