fotoreport z Audio Show Warszawa 2012

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
ron

fotoreport z Audio Show Warszawa 2012

Příspěvek od ron »

Tento rok som konečne zavítal na najväčšiu výstavu hifi techniky u našich severných susedov - Audio Show Warszawa. Celé sa to odohrávalo v troch hoteloch, pričom najväčšia časť vystavovateľov obsadila celých 5 poschodí farebného hotelu Sobieski. Hotely Tulip a Bristol hostili oveľa menej vystavovateľov, za to však mali k dispozícii väčšie priestory. Mne sa podarilo obehnúť dva, hotel Bristol bol z ruky tak už som ho nestihol.
Obrázek

A keďže som so sebou ťahal zrkadlovku, tak som si to s ňou pekne obehol a nafotil čo šlo.

Okrem prefláklych mien vystavovalo veľa domácich výrobcov, od škaredého "DIY" po úplne luxusné kúsky. Všeobecne sa objavilo málo nemeckej, americkej, čínskej produkcie. Potešilo ma že na viacerých miestach sa hralo z LP, ale prišlo mi že zdroj zvuku sa moc neriešil a tak bol často zdrojom hudby notebook alebo (pod)priemerný CD prehrávač. Na SACD alebo BlueRay som snáď ani nenarazil.

Franco Serblin Accordo, tu sa mi páčilo viac ako na na Pražskom HE
Obrázek

O kŕmenie sa staral integráč Jadis I-35
Obrázek

eM-Bí-eL
Obrázek
Obrázek Obrázek

MSB Platinum Signature DAC IV so separátnym zdrojom a firemný CD transport (rezonátor nie je v cene)
Obrázek
Obrázek

Omnipoláry s nádherným spracovaním kŕmené elektronikou Cary
Obrázek

Ascendo Solution 720/710, Aesthetix Romulus Dac/CDP, pračka Gigawatt PC3-EVO. Repro Ascendo System M-S
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zopár elektróniek.

Ukrajinské monobloky Challenge SE-833MX - jedna Pure Class A Single Ended Trioda na kanál, 80W výkon pri spotrebe 400W a váhe 52kg/kus
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Devialet a Wilson Audio Sasha. Podobnosť s Geberitom čiste náhodná :lol:
Obrázek Obrázek

Thierry Massoubre z Devialetu - v ruke drží iPhone s aplikáciou pre dieľkové ovládanie
Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

Roksan
Obrázek

Rega
Obrázek

Sonus Fabery tu boli len na parádu, hrať som ich nepočul.
Obrázek

CD, SACD, BD, LP boli na predaj na prízemí Sobieski a v niekoľkých expozíciách. Odniesol som si odtiaľ zopár CD samplerov a starých LPíčiek.
Obrázek

Naľavo poľské DIY, tie väčšie za bratu 2200 zlotých! Spracovanie výborné, len ten výškáč vyzerá ako z rádiobudíka. Hralo to Hotel California a počúvalo sa to dobre.
To napravo už netuším ale bola tam príjemná atmosféra.
Obrázek Obrázek

Filtre, pračky, sušičky a myčky nádobí
Obrázek
Vnútornosti Gigawatt PS3-EVO, PSAudiá
Obrázek Obrázek Obrázek

Neviem si spomenúť čo to bolo zač, ale spracovanie a dizajn na jedničku:
Obrázek

Magnáti a Dynavoxy
Obrázek

Je to woo-doo? Tento myšiak je vyrobený z pravej kože a vyplnený medenými brokmi. Na cenu sa radšej nepýtajte.
Obrázek
Nemá niekto známeho kožušníka? Zoženiem broky a spravíme komunitných ježkov s logom hifinázorov :D

Čas na obed. Pokračovanie nabudúce..
Obrázek

Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: fotoreport z Audio Show Warszawa 2012

Příspěvek od Tony »

Pekné fotky, teším sa na pokračovanie po dobrom obede ;)

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Pekne fakt pekne, len by si mohol doplnit k niektorym fotkam nejake info ako to hralo. Napr znacka Rega, atd....... *thumbs up*

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Alebo namiesto fotiek urobiť krátke videá aby sme aj počuli ako to komu hralo *sunglases*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak kolik stál myšák,nenapínej.Vánoce na krku a ještě nemám dárek *headbang* *headbang* *headbang*

ron

Příspěvek od ron »

palinoch píše:Pekne fakt pekne, len by si mohol doplnit k niektorym fotkam nejake info ako to hralo. Napr znacka Rega, atd....... *thumbs up*
Okolo Regy som len tak preletel a ani si nie som istý či v tom momente hrali tie kúsky na fotke. Celkovo bolo toľko vystavovateľov, že beztak má človek po 6tich hodinách taký guláš, že si nepamätá ani ako to hralo o izbu vedľa :) takže si vybavujem len veci na ktoré som sa vyslovene tešil, alebo ma ohromili, alebo to boli prúsery..
bubuxin píše:Alebo namiesto fotiek urobiť krátke videá aby sme aj počuli ako to komu hralo *sunglases*
Na to by chcelo zúčastniť sa všetkých troch dní a mať tú správnu výbavu, dostatok času a šťastie na kľud v posluchovkách. A ajtak by to nemalo dostatočnú výpovednú hodnotu, pretože "dojem" z posluchu nejde preniesť a ešte do toho musíš zarátať obmedzenia snímacej techniky, dodatočné spracovanie, kompresiu a nakoniec i aparát na ktorom by si si výsledný produkt pustil. Ale mohla by z toho byť aspoň zaujímavá reportáž..
DRVOŠTĚP píše:Tak kolik stál myšák,nenapínej.Vánoce na krku a ještě nemám dárek *headbang* *headbang* *headbang*
Ber to ako kvíz ;-) S darčekom radšej nepočítaj, musel by si si naň vziať hypotéku.. Ale možno si to stihneš do vianoc vyrobiť :D

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Vďaka za hodnotné info *thumbs up*.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Opravdu moc krasne fotky stejne krasnych masinek.
Jen pro uplnost bych ale chtel upozornit, ze tebou zminovany cinsky monoblok Jolida (treti obrazek v poradi) je ve skutecnosti francouzky (!) integrovany zesilovac Jadis i35. ;)
Jinak ale super.

ron

Příspěvek od ron »

Z obedu späť na výstavu.

Obrázek

Útulný (a tmavý) salónik značky Zeta Zero. Reprosústavy s rigidnou ozvučnicou z vrstvenej dýhy, len ten basreflex pôsobí ako päsť na oko..
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Dánsky Davone má v ponuke len 4 modely (Mojo, Rithm, Ray a pripravovaný Grande), na výstave sa ukázal model RAY
Obrázek

Zostava BMC, ktorá bola k videniu a počutiu i u nás. DDizajnovo neviem prísť na chuť lesklým panelom a budíkom na power ampe, kôli ich vysokému kontrastu vôbec nie je viditeľná ručička ukazateľa. Miestnosť bola prebasovaná tak, že som to vydržal asi 10 sekúnd a utekal som preč.
Obrázek

Preamp Aesthetix Janus a pohľad pod kapotu
Obrázek
Obrázek

Nemecké regálovky Audioplan Kantata
Obrázek Obrázek

Krásne anglické regálovky Harbeth 30 a obrovské almary 40. Veľká škoda že 30ky nehrali, bol som na ne zvedavý. Nikdy som totiž nepočul slávne BBC LS3/5 alebo ich nasledovníkov.
Obrázek Obrázek

Ďalšia ryze poľská značka inšpirovaná leteckými motormi - http://www.pancin.com
Obrázek Obrázek

Ascendo so zaujímavým uchytením výškovej sekcie. Problémy s fázovým posunom? Tak si to fázovo poposuňte dle libosti :D
Obrázek Obrázek

Falický symbol a kabelová smršť nesmie chýbať na žiadnej poriadnej výstave. Pre predstavu veľkosti lámp je dole vyfotený môj mobil..
Obrázek Obrázek

Na záver už len architektonické krásy Varšavy :D
Obrázek

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Trochu som šoknutý z toho Aesthetixu Janus. Elektrónky s povrchovou teplotou okolo 200 stupňov v bezprostrednej blízkosti citlivých súčiastok a vedení predovšetkým z termoplastu....neviem, možno to tak má byť. Snáď to vydrží aspoň zákonné 2 roky.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Krásne fotky, kašli na videá :-) Vďaka.

ron

Audio Show Warszawa 2012 - sluchátka

Příspěvek od ron »

Docela hojne boli vystavované sluchátka. Narozdiel od Pražskej a Bratislavskej výstavy ale bola väčšina sluchátok zapojená na nejaký zdroj hudby, takže nebolo treba vlastný prehrávač. Niekde používali štúdiové sluchátkové predzosilovače a v celom reťazci hral jeden zdroj, takže stačilo meniť sluchátka na hlave a počúvať. Docela dobre sa tak dali priamo porovnať rôzne modely od jedného výrobcu.

Staxy
Obrázek

Staxy, Staxy, Staxy
Obrázek

ÁKáGéčka
Obrázek

Ultrasone
Obrázek

Audio Technica
Obrázek Obrázek

Takto som si prehadzoval hifimany. Blee - hmm - ujde - dobré - kristepane (od najižšieho modelu po najvyšší a po ňom jedny wireless :? )
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Skvělé!
Rámeček víc neutrál, nevím jak to hraje, ale líbí se...

ron

fotoreport z Audio Show Warszawa 2012- české zastúpenie

Příspěvek od ron »

Nechýbal Pro-Ject. Hlavne u analógových zostáv bol zdrojom zvuku nejaký ten kolotoč prípadne celá zostava od PJ
Obrázek

Obrázek Obrázek

Phono Box RS sa vyskytoval docela často
Obrázek

pohľad na konektory
Obrázek

Občas sa ako zdroj hudby objavil Projectbox CD alebo nový streamer
Obrázek

Novinkou bola pre mňa dvojica slúchadiel
Obrázek

Obrázek
Žeby sklápateľné mušle? Zvukovo ale na mňa dojem neurobili.

A nechýbali ani nové calexky od Shanu :)
Obrázek

Bína
Kontaktovat uživatele:

Re: fotoreport z Audio Show Warszawa 2012- české zastúpenie

Příspěvek od Bína »

rOn píše:
Novinkou bola pre mňa dvojica slúchadiel

Žeby sklápateľné mušle? Zvukovo ale na mňa dojem neurobili.
No, vypadaj jak nějaký obyčejný rebrand OEM modelů.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

Odpovědět