Tak nikdo nic víc nenapíše?
Co mě zaujalo:
1. Magico S5 + Spectral ("relativne levne" bedny od Magico i pres svou malou velikost předvedlo obrovský, živý a detailní zvuk)
2. Focal Stella Utopia + Soulution (Stella Utopia byli ještě v oficiálním stánku Focal na top aparátu NAIM ale tam jsem už moc nadšený nebyl)
3. Raidho C4.1 + DCS Puccini & Jeff Roland (pro mě první seznámení se s Raidho - paráda, moc bavilo)
4. MBL (měli 2 sestavy - ta jejich Reference sestava je super ale mě překvapila i ta "levnější" sestava s repro MBL 116f tak to byl pro mě nejlepší zvuk do malé místnosti)
5. Dynaudio Temptation + Chord (pro mě velice dobré)
6. do malé místnosti nenápadné sloupky Totem Element prezentoval osobně konstruktér a majitel Vince Bruzzese a hráli perfektně (ovšem cena 16tis EUR mě zaskočila)
Velké očekávání ale nezaujalo:
1. Wilson Audio Alexia + EMM Labs & Pass Labs (hučící basy)
2. Kharma (jejich top sestava ale protože hráli jen nudný barový jazz tak to by zahrálo stejně i na levným aparátu)
3. LANSCHE - top model (ideální poslechové místo bylo až hodně vzadu za oficiálním poslechovýma židlema)
4. Sonus Faber Amati + Meridian 803 & DeAgostino (zřejmě nevhodná místnost - prostě zklamání)
5. předvedení detailů highend kabeláže světových značek (např Kimber KS-6xxx) - ty ceny co za to chtějí tak to už ani není k smíchu ...
- "skvělá" byla také jedna z prezentací Nordostu kde na Audio Research železe a NOLA reprobednách použili komplet Nordost ODIN kabeláž (cca
4m dlouhé reprokabely, napájecí kabely i interconnecty - vše dohromady astronomická cena) - prezentoval to pán s asi manželkou a dcerou (s
vizáží a oblečením něco jako majitelé zástavárny) a tvářil se hodně důležitě; když jsem za ním po poslechu Čajkovského přišel, že se mi to
nějak nezdá a tipoval bych, že má přehozené kanály tak se podíval zezadu na AR Reference CD9 & Ref5SE a uznal svoji chybu a aniž by
přístroje vypnul tak ten inteconnect ODIN na CD přehrávači přepojil.....no comment