High End Mässan 2015, Stockholm

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

High End Mässan 2015, Stockholm

Příspěvek od MB »

Asi to nebude úplne najnavštevovanejšia akcia Česko-Slovenskými hifistami, ale kedže tu žijem, tak sa asi budem musiet mrknúť, vystava je 7.-8.2.2015 v 2 hoteloch v centre Stockholmu, vstupné v sobotu 200kr, v nedelu 150Kr, deti pod 15rokov zdarma.

http://highendmassan.se/

Takto to tam vypadalo po minulé roky

http://highendmassan.se/tidigare-massor ... ssan-2013/

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Mässan 2015, Stockholm

Příspěvek od davidhighend »

Krasne fotky. To zastoupeni firem je teda na vysoké urovni.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ono švédov nie je viac ako čechov, ale kúpna sila je rozhodne vyššia, takže sa to možno oplatí, ja dúfam, že tam bude mraky gramofónov. :mrgreen:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

MB
díky za zajímavý odkaz.
napš, prosím, dojmy a pojmy. hlavně ke stylu prezentace (jako mnichov?) nebo jako vídeň.
jak jim to tam hraje.
:-)
budu se těšit!!

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Zašiel som až v nedeľu, kedže v sobotu sa mi do toho samozrejme niečo dostalo, výstava nie je určite veľká ako mníchovská alebo viedeňská, skor by som ju prirovnal k bratislavskej, všetky miestnosti určené na výstavu su v spoločných priestoroch hotelov, nie na izbách ako to bývalo napr. v Prahe.
Dosť som sa tešil na prednášku o 10:30 od Michaela Fremera z http://www.analogplanet.com o nadstavení prenosky/gramofónu, toto by si zaslúžila AA2015 napr. od Renowna *klanimse* , prednáška a praktická ukážka na gramofóne Clearaudio Performance DC trvala skoro hodinu a pol, takže mi ostávali 4 hodiny a 2xhotel, vzdialené cca 10 minut chodzou, Inak na prednáške bolo asi 15-20 ľudí, hned za mnou sedel hlavný vývojár Ortofonu, aspon tak bol predstavený, keď prednášajúceho doplňal.
Obrázek

Na chodbe už bolo dosť ľudí. Prvý dojem, mraky sluchatiek, povaľujú sa všade, aj na chodbách, len tak, toto si v ČR prestavit neviem, do 3 minút by tam neboli, takisto jeden gramofón strednej triedy Pro-ject tam ležal na chodbe len tak pohodený, použivaný asi na prezentáciu deň predtým.
Obrázek

Na prezentáciach klasicky šukací jazz, čo vydržím počuvať tak 1,5 minuty pokiaľ sa mi prsty samé nezatnú v päsť, co poväčšinou znamená, že opúštam miestnosť, na stánku Ortofonu som si vo švédštine (zaujímavé, ani mi to nejak nevadilo, asi už začínam rozumieť) vypočul prednášku pána o jednotlivých produktoch, mali ich tam na headshelloch asi 12-14 a prehadzovali sa po cca asi 2-3 minutách na rozličných LP, zaujímavé, ak toto bude na AA2015 tak určite priletím.
Obrázek

V tej samej miestnosti bol pán od Arcamu rozplývajúci sa nad ich triedou G, včetne grafou a podobných blbostí, hmm ale aspoň nepúštal šukačky, tak som to vydržal.

Inak prezentácia McIntoshu to bol výsmech značke, som schválne zvedavý, čo na to povie lachim...
Obrázek

Našlo sa tam aj pár kúskov pre BK, nechcite po mne čo to je, fakt už netuším, nehralo to špatne, ale bohužial miestnosti nie zrovna vhodne zvukovo upravené, aj keď snaha bola.
Obrázek Obrázek

Zvuk výstavy pre mňa a to sa budem asi ešte dlho kajať, že to vobec vyslovím, bol na komponentoch Electrocompaniet a bedniach KEF Refernce 3, to hlavné ale bolo zdroj hudby, Rega RP10 s ramienkom RB 2000 a firemnou MC prenoskou Rega Alpheta 2. Po tom gramofone sa budem musieť poohliadnuť. Fotku RP10 nemám, stála na kamennom parapete na okne proti slnku. ale komponenty boli tieto. Vľavo hore vidieť zdroj pre RP10. Z CD to už tak dobre nehralo...
Obrázek

Inak RP6 je pekný gramec, vedel by som s ním asi žiť. Maličký, posobí solídne,cena príjemná. Škoda že vo vodách CZ/SK hifistov som žiadne Regy nevidel.
Obrázek

Okolo 14tej tam bolo fakt narvané, do expozície Meridian som sa nedostal, u Burmeistera bolo furt narvané, zvuk ale fakt nestál za to aby som tam ostal, Hegel tam mal asi výstavnú zľavu, inak si neviem predstaviť to množstvo ľudí , čo tam u nich bolo. Sony prezentovalo Dolby Atmos(?) spolu s Focalmi to som si fakt odpustil, v stereu tam bol najvyšsí model Focalov, krása, ale hralo sa z nejakého streamera a to fakt nedám, zvlášt keď tam maju (nezapojené) gramo Clearaudio.

A inak boli aj nejaké ceny, samozrejme som si blbec neprečítal ako to funguje, bolo treba doplniť do tabuľky číslo, ktoré bolo v kažej miestnosti na modrom papieri, takže žiaden zvuk výstavy apod. To som samozrejme prečital na priloženom papieri až pred odchodom, takže tentorok asi nič nevyhrám.
Naposledy upravil(a) MB dne 09 úno 2015 19:58, celkem upraveno 2 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Inak sorry za fotky, ja na rozdiel od fotolaika netahám zo sebou sklo za 200000Kč a fotil som to iphonom iba kvoli Vám :mrgreen:

boxer

Příspěvek od boxer »

On Tom už taky jen fotí mobilem.

Zmodernizoval se.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

MB
díky za hezké info. stocholm je pro našince fakt daleko.
pokud se tedy šťaštně neožení.... :-)
neměl bys ještě pár foto prémiových sestav, prosím?
tedy ještě něco pro BK?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

MB píše: Našlo sa tam aj pár kúskov pre BK, nechcite po mne čo to je, fakt už netuším, nehralo to špatne, ale bohužial miestnosti nie zrovna vhodne zvukovo upravené, aj keď snaha bola.
Obrázek
Reprobedny vypadají jako Petrof.

boxer

Příspěvek od boxer »

Nevypadají, jsou.

Jsou to M1 Daniela Hertze udělané v Petrově ( high-frequency horn, a 12” mid-woofer, and an 18” woofer) a poháněné Telikos M5 Mono Reference amplifiers. Spolupráce s Mark Levinsonem.

Bedýnky za 100000 USD a zesík kus 8000 USD.Předzes Telikos M6 za 10000 USD.

Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Bohužial viac fotiek som nerobil, snad sa časom objavia oficiálne fotky,tak ich sem šupnem.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

20.-21.2.2016 bude výstava znovu na tom samom mieste http://highendmassan.se/

Odpovědět