HIGH END Slovakia 2010 - 16.-17.10.2010
-
- Kontaktovat uživatele:
HIGH END Slovakia 2010 - 16.-17.10.2010
Výstava stereo, hifi a home cinema HIGH END Slovakia bude 16. - 17.10. 2010, v hoteli Crowne Plaza Bratislava, v sobotu aj v nedeľu od 10.00 - 18.00hod.
http://www.highendslovakia.sk
http://www.highendslovakia.sk
Re: HIGH END Slovakia 2010 - 16.-17.10.2010
BB, ZV a NR partia (palipol,durgo a luboš) sme navštívili výstavu 17.ho v nedeľu. Prvý dojem - menej vystavovateľov (chýbal napr. Nisel),
ale nemožno uprieť snahu niečo ukázať audiofilskej obci. Takže postupne:
Ketos s Dynaudiami C1a Electrocompanietom aj napriek neprimerane veľkej miestnosti k tejto stojanovej litráži veľmi dobré.Doma je ale doma
- Ketos túto tradíciu s tradičným občerstvením aj tento rok neobišiel. K tomu Dynaudio Evidence Temptation ako zákusok.

Canor sa na veľkých BW801NT uviedol veľmi dobre - napriek elektrónkovej amplifikácii aj zdroju zvuku príjemne suchý, rýchly a prekreslený zvuk.

Play pojal výstavu pasívne, vystavoval obraz Panasonic, Samsung. Philips, Sony....nesmeli chýbať žiadané vysávače irobot a dipóly od Jamo v erotickej červeni

Floydcoms Quadral s Harmanom mňa osobne nezaujal, možno milovníci satelitného lovu si prišli na svoje...

Basys mal veľkoryso riešenú expozíciu zapadajúcu do atmosféry 5hviezdičkového hotela, vyleštené KEFy so železom Plinius valcovali uši poslucháčov na hranici
prahu bolesti svojím realizmom, ale tak to predsa má byť...aj mažoretky mali božie....

Tradičný vystavovateľ Bis audio predviedol v rovnakom duchu brutálne DK s 3D obrazom, ale napriek bombastičnosti obrazu aj zvuku to na mňa pôsobilo trochu umelo,
preexponovane, ale mnohí chválili. Classé s Martin Logan - nezaujalo, Mc Intosh s BW802NTnehrali, nemôžem sa vyjadriť. Na chodbe úspešne zachraňovala česť ešte
zaplatiteľnému audiu pekná zostavička s analógom Denon a BW805NT.

Platan - udržuje si každoročný vysoký štandard, úderný zvuk Avalonu je vždy zaujímavý, ale sub k Eidolonom nebol až tak nevyhnutný...
Dosť som sa tešil na British audio no malé XTZ s NuForce P9/refV3 (?) utiahnutý, nenápadný zvuk.

Iryson - ako vždy - estetika, výraz, noblesa - Klipsch hrali živo a klasika im vyslovene sedí. S novou technikou BMC veľmi slušný level - serióznosť amtosféry dopĺňal
sympatický zástupca tejto nemeckej firmy pripravený odpovedať v dvoch jazykoch na audiootázky. Rozhovoril sa nad otvoreným siličom s mohutným 15kg trafom (2kilowatty)
a úhľadnou ultimatívnou konštrukciou s trochu preumelkovaným dizajnom.
V podobnom duchu expozícia Hanzel audio, teplejší zvuk Opier si určite nájde svojich poslucháčov.

Vedľa, v spoločnej expozícii Hanzel audio s Adam Voxom - nízkoobjemové, Morelmi osadené repro v masívnom dreve s Unison Research - rozpačité dojmy.
V sobotu vraj boli aj väčšie modely...

RM design - Tiger sound v bielom dizajne a Electrocompaniet - na tejto výstave neoslovili. Sú to ale veľmi dobré spíkre, bezpochyby.

Inter audio s expozíciou dvojpásmových stĺpikov ZU, CEC zdrojom a siličom Audiomat produkovali komorne jemný a detailný zvuk.

Centron zastupoval profesionálnu audiotechniku - štúdiové monitory Genelec sú worldwide uznávané, zástupca firmy priblížil možnosti procesingu.

High-End studio and Image and Co. predviedli zostavu s obrovskými repro, ktoré boli v malej miestnosti skôr pútačom, ich potenciál je dľa mňa úplne niekde inde.

Množstvo ďalších firiem, s produktami súvisiacimmi so zvukom a obrazom (slúchadlá, stojany, konzoly, sat prijímače, hry pre deti i dospelé deti) TTThais, DSI Slovakia, Medinco atď.
- dopĺňali voľné priestory foyer a hál, potešila aj možnosť zakúpiť nošice so zľavami...

Výstava nás njako zvlášť nenadchla, ale v tejto dobe asi nič iného nemožno očakávať, v každom prípade vďaka organizátorom a zúčastneným vystavovateľom za to, že to ešte
nevzdali a spríjemnili nám jeden upršaný októbrový víkend...Dovidenia a ahoj všetkým, čo sme sa stretli a hodili reč. Ospravedlňujem sa za fotky - s jedným pevným sklom
sa to skrátka nedá obsiahnuť. Verím, že to ďalej vlákne doplnia profíci. Bolo ich tam dosť...

ale nemožno uprieť snahu niečo ukázať audiofilskej obci. Takže postupne:
Ketos s Dynaudiami C1a Electrocompanietom aj napriek neprimerane veľkej miestnosti k tejto stojanovej litráži veľmi dobré.Doma je ale doma
- Ketos túto tradíciu s tradičným občerstvením aj tento rok neobišiel. K tomu Dynaudio Evidence Temptation ako zákusok.

Canor sa na veľkých BW801NT uviedol veľmi dobre - napriek elektrónkovej amplifikácii aj zdroju zvuku príjemne suchý, rýchly a prekreslený zvuk.

Play pojal výstavu pasívne, vystavoval obraz Panasonic, Samsung. Philips, Sony....nesmeli chýbať žiadané vysávače irobot a dipóly od Jamo v erotickej červeni

Floydcoms Quadral s Harmanom mňa osobne nezaujal, možno milovníci satelitného lovu si prišli na svoje...

Basys mal veľkoryso riešenú expozíciu zapadajúcu do atmosféry 5hviezdičkového hotela, vyleštené KEFy so železom Plinius valcovali uši poslucháčov na hranici
prahu bolesti svojím realizmom, ale tak to predsa má byť...aj mažoretky mali božie....

Tradičný vystavovateľ Bis audio predviedol v rovnakom duchu brutálne DK s 3D obrazom, ale napriek bombastičnosti obrazu aj zvuku to na mňa pôsobilo trochu umelo,
preexponovane, ale mnohí chválili. Classé s Martin Logan - nezaujalo, Mc Intosh s BW802NTnehrali, nemôžem sa vyjadriť. Na chodbe úspešne zachraňovala česť ešte
zaplatiteľnému audiu pekná zostavička s analógom Denon a BW805NT.

Platan - udržuje si každoročný vysoký štandard, úderný zvuk Avalonu je vždy zaujímavý, ale sub k Eidolonom nebol až tak nevyhnutný...

Dosť som sa tešil na British audio no malé XTZ s NuForce P9/refV3 (?) utiahnutý, nenápadný zvuk.

Iryson - ako vždy - estetika, výraz, noblesa - Klipsch hrali živo a klasika im vyslovene sedí. S novou technikou BMC veľmi slušný level - serióznosť amtosféry dopĺňal
sympatický zástupca tejto nemeckej firmy pripravený odpovedať v dvoch jazykoch na audiootázky. Rozhovoril sa nad otvoreným siličom s mohutným 15kg trafom (2kilowatty)
a úhľadnou ultimatívnou konštrukciou s trochu preumelkovaným dizajnom.

V podobnom duchu expozícia Hanzel audio, teplejší zvuk Opier si určite nájde svojich poslucháčov.

Vedľa, v spoločnej expozícii Hanzel audio s Adam Voxom - nízkoobjemové, Morelmi osadené repro v masívnom dreve s Unison Research - rozpačité dojmy.
V sobotu vraj boli aj väčšie modely...

RM design - Tiger sound v bielom dizajne a Electrocompaniet - na tejto výstave neoslovili. Sú to ale veľmi dobré spíkre, bezpochyby.

Inter audio s expozíciou dvojpásmových stĺpikov ZU, CEC zdrojom a siličom Audiomat produkovali komorne jemný a detailný zvuk.

Centron zastupoval profesionálnu audiotechniku - štúdiové monitory Genelec sú worldwide uznávané, zástupca firmy priblížil možnosti procesingu.

High-End studio and Image and Co. predviedli zostavu s obrovskými repro, ktoré boli v malej miestnosti skôr pútačom, ich potenciál je dľa mňa úplne niekde inde.

Množstvo ďalších firiem, s produktami súvisiacimmi so zvukom a obrazom (slúchadlá, stojany, konzoly, sat prijímače, hry pre deti i dospelé deti) TTThais, DSI Slovakia, Medinco atď.
- dopĺňali voľné priestory foyer a hál, potešila aj možnosť zakúpiť nošice so zľavami...

Výstava nás njako zvlášť nenadchla, ale v tejto dobe asi nič iného nemožno očakávať, v každom prípade vďaka organizátorom a zúčastneným vystavovateľom za to, že to ešte
nevzdali a spríjemnili nám jeden upršaný októbrový víkend...Dovidenia a ahoj všetkým, čo sme sa stretli a hodili reč. Ospravedlňujem sa za fotky - s jedným pevným sklom
sa to skrátka nedá obsiahnuť. Verím, že to ďalej vlákne doplnia profíci. Bolo ich tam dosť...

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Dík za pěknou prezentaci.
Mne osobně by zajímaly ty Zu repron a samozřejmě i Avalony,které jsem jěště neslyšel.Ten hifi guláš s Dynaudio Temtation byl mohl být taky velmi zajimavý.Snad příště.

palipol
super udělané. skvělé fotky. hezké popisky.
děkuji Ti. moc si pochutnávám.
vidém, že naše home-cinema bylo proti této výstvě ubohoučko-směšné.
super udělané. skvělé fotky. hezké popisky.
děkuji Ti. moc si pochutnávám.
vidém, že naše home-cinema bylo proti této výstvě ubohoučko-směšné.
Tento stĺpik ZU nehral zle, bolo to v normálnej hlasitosti - živosť, rýchlosť, priestor, bas, mikrodynamika...všetko OK. Tróóšku som mal pocit tlampačovitosti v stredovýškach. Výšky jemné, pavučinové.Zappadaddy píše:Dík za pěknou prezentaci.Mne osobně by zajímaly ty Zu repron a samozřejmě i Avalony,které jsem jěště neslyšel.Ten hifi guláš s Dynaudio Temtation byl mohl být taky velmi zajimavý.Snad příště.
Avalon? - nie som znalec tejto značky, ale za seba môžem povedať, že kto má rád pevný, dynamický, kontúrny a expresívny zvuk v celom pásme, je to pre neho jedna z najlepších volieb.
S príslušnou amplifikáciou zahrajú s prehľadom všetko, bez rozdielu žánru.
HiFi guláš sme neochutnali... "na prověřování nebyl čas". Ponáhľali sme. Dali sme si len ten zákusok 2x5minút. Navyše ja som bol po opici s plávajúcim žalúdkom, durgo drží diétu a luboš sa zaťal, že on, bez kamarátov, veru jesť nebude.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Palipole,
musím se přidat a poděkovat za pěkný průřez výstavou i s fotkami. Tak to má vypadat.
musím se přidat a poděkovat za pěkný průřez výstavou i s fotkami. Tak to má vypadat.
Pravdu povediac - mňa DK ani 3D najnovšie trendy (a to sa žiadnym nebránim) neoslovuje. Je to len ilúzia - akási animácia, aj keď sa prezentuje povedzme skutočná príroda. Kamera sa "odvaľuje" v v úplne neprirodzených pozíciách, sprava preletí vták so zvukom štartujúceho Tornada, špliechanie vody neznesiteľný infrazvukový rachot......jednoducho nepríjemné. A k tomu ten očný klam...jediné, čo v tom vidím je biznis...inak aj audio vnímanie tým trpí a za pravdu pokladáme takýto sound....
to palipol
diky za prezentaci, moc dobre nafocene
diky za prezentaci, moc dobre nafocene

pridávam sa k slovám chvály na Palipolovu adresu. Je skvelé, že ho to drží a vždy si nájde čas na stručný report. Ď.
Ozaj pekné foto. Ja som pár svojich amatérskych dal sem
http://rapidshare.com/files/425848610/H ... A_2010.rar
http://rapidshare.com/files/425848610/H ... A_2010.rar
Tak aj ja jednu pridám - povedal by som z najkrajšie nasvietenej expozície - vrátane peknej a určite zaujímavej slečny

Původně jsem chtěl napsat něco více, ale nenašel jsem čas ani chuť 
Oslovil mě pouze jeden jediný zvuk sestavy: a to Zu Esencce v kombinaci s Audiomatem. Měl jsem to štěstí být navíc u přednášky zaměstnance firmy Nordost, který demonstroval výměny síťových kabelů, distribuční jednotky nebo podložek po CDP (pro nevěřící docela rána tam
).
Tak jemný a kultivovaný zvuk, přitom vzorně prokreslený a provzdušněný jsem již jinde na výstavě neslyšel.
Přitom Zu Esencce by neměly být zrovna nejdražší.....kdo uvažuje o výměně bedýnek, rozhodně doporučuji poslechnout.....

Oslovil mě pouze jeden jediný zvuk sestavy: a to Zu Esencce v kombinaci s Audiomatem. Měl jsem to štěstí být navíc u přednášky zaměstnance firmy Nordost, který demonstroval výměny síťových kabelů, distribuční jednotky nebo podložek po CDP (pro nevěřící docela rána tam

Tak jemný a kultivovaný zvuk, přitom vzorně prokreslený a provzdušněný jsem již jinde na výstavě neslyšel.
Přitom Zu Esencce by neměly být zrovna nejdražší.....kdo uvažuje o výměně bedýnek, rozhodně doporučuji poslechnout.....
Tieto som pocuval len chvilu a celkom sa mi to pozdavalo. Celkovy dojem ale totalne pokazilo to, ze tam vtedy pustali (pre mna) totalne hovadiny, takze som tam dlho nevydrzal.lubin píše:Zu Esencce
To je Odar bohužel, stejně jako to, že lidi hulákají při produkci, nejvíce kritický článek při výstavě a poslechu vystavovaných sestav. Já byl na takové výstavě poprvé, mám do BA blíže než do PHA. Myslel jsem si, že tam, kde bude produkce, budou lidi zticha....krutý omyl mě zastihl
...a taky mě štvalo, že ses do jiného patra nedostal jinak, než výtahem, což považuji za pihu na kráse jinak povedené organizaci výstavy.
Já měl to štěstí, že i když u Zu Es. bylo narváno, byla tam navíc přednáška a nikdo ani nedutal. Ale i tak jsem cítil, že je to velmi dobré. Zaujal mě také Elketrokompaniet (RM design-Tiger sound)...hrálo to pevně,dynamicky,detailně a rychle.
U Canoru jsem byl zklamán, myslím, že velkou vinu nesla akustika místnosti. Sluchátkáč od Canoru dobrej.
Potom hrály dobře BelCanto, i když na mě už moc klidně.
A dobrej zvuk byl u Platanu z gramce, nějakého lampáče a přes Virga 25.
Ty drahé bedny z hliníku mě neoslovili vůbec, ale naštěstí to není ani vzdáleně kategorie, která by se mě týkala (bohudík).

Já měl to štěstí, že i když u Zu Es. bylo narváno, byla tam navíc přednáška a nikdo ani nedutal. Ale i tak jsem cítil, že je to velmi dobré. Zaujal mě také Elketrokompaniet (RM design-Tiger sound)...hrálo to pevně,dynamicky,detailně a rychle.
U Canoru jsem byl zklamán, myslím, že velkou vinu nesla akustika místnosti. Sluchátkáč od Canoru dobrej.
Potom hrály dobře BelCanto, i když na mě už moc klidně.
A dobrej zvuk byl u Platanu z gramce, nějakého lampáče a přes Virga 25.
Ty drahé bedny z hliníku mě neoslovili vůbec, ale naštěstí to není ani vzdáleně kategorie, která by se mě týkala (bohudík).