Home Cinema Praha 15-17.10 2009
Home Cinema Praha 15-17.10 2009
Sice to nebude čisté HiFi, ale pro jisté nadšence audivizualních zažitků bude tato akce dobrou předváděčkou vz. http://www.homecinema.cz/
Re: Home Cinema Praha 15-17.10 2009
Ještě jednou připomínám on-line zpravodajství na http://www.hifi-voice.com/novinky/home- ... tstvi.html. Přes velmi bídnou organizaci doporučuji nenechat si ujít některé z high-end stereo sestav (ať už AudioEgo, BaSys, KAS Audio nebo Eurostar Ostrava, stojí to za to... A hlavně - přijďte se podívat na nás, do pokoje 1001, na cestě mezi salonky Suites a Andel´s - přímo naproti schodům!
Tak žádné postřehy?!?!?? Ja byl v pátek dopoledne a skoro nic mě nezaujalo. Zvuk hrůza, a ani stotísícové zesilovače mě nepřesvědčily. Jediné pozitivum střetnutí s Lachimem a Boxerem, sice kvůli pracovním povinostem jsem tam strávil cca. 2. hodiny.
Letos mi to bohuzel nevyslo ale, jak ctu Mirku Tvuj prispevek, o nic jsem asi neprisel 

Já jsem tam byl včera a zvukově mě nadchla sestava Linn Klimax DS + Linn Klimax Kontrol + 2x Linn Klimax 500 Solo + MartinLogan Summit X. Zvuk byl přesně podle mých představ a moje obavy ze zvuku ve "skleníku" se nenaplnily, což mě příjemně překvapilo. Dalším překvapením pro mě byl výkon 500 W u tak malých monobloků. Poslouchal jsem tam snad hodinu vše možné a vše se mi líbilo.
Obrazově mě nejvíce zaujal projektor Sony VPL-HW15, jehož obraz něměl chybu, ale ten zvuk v té místnosti jsem moc dlouho poslouchat nevydržel. A z LCD televizorů mě nadchl model Loewe Reference, což bylo možná to nejlepší, co jsem kdy viděl.
Obrazově mě nejvíce zaujal projektor Sony VPL-HW15, jehož obraz něměl chybu, ale ten zvuk v té místnosti jsem moc dlouho poslouchat nevydržel. A z LCD televizorů mě nadchl model Loewe Reference, což bylo možná to nejlepší, co jsem kdy viděl.
Tady je pár fotek z výstavy: Home Cinema Praha 2009
Jo pro mne taktéž, nejlepší zvuk z výstavy Linn Klimax DS + MartinLogan a pak repro. Tannoy + ARCAM. Ostatní jen zvuk vhodný na kino, nebo nebyl řádně předveden např. KEF. Nejlepší obraz pro mne byl v salonku Goldklas z projektoru Epson 5000. Za ty prachy (cca 70k) dával pefektní obraz, oproti druhému salonku kde byl nějaký starší profi projektro SANYO za cca 450k. Je vidět, že i domácí projektor udělá perfektní velký obraz i v kinosále.
Sestava Pioneer + Arcam AVR600 + Tannoy Definition DC8T byla také poměrně povedená, sice jsem z ní nebyl unešen jako u sestavy Linn + MartinLogan, ale rozhodně ten zvuk patřil k tomu lepšímu, co na výstavě bylo.
Domácí kino sestavené z reprosoustav KEF Reference mě vyloženě zklamalo. Když jsem uviděl tu poměrně velkou sestavu pro domácí kino, tak jsem očekával i pořádný zvuk, ale ten se nedostavil. Měl jsem tam možnost slyšet část koncertu ZZ Top. Sice jsem si připadal, jako bych byl přímo na jejich koncertě, ale těm "fousatejm dědkům" jsem nerozuměl ani slovo.
Projektor Epson EH-TW5000 mě příjemně překvapil tím, jak pěkný obraz dokázal zobrazit na plátně s 6,5 m úhlopříčkou. Řekl bych, že ten obraz může směle konkurovat klasickým kinům a mnohé z nich dokonce předčí. Osobně chodím do kina v průměru tak 2x za rok. Ať už se jedná o menší kina s jedním sálem nebo multiplexy, tak většinou nejsem moc spokojen s kvalitou obrazu a zvuku a k tomu všemu nemám rád popcorn, kterým se tam většinou někdo cpe, což ruší a ta "vůně" mi není moc příjemná. Takže mě příjemně přkvapilo, že i cenově dostupnější projektor může vytvořit pěkný velký obraz. Jenom by to chtělo mít pořádnou místnost a peníze... Více se mi ale líbil obraz projektoru Sony VPL-HW15 a to i přes to, že v té místnosti neměli úplnou tmu a obraz tak byl díky tomu o dost světlější. Možná to bylo ale tím, že projektor Sony byl použit na méně jak poloviční úhlopříčku obrazu než Epson.
Domácí kino sestavené z reprosoustav KEF Reference mě vyloženě zklamalo. Když jsem uviděl tu poměrně velkou sestavu pro domácí kino, tak jsem očekával i pořádný zvuk, ale ten se nedostavil. Měl jsem tam možnost slyšet část koncertu ZZ Top. Sice jsem si připadal, jako bych byl přímo na jejich koncertě, ale těm "fousatejm dědkům" jsem nerozuměl ani slovo.
Projektor Epson EH-TW5000 mě příjemně překvapil tím, jak pěkný obraz dokázal zobrazit na plátně s 6,5 m úhlopříčkou. Řekl bych, že ten obraz může směle konkurovat klasickým kinům a mnohé z nich dokonce předčí. Osobně chodím do kina v průměru tak 2x za rok. Ať už se jedná o menší kina s jedním sálem nebo multiplexy, tak většinou nejsem moc spokojen s kvalitou obrazu a zvuku a k tomu všemu nemám rád popcorn, kterým se tam většinou někdo cpe, což ruší a ta "vůně" mi není moc příjemná. Takže mě příjemně přkvapilo, že i cenově dostupnější projektor může vytvořit pěkný velký obraz. Jenom by to chtělo mít pořádnou místnost a peníze... Více se mi ale líbil obraz projektoru Sony VPL-HW15 a to i přes to, že v té místnosti neměli úplnou tmu a obraz tak byl díky tomu o dost světlější. Možná to bylo ale tím, že projektor Sony byl použit na méně jak poloviční úhlopříčku obrazu než Epson.
Jinak se mi v kinosálech Gold Class moc líbila ta polohovatelná křesla. Lepší posezení jsem ještě v žádném jiném kině nezažil. Bohužel tomu také odpovídá cena vstupenky.
Ještě mě také zaujal zvuk systému Panorama od Bowers & Wilkins. Až jsem se divil, jaký prostor dokáže vytvořit jedna centrálně umístěná reprosoustava. Rozhlížel jsem se, zda nejsou kolem umístěny další bedny, ale zvuk vytvářela skutečně jenom ta jedna bedna. Zvuk mě skutečně obklopil a byl pěkně efektní se slušným zdůrazněním výbuchů (mám trošku podezření, zda pod tím stolkem nebyl umístěn subwoofer
). Prostě hodně zajímá věc na ozvučení filmů pro toho, kdo má rád minimalismus.
Ještě mě také zaujal zvuk systému Panorama od Bowers & Wilkins. Až jsem se divil, jaký prostor dokáže vytvořit jedna centrálně umístěná reprosoustava. Rozhlížel jsem se, zda nejsou kolem umístěny další bedny, ale zvuk vytvářela skutečně jenom ta jedna bedna. Zvuk mě skutečně obklopil a byl pěkně efektní se slušným zdůrazněním výbuchů (mám trošku podezření, zda pod tím stolkem nebyl umístěn subwoofer