NEW Slovenský časák o hifi/highend

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Acon
Kontaktovat uživatele:

NEW Slovenský časák o hifi/highend

Příspěvek od Acon »

navrhujem pôvodnú tému presunúť niekam do "krčmy" a tu riešiť časopis na inteligentnej úrovni.
Určite to neznamená vyhýbať sa kritike, no konštruktívna debata sa dá viest hlavne na úrovni prezentovania toho, čo by sme si chceli prečítať.

Začnem byť konkrétny:
Ja osobne nestojím o reklamné články, ktoré si viem predstaviť vo firemných prospektoch. Dal by som prednosť podobnému obsahu ako bol starý Watt, HiFi a audio. Rozhovory s Kocábom a Tóthom ma náhodou bavili. Rozhovor s Tchangom o akustických mištičkách ma pobavil, no ako vo všetkom aj toto je o tom, kým som nepočul nesúdim. Aj keď môj postoj k podobným vecičkám je trochu zdržanlivý, čo je ale do inej témy.
Tu na fóre známy ako kontroverzný A.T. načal svojim článkom "audiokámasútra" problematiku umiestnenia a akustiky. Skutočne len načal. Všetci vieme, že problematika akustiky nás tu všetkých zaujíma, pretože či už máme doma zostavy za 10t alebo 1mega, narážame na permanentný problém s akustikou. Toto je oblasť o ktorej si ja rád prečítam čo najviac.
A zasa niečo, čo ma zaujíma a opäť od toho ... :D Toroka. AudiSoftware. Už vo vyššie spomenutých časákoch ma zaujímali recenzie albumov, no tak ako je to technikou, tak je to aj s hudbou. Jednému sa páči to, inému ono. Asi je to utópia, ale bolo by možné na stránkach HE ponúknuť krátke ukážky napr. v MP3? Aby som si mohol spraviť obraz o tom, čo som čítal a aby som nemusel pracne googlovať a aj tak nič nevygooglovať.

A tak...
neskôr sa vrátim a dodám ešte pár mojich postrehov.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: NEW Slovenský časák o hifi/highend

Příspěvek od Aleska »

Acon píše:........... Tu na fóre známy ako kontroverzný A.T. načal svojim článkom "audiokámasútra" problematiku umiestnenia a akustiky. Skutočne len načal. Všetci vieme, že problematika akustiky nás tu všetkých zaujíma, pretože či už máme doma zostavy za 10t alebo 1mega, narážame na permanentný problém s akustikou. Toto je oblasť o ktorej si ja rád prečítam čo najviac....................
Ahoj,
ať hledám, jak hledám, tu "audiokámasútra" nemohu najít. Specifikuj to lépe, zajímá mne to.
Díky.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

v časáku je niekoľko článkov označených ako komerčná prezentácia. Chápem, netreba to riešiť, no to je to, čo zrovna nemusím.
Pri čítaní ma dosť vyrušuje forma prejavu Petra Fúriho. Osobne som sa s ním pár krát stretol. Je to milý, strapatý (hovorí zo mňa závisť ;) ) chlapčisko, no jeho prejav "ľudového rozprávača" ma núti článok čítať na etapy ak som ho vôbec schopný dočítať. Ale nie som tu samozrejme sám a možno si ho rado prečíta množstvo iných čitateľov.

Návšteva u výrobcu v Taliansku vo mne vyvolala nostalgiu, pretože ja sám som podobných návštev v tej krajine absolvoval niekoľko (žial len ako automobilista a nie hifista) a Talianska pohostinnosť, povestná svojou dokonalosťou naozaj nemá chybu. Viem si predstaviť, že po takej návšteve na istý čas človek žije v presvedčení, že nič lepšie nemôže existovať.
A keď už sme pri návštevách, ja by som si rád prečítal pár reportáží z nahrávacích štúdií. Ako vzniká to, čo si na striebornej, prípadne zlatej placke doma pustím. Kde moje pachtenie za verným zvukom narazí na kameň. Ako a prečo sa pôvodný zvuk zmrší, kým sa dostane na komerčné médium. Do akej miery sa na nahrávke podpíše vkus samotného "mixéra".... Toto je skutočne téma, ktorá by pre mňa mohla zabrať aj celé číslo.

Vďaka fóram sa tomuto koníčku venuje podstatne viac ľudí, ako keď na to bol človek viac-menej sám. A venujú sa mu oveľa intezívnejšie. Získavaju množstvo posluchových skúseností a začínajú chápať o čo tu ide. Preto sa nedá očakávať, že čitatelia zhltnú všetko, čo si prečítajú. Kritika bude častejšia ako za "starých" čias a obe strany by mali nájsť spoločnú tému. Čitatelia preto, aby mali čo čítať, redaktori preto, aby mali pre koho písať.

Viem si predstaviť, že niekoho napadnú konšpiračné teórie o tom, prečo som založil new tému a vyjadrujem sa zmierlivo. Nič som za to nedostal, ani po papuli od A.T. :) jednoducho som mal rád tie časáky a keď po čase zasa nejaká lastovička vyletela, nebudem sa jej obracať chrbtom. V tejto téme sa viac k tomu nevyjadrím, pretože som ju založil pre niečo úplne iné a rád by som pri tom zostal. Nakoniec som sa vyjadril vedľa a aj v súkromnej debate s AT.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Aleska píše:
Acon píše:........... Tu na fóre známy ako kontroverzný A.T. načal svojim článkom "audiokámasútra" problematiku umiestnenia a akustiky. Skutočne len načal. Všetci vieme, že problematika akustiky nás tu všetkých zaujíma, pretože či už máme doma zostavy za 10t alebo 1mega, narážame na permanentný problém s akustikou. Toto je oblasť o ktorej si ja rád prečítam čo najviac....................
Ahoj,
ať hledám, jak hledám, tu "audiokámasútra" nemohu najít. Specifikuj to lépe, zajímá mne to.
Díky.
[/size]
trochu nejasne som sa vyjadril. Tak znova:
Tu, na fóre známy ako .............A.T. načal, na strane 104 spomínaného časopisu, svojim článkom "audiokámasútra" .........
Zatial ozaj len načal.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Acon:
to je moc dobré vlákno... už bylo dost toho napadání.
Mě by také zajímala hudba napříč žánry...
A samozřejmě občas něco ze zahrádky voodoo! :)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Peer píše:to Acon:
to je moc dobré vlákno... už bylo dost toho napadání.
Mě by také zajímala hudba napříč žánry...
A samozřejmě občas něco ze zahrádky voodoo! :)
To Peer : Souhlas !

turbulent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbulent »

Dobry den,
dakujem clenovi "Acon" za zalozenie tohto prispevku.
Budem rad, ak sem budete vkladat svoje reakcie na nove cisla casopisu, konstruktivne pripomienky a kritiku,
ale aj to co sa vam v danom cisle pacilo, v com pokracovat, co by ste chceli.
Postupne sa k nim budem/budeme vyjadrovat, z casti vysvetlovat co je mozne a co nie.
Dufam , ze spolocne udrzime uroven nasej koverzacie na slusnej urovni, k tomu vsak musime pripspiet vsetci, vratane adminov.
Sme za prvym cislom ,ktore uz naznacilo , akym smerom sa chceme a budeme uberat, casom pribudnu dalsie
rubriky ako "retro", "listaren""prehlad testovanych pristrojov" a mozno na zaklade vasich nametov dalsie.
Casopis sa snazi zaujat sirsiu verejnost, nielen puristickych audiofilov, priblizit svet hifi a zvuku aj technicky menej zdatnym citatelom.
Verim , ze sa nam to podari k nasej aj vasej spokojnosti.

Michal Marak
TO redaktor casoisu High End.
michalmarak@highendslovakia.sk

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Pozeram, ze uz treti redaktorko sa nam tu hlasi.

Ja si ale myslim o HE svoje a to vdaka ich veducej pracujucej sile, mna preorientovaneho cecha ci ako ma to nazval ich hlavny pan redaktorko uz nepresvedcia. Budem na Slovensku ked vyjde druhe cislo, ale urcite si ho nekupim, radsej budem aj nadalej luskat francuzske slova z magazinou, co mi nosi moja pani z jej domova... a este ma pochvali, ze sa konecne ucim jej rec *hura*

Sorry Acon, ze ti to sem zase pisem, ale stoji este tento magazin za to aby sme mu dali sancu po tom, co nam tu predviedol jeho sefredaktor?

PS: Objednal som si Stereophile je to lacnejsie a aj zaujimavejsie citanie ako HE ...

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Osobně jsem rád, že se ozval další redaktor slovenského HE.
Šanci si tento časopis jistě zaslouží. Věřím, že všichni hifisté si rádi počtou o různých mašinkách a prohlédnou jejich fotky a s rezervou nějaké to hodnocení napsané redaktorem. Skuhrat nad kvalitou českých/slovenských časopisů dovede každý ale zkusit uvést do života nový časopis není jednoduché.
A jistě by všichni zdejší přispěvatelé byli rádi, kdyby existoval solidní český či slovenský časopis, který by stálo za to kupovat a číst.
Jelikož bohužel úroveň českého časopisu Stereo & Video je mizivá a již nějaký ten rok se absolutně nedá číst *taktone*
a z českého HE je nepravidelně vycházející občasník :cry:

A jelikož redaktoři SHE zde reagují, je vidět, že jim osud a budoucnost časopisu není lhostejný. *bravo*
Držím palce a doufám, že zde budou především konstruktivní podněty k časopisu od členů našeho fóra.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Rowing *thumbs up*
rozumný názor!

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

MB píše:....Sorry Acon, ze ti to sem zase pisem, ale stoji este tento magazin za to aby sme mu dali sancu po tom, co nam tu predviedol jeho sefredaktor?...
Napriek tomu, že chápem Tvoj náser, jedno Slovenské hovorí: Jedna lastovička leto nerobí. V tomto prípade: jeden ožran z reštaurácie krčmu IV. cenovej nespraví. Negatívnymi reakciami zľahka dokážeme zmršiť aj toto vlákno. No sú veci, ktoré ma zaujímajú a priamou komunikáciou s redakciou je možné, že dostanem nie len ja, odpovede na pár otázok.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jedna vlaštovka,jaro nedělá. ( u nás toto pořekadlo vzniklo dříve než u vás,právě když přecházeli hranice Cyril a Metoděj na východ) *2thumbsup* *hura*
Pro jedno kvítí,slunce nesvítí.

Ano,za každý slušný plátek buďme vděčni.

Jak si představujete případnou spolupráci např. od nás "Čehúnů" pane Maraku?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Rowing
Peer
Acon

Chapem, ja som na prve cislo doteraz nepovedal nic negativne, chapem to mnozstvo prace, kolko to muselo stat casu a usilia, chapem, ze uz druhy clen redakcie zachranuje co sa da medzi cesko-slovenskymi hifistami, ja proste nechapem toho kto tomu veli....

Tak teda "konstruktivne"
1. vyrazy ktore pouziva sefredaktor v jeho "welcome"(som myslel ze je to slovensky casopis) su iba opisane zo slovnika cudzich slov
2. to skutocne mate zapotreby robit reklamny clanok ako je na strane 36...pobavila ma veta - " Indície, ktoré vzišli z vedeckého výskumu, sa totižto potvrdili a technologicky sa napokon uplatnili pri vyrobe.Považujeme za skvelé,že tento prvotriedny hi-tech produkt je dnes k dispozíciiza akceptovatelnú cenu každému, kto ma záujem o konektivitu tretieho tisícročia. Budúcnost sa prave začala." nasleduje podpis "recenzenta"... ehm a vyraz creme de la creme o kvalite medi v tom clanku...jezisi, ja snad budem vrazdit
3. Ked snobarna tak snobarna, nepiste Tabulka cokolady, je to hodne detinske
4. Hifi casopis bez akychkolvek grafou je iba supis reklamanych clankov, nema cenu to rozdelovat na test a profil
5. To trosku nadvazuje na predchadzajuceho bodu, chce to porovnavacie testy, minimalne duely, plusy a aj minusy!!!! Profil v ktorom je v zavere napisane ake je to vsetko vlastne dokonale je nam hifistom nanic, na to uz mame Stereo & Video
7. Druhe ucho v Testosterone Usherov BE-718 je znoska kecou, ktorym autor rozumie presne tak ako ja seststupnovej prevodovke v mojej A6-ke, prirovnava tam totizto Porsche a A8ku tak som pouzil nieco podobne. (Pre Pytla - Mirku to su tie co si mi dnes spominal ze si si ich bol niekde vypocut? Ak ano toto si musis precitat). Pan "druhe ucho" smiesne zachranuje to, ze Usher si mozna este niekedy da reklamu to tohto magazinu, pretoze p.Chrobák nepisal iba donebies volajucu dokonalost za 62.000 Skk, "Druhe ucho" samozrejme nezabudlo napisat, ze je muzikant a aj to co naozaj nepotrebujem vediet, ze je skorpion...skoda, ze nenapisal ako ich pouzival v studiu pri nahravkach do posledneho skveleho filmu od jakubiska, urcite by sa naslo viac kupcov a z inzercie by padlo viac penazi, uz ked tam spomina to, ze mnoho casu travi v hudobnej rezii...
8. No a najviac som sa pobavil pri dalsej komercnej prezentacii, sluchatiek za 5699 SKK - Tieto sluchatka hraju bombovo a bude sa mi s nimi tažko lúčit.
a, preco si ich nekupi recenzent, to fakt nechapem, ved 190Euro kazdy snob s A8kou zarobi za 1 hodinu, hlavne je, ze to posobi na city buducim potencialnym kupcom sluchatiek v podobnej cenovej kategorii
b. Slovo bombovo? Opat detinskost, treba sa trosku vyprofilovat, ste detsky alebo snobarsky casopis, ak detsky, chybal mi na konci komix

Mne uz sa v tom nechce viac listovat, dalsie moje blaboly napisem snad zajtra

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

MB
čo takto prispieť z opačného konca. Čo tam je, všetci vieme. Čo by si si tam rád prečítal napr. Ty. Ak Ti to teraz robí problém, skús počkať kým vychladneš. Dve vlákna o kritike, ktoré v konečnom dôsledku skončia rovnako... to som si mohol zahryznúť do jazyka (alebo klávesnice) miesto zakladanie rovnakej témy. Sorry.

Odpovědět