PHONO PARTY

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PHONO PARTY

Příspěvek od Renown »

to Skipy :

pokud Pán Bůh dá a dožijeme se, tak na podzim bude podobná akce pod názvem Rožnovská Analogová Akademie - RAA

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Taky moc děkuji.
Zvlášť organizátorům :
- třešince na dortu - Luborově ženušce, která od brzkého dopoledně až do nočních hodin vydržela s usměvem na tváři zpestřovat jinak mužské zastoupení akce,
- kolegovi ze Slovenska panu Brezovjakovi, který se uvolil a předvedl nám nové mašinky ze své dílny, které nejen že nikdo z nás neměl doposud možnost
vidět, natožpak slyšet,
- synovi Lubora, který se s nadhledem staral o technické zázemí
a jak jinak - mediálnímu kápovi Efičákovi
a pachateleli akce nejvyšímu - Luborovi.
A děkuji i všem ostatním účastníkům akce - byli jste skvělí.
Vyzdvihnul bych (ostatní ať prosím prominou) :
v rohu se tetelící třešničku - (neteř od Primare) - parádní "sluníčko" po celou dobu,
neunavný kejklíř - Rowing,
a dva baviče - Pavel jako veřejný a doktorovic Ivo jako soukromý bavič Lubora.
*thumbs up* *bravo*
PS : Návrh na pořádání akce v sobotu není marný, ale pak nechci (chci) vidět tu "after party".

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Bohus
Já bych byl pro sobotu hlavně kvůli té afterparty *2thumbsup* když už bych tam jel tak bych si tam pošteloval nocleh

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Akce v Rožnově splnila všechno, co jsem od ní očekával.
Jel jsem tam samozřejmě proto, abych se přesvědčil o míře neodolatelnosti analogového zvuku, ale ještě více proto, abych se setkal se skupinou nadšenců, kteří jsou mi, dle svých projevů na foru, většinou velmi sympatičtí.
Před rokem jsem se zúčastnil víkendové- v podstatě terapeutické- mužské skupiny a při různých činnostech (ne, opravdu jsme si to nedělali navzájem...) jsme pocítili skutečně mocnou sílu mužského kruhu... Velmi podobný pocit jsem zažil teď v neděli, zvláště pak při poslechu Šostakovičovy páté symfonie. Měl jsem pocit, že pozitivní energie v tom sálku by se dala krájet. Dík
Druhé přání se mi také splnilo, a to, že mě poslech analogu neočaroval natolik, abych začal šetřit na nové mašinky a černé placky. A tady bych si dovolil být trochu kritický. Přišlo mi, že k prezentaci analogových skvostů nebyla vybrána adekvátní muzika. Referenční skladbou byla jazzová (vzpomněl jsem si, jak se zde vždycky pranýřuje jazzík na Highendu...) skladba na desce z padesátých let. Já bych dal přednost něčemu, co nenese patinu archaičnosti. Tady jsem si nebyl jist, jestli nedostatky, které přisuzuji reprodukčnímu řetězci, nejsou způsobeny už zdrojem samotným... Stručněji řečeno, chyběla mi v té hudbě průzračnost, cinkání, kopání... Ani řinčení zvonků ve floydím Time nebylo tak zřetelné, jako u mne doma. Nakonec nejvíc jsem ocenil Sabbathy s s Ozzyho mečákem, to se mi líbilo, ale byla to jen krátká epizodka. A tak jediný zvuk, který bych nazval kvalitním, zahrál pohříchu ze stříbrné placky a byly to mně neznámé španělské písně s doprovodem taneční kapely. Ta kvalita (moderní zvuk) byla už ale na tom cédéčku...
Jinak vidím, že se nikomu nechce do hodnocení změn v řetězci. Pravda je, že rozdíly v phono předzesilovačích, pokud byly, tak velmi nepatrné a nehodné škatulkování. Já jsem byl velmi pozorný, fakt mě to zajímalo. Ale brzo jsem dostal sám sebe, když phonu od PMA jsem vytýkal jakousi zastřenost a za chvíli-netuše, že zase hraje- jsem v duchu vyzdvihl jeho průzračnost. Když jsem zjistil, že chválím to, co jsem předtím vytýkal, trochu jsem na hodnocení rezignoval.
A tak jediné, co se mi v průběhu dne více vrylo pod kůži, bylo spojení, které kousek výš popsal Renown... Moje řeč...
Díky všem organizátorům a zúčastněným. Ať vám to hraje. Primare.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Renown píše: pokud Pán Bůh dá a dožijeme se, tak na podzim bude podobná akce pod názvem Rožnovská Analogová Akademie - RAA
A čo tak "Rožnovská Internacionální Analogová Akademie - RIAA" - máš tam rovno aj technickú analógovú symboliku. ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to palipol :
RIAA - ano to je hezké. Ale musíš se se svým návrhem obrátit na šéfa PR oddělení této akce - Efičáka :D

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Renown: hezké je, že se ten 'ztracený' vzorek evidentně našel *2thumbsup*
Pavel Macura Audio

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Efičák :
Lubor Tě zkouší -"public relations"

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

Velké díky organizarorům. Vydařená akce..... *thumbs up*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Je těžké uspokojit pocitový hlad nezúčastněných a zároveň nenapsat zjednodušující soud.
Každý jeden stroj doma vlastnit,znamená uspokojení posluchače na velmi vysoké úrovni.
Neabsolvoval jsem celou sérii poslechů všech předků, asi jako většina jsem si občas odskočil,tak jen snad co jsem pro sebe subjektivně postřehl,PMA phono mi připadal jemnější, RCM sensor expresivnější.Stejná nahrávka z LP zněla oproti CD přirozeněji a barevně věrněji,ale nový premiérový CDpřehrávač od Canoru byl i přesto skvělé překvapení,protože se poslouchal naprosto výborně a když jsem si jen tak ze zvědavosti pustil 2.větu z Šostakovičova 2.klavírního koncertu F dur z CD,myslím že oči zvlhly nejen mně a hudba zvítězila nad formáty.Nicméně, krom hlubokých tonů kontrabasu na Zbyňkem zmíněné testovací skladbě,byly všechny ostatní atributy hudby z LP v dané sestavě přece jen lepší.
Přes řeku do stínu stromů.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to PMA :

ano, je to Tulák *headbang*

(v té souvislosti mne napadl "Tulák po hvězdách" a následně Kazzatelův výrok "Na dvaceti Hertzech chčije Bílej Tesák, vole !")

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Korys :

Tvé básnické nadání se začíná výrazně prosazovat vedle již zavedené "Žabky na kole". Jen tak dále !

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

pipis píše:Kluci, nebojte se a rozepište se, jaký zvuk Vám sednul, co zaujmulo, atd...... I ti, kdo na akci nebyli si chtějí udělat představu.
Osobně mě např. zajímá zvuk Lebena, zvuk RCA prelude, nového lampáče Canor a samozřejmě nového phona od PMA ? ? ?
Si pěkný uličník! Sám sis seděl doma na zadečku a chtěl bys, aby se probíraly jednotlivé přístroje a Pipísek si pak udělal albumek názorů, co a jak hraje. Ne ne *taktone* příteli, měl si vyrazit na cestu dlouhou a zúčastnit se! A cestou do srdce Valašska bych Ti dovolil mě v pět ráno nabrat v báru. ;) Kdybys nebyl tak líný, neloudil bys po účastnících co se tam dělo. Já jen sedím, čtu a tiše závidím! *fnuk*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Víkendová phono párty v Rožnově určitě měla smysl.
Díky ní začal na hifinázory psát PMA.
:mrgreen:

...pokud Pán Bůh dá a dožijeme se...
To mi něco připomnělo. Stejnými slovy začíná moje 70-ti letá maminka každý telefonát na téma "kdy k nám přijedeš na návštěvu". Samozřejmě, nic z toho nevyvozuji...

sunes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sunes »

Tak zase akcia ako ma byt !
Velke díky Renown, Eficak a Rowing a aj vsetkym zucastnenim .

*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

Renown : na buduce beriem vodica Skipyho a urobime afterparty *2thumbsup* .

Odpovědět