Akusticke panely
Re: Akusticke panely
Prozradím ti sladké tajemství, to není u mne...

Pánové, co takový podhled.
Materiál Euroacoustic Alizé
akustická absorbce aw= 0,45
kamenná vlna tl. 25 mm potažená netkanou textilii, montuje se do pozink. roštu s bílou úpravou / určitě znáte z kanceláří /
barva bílá
rozměr 60x60 cm
Nějaké zbytky mám cca 20-30m2.
Přesně takový podhled mám doma , doporučuji do každé rodiny obrovský zvukový přínos !
Je tu jeden problem, obyvacka potom vyzera ako kancelaria.Mike píše:Přesně takový podhled mám doma , doporučuji do každé rodiny obrovský zvukový přínos !
Navyse urcite nie je dobre zakryt celu plochu stropu jednym typom materialu, ktory je navyse absorbcny a na rovnakych frekvenciach, kde moze sposobit vyslovene prepad.
Chce to striedat aj s difuznymi prvkami.
V každém případě by se akustika místností měla změřit a odborně navrhnout projektantem. Moje firma prováděla některé akustické úpravy v objektech. Dnes jsou tvrdé evropské normy na hygienu a nové projekty objektů jako jsou školy, kulturní domy, kina, tělocvičny a jiné se bez takových úprav neobejdou.
Já jsem vám chtěl nabídnout, že jsem ochoten vypomoci různými zbytky z realizovaných staveb, samozřejmě zadarmo, nebo jenom za zlomkovou cenu. Na každou zakázku se potřebuje většinou jiný materiál, proto některé zbytky zavazí.
Nejedná se o obyčejný minerální podhled, jak ho znáte ze svého okolí, ale o speciální akustické produkty.
Taky se shoduji s názorem, že do obyváku takový materiál nepatří. Pokud někdo staví poslechovku ? Proč ne !
Já jsem vám chtěl nabídnout, že jsem ochoten vypomoci různými zbytky z realizovaných staveb, samozřejmě zadarmo, nebo jenom za zlomkovou cenu. Na každou zakázku se potřebuje většinou jiný materiál, proto některé zbytky zavazí.
Nejedná se o obyčejný minerální podhled, jak ho znáte ze svého okolí, ale o speciální akustické produkty.
Taky se shoduji s názorem, že do obyváku takový materiál nepatří. Pokud někdo staví poslechovku ? Proč ne !
a co tyto relativne levnejsi ???
745kc za 7x100x200

no teda je dle velky rozdil dat za 2m 745kc nez 7000.... mozna rozdil bude v materialu, ze ten drazsi mozna pohlcuje basy (presneji premnenuje) oproti beznemu molitanu....
ale sami vime, ze muzete mit hifi za miliony a v mistosti s blbou akustikou to nebude o nic lepsi....
tudiz styl ikea je sice pekny, ale vetsinou ne na audioposlech...
745kc za 7x100x200
no teda je dle velky rozdil dat za 2m 745kc nez 7000.... mozna rozdil bude v materialu, ze ten drazsi mozna pohlcuje basy (presneji premnenuje) oproti beznemu molitanu....
ale sami vime, ze muzete mit hifi za miliony a v mistosti s blbou akustikou to nebude o nic lepsi....
tudiz styl ikea je sice pekny, ale vetsinou ne na audioposlech...
-
ron
Menšia inšpirácia - akustické prvky na ktoré som narazil na výstavách (konkrétne tieto všetky sú z Varšavy).
Klasický hrubý absorbčný panel s potiskom

Skyline difúzory

plus jedno plato od pštrosích vajec

S týmito panelmi som sa už stretol, takto s potlačou vyzerajú naživo naozaj dobre

To posledné je akustický difúzer Yter Flexum od Franca Serblina (cena cca 60k)

Klasický hrubý absorbčný panel s potiskom

Skyline difúzory

plus jedno plato od pštrosích vajec

S týmito panelmi som sa už stretol, takto s potlačou vyzerajú naživo naozaj dobre

To posledné je akustický difúzer Yter Flexum od Franca Serblina (cena cca 60k)

Opravdu je dobré zachovat rovnováhu mezi pohlcením a rozptýlením zvuku.
Všeobecně doporučím absorbční do rohu za bedny, a jeli poslechové místo vzdálené méně jak 1,5m od zadní zdi, tak i na zadní zeď. Je dobré i eliminovat první odraz od bočních zdí, po panelu na bocích.
Vždy záleží na konkrétní místnosti a hlavně co manželka dovolí, pokud se jedná o obývák.
Strop bych řešil až jako poslední, pokud je na podlaze koberec.
Všeobecně doporučím absorbční do rohu za bedny, a jeli poslechové místo vzdálené méně jak 1,5m od zadní zdi, tak i na zadní zeď. Je dobré i eliminovat první odraz od bočních zdí, po panelu na bocích.
Vždy záleží na konkrétní místnosti a hlavně co manželka dovolí, pokud se jedná o obývák.
Strop bych řešil až jako poslední, pokud je na podlaze koberec.