AKAI AP-206

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
mitomito
Kontaktovat uživatele:

AKAI AP-206

Příspěvek od mitomito »

Ahojte,

Na mojom gramofóne som vyčistil potenciometre lebo otáčky žili vlastným životom a nedali sa zrovnať.
Moja trošku amatérska ale účinná práca: (pomohlo ale na 100%)
https://www.youtube.com/watch?v=JfLnfzhpfEE

Teraz mám problém s nastavením ramienka.
Prešiel som všetky šablóny, niekoľkokrát návod od p. rowinga ale nesedí výpočet.
Akai by mal mať podľa výrobcu 15mm presah (overhang), ramienko má 205mm (pivot) teda celkovo by to malo byť 220mm.

Podľa výpočtov by malo mať 221 - 224mm /Lofgren, Stevenson/ (použil som "arc template generator" alebo web: http://www.vinylengine.com/tonearm_alig ... =calculate)

Asi by som to nastavil podľa výpočtov ale neviem sa dopracovať k šablóne ktorá by mi pasovala na zarovnanie offsetového úhlu teda ramienka samotneho.
Dáko mi nič nepasuje na ten AKAI :oops: (mierku som premeral)
Skúšam hlavne "univerzálnu" od rowinga ale moc mi to hlava neberie ako sa dostať na tie body. Moje body budú možno ďalej ak by ich malo pretnúť v jednej rovine len moc tomu nechápem.
cca takto max. to docielim:
Obrázek
Je to ok ked pretinam dve zvisle cervene ciary v jednej rovine a potom len nastavit sklon?

Je pravda že som v tom začiatočník a nikdy som to nerobil tak možno mi niečo nedošlo. Ospravedlnujem sa za moju blbost... :oops: :roll:

mitomito
Kontaktovat uživatele:

Re: AKAI AP-206

Příspěvek od mitomito »

... Síce pozerám že to je blbosť, to by sa nedalo ani tak "vykrútiť"
Obrázek
Obrázek
:oops:
Toto mi vyplul ten software: TemplateGen.exe
Obrázek

skusim to dako 1:1 vytlačiť :?:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Na tech fotkách je snad vse sparne... :)

Zkus si “stáhnout” (1:1 :!: ) tuto:

http://www.vono.ch/akustik/ersteHilfe/p ... eAUDIO.pdf

Nalep na tvrdou podlozku (ctvrtku), „vystríhni“ stredovou dírku“ (stací ten cerný ctverecek proríznout „do kríze“) a nejdrív nastav prenosku na bod A (overhang) tak, aby hrot jehly sedel na bodu (tam si muzes spendlíkem udelat "dírku") a bocní hrany prenosky „zarezávaly“ s bocními liniemi na sablone. Sroubky prílis nedotahuj, aby se s prenoskou dalo lépe pohybovat. ;)
Potom posun raménko na bod B, urcený pro vzdálenost stred osy talíte – stred loziska raménka 205mm (i tam si muzes udelat spendlíkem dírku).
Prenosku musís na obou bodech „dorovnávat“ tak dlouho, az ti bocní hrany prenosky budou “zarezávat“ s bocními liniemi na sablone na obou bodech stejne (+/-).

Jak dalece se ti to zdarí sice nevím, za pokus to ale stojí… ;)

mitomito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitomito »

Dakujem za snahu aj pre pomalsich.. :-D

Medzicasom som si vytlacil sablony z toho EXEcka (arc template generator) a tie pasuju pekne.
Zatial som to nastavil podla tohoto:
Obrázek
a kukam ze "stevenson A" je cca ako original vzdialenost odporucena.. aj ked som to nastavil na Lofgren A ..

Este ma trosku zarazil vyber vzdialenosti na platni "DIN" IEC" "typical" ale ak som dobre vyhladal dnes sa pouziva asi ten IEC tak som vybral ten..

Skusim zajtra za triezva aj tvoju sablonu. *2thumbsup* :D :lol:
Dakujem za radu *hura*

Odpovědět