Samozřejmě, že si ten AQVox a zřejmě ani jiný phono nekoupíš bez poslechu, takže sám uvidíš. Nejlépe je si koupit takové phono co si mohu poslechnout se svým aparátem doma.To je ideální stav.
Ale jak ten AQVox, tak Electrocompaniet se cenou docela blíží Audio Research PH-5 a to už jenom podle značky - je jiná liga.
Při současném kurzu dolaru je cenově podhodnocený ve srovnání s výrobky "Made in Germany"
V pátek jsme udělali malé srovnání mezi AR PH-5 a jiným evropským poměrně drahým phono (ale levnější než PH-5), gramofon byl absolutní top class a přenoska také, stejně jako zbytek aparátu v pořizovací ceně asi 1 mil. Kč.
U AR PH-5, bylo celé spektrum středů mnohem prokreslenější, a jasnější. Basy nebouchaly, ale byly pevné a definované. Japonské vydání Queen - A night at Opera, které si myslím že není moc povedené, se naráz dalo poslouchat.
Diana Krall - The girl in the other room znělo celé výborně, především třetí skladba Temptation byla výborná.
Tak se stalo, že Audio Research už nemám, protože můj přítel jej odmítl vydat
Měl jsem doma ještě Primare R20, tak jsem ho pro sebe použil To je taky OK ! A cena je rovněž dobrá