AQVOX Audio Devices Phono 2Ci phono preamplifier

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: AQVOX Audio Devices Phono 2Ci phono preamplifier

Příspěvek od Aleska »

Bych se toho nebál. Aqvox vyrábí vynikající DACy, takže určitě i tenhle předzesilovač bude na úrovni. A vzhledově ? Klasika, dokáži si představit s ním žít...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mně se nelíbí ten spínaný zdroj v tomto stroji!Samo o sobě je to zdrojem velkých rušení.A tyto phono preampy mají velké zesílení(66dB) a to je problém.Tady vidím-nijak zvlášt odsíněno to není.U například Meridianu nebo v BelCantu tomu věnují větší péči.Používá to ale i známý Dynavector v phono P-75(myslím) s tím proudovým provozem(do zkratu) a ten jsem slyšel.Nějaký problém jsem nezaznamenal.V tomto stroji je škoda ,že nejde nikde vidět co obsahují ty červené kostky,ale tipnul bych si něco na bázi Marantz a jejich Fetových modulů HDAM.Ovšem berte to pouze jako odhad.

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak čekám na oznámkování Renowna. To mě eminentně zajímá.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Souhlas s Pasulem.

Firmu neznám, spínaný zdroj vidím v phonopředzesilovači poprvé. Pochybuji, že to bude mít zvukový přínos, spíše naopak. Podívejte se na sousední fórum, jakou vážnost tam kladou na zdroj pro nový dispre.
Phono předzesilovač potřebuje extrémně dobrý zdroj. SMPS (switching mode power supply = spínaný zdroj) jím rozhodně není. Je to trochu nepochopitelné řešení.

Kolik to stojí ?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Tak to opravdu moc neznamená, především pokud se jedná o německý strojek. Je to německé ?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tak to opravdu nic neznamená.Pokud to probíhá jako u nás ,tak to mají potom všichni výbornou recenzi na všechny výrobky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Renown

Mám tam uvedenu cenu. 1 400 USD. Je tam hodnocení ve Sterophile.
Výrobce:AQVOX Audio Devices, Kegelhofstrasse 29, 20251 Hamburg, Germany.

Dobrá a co tento?

Obrázek

Obrázek

Phono section
Gain
source imp.=10 W) 73 dB (4500x)
Gain 1 kHz mov. magnet 38.4 dB (55x)
Input impedance moving magnet 47 kW / 22 pF
THD 1 kHz (2 V output) 0.007 %
Overload 1 kHz moving coil (THD = 0.2 %) > 20 mV
Overload 1 kHz moving magnet (THD = 0.2 %) > 165 mV
Channel separation (1V output at 1 kHz) > 80 dB
Noise (ref. 0,5 mV) moving coil -88 dB
Noise (ref. 5 mV) moving magnet -88 dB
Equivalent input noise (400 Hz - 30 kHz) 0.2 µV
RIAA accuracy (20 Hz - 20 kHz) ± 0,1 dB
Output impedance 100 W

Power consumption (no load or signal) 8 W

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ony ty technické parametry nemají moc velkou vypovídací hodnotu, protože každý měří tak jak mu to vyhovuje. Ale Electrocompaniet je vážená firma s tradicí, etablovaná v highend businessu. Oni si nemohou dovolit šlápnout příliš brutálně vedle. Pokud máš zbytek řetězce od Electrocompaniet, nebo je Ti z nějakého jiného důvodu ta značka blízká, klidně si to kup, neuděláš chybu.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Boxer - já bych se toho AQVox nebál, před 2r. jsem jej měl v nejužším výběru prephono. Potom jsem to vyřešil nákupem Pre i s phono předzes.
Kdyby o něm pochvalně psali jen v BRD bylo by to normální, ale dobře dopadl v testech i v jiných krajích.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mih

Díky ,četl jsem ,proto mě zarazil ten trochu negativní postoj zde.

Renown

Ne.Nekupuji,alespoň zatím ne. Jen mě to zajímá.Ještě třeba predphono od Dynavectoru DV P-75.

Jinak čekám stále VÍŠ NA CO. :)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Také je velmi důležité aby bylo sladěné phono + raménko + přenoska!
Na to je potřeba dát pozor, pokud se plánuje nákup gramofonu a příslušenství...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Samozřejmě, že si ten AQVox a zřejmě ani jiný phono nekoupíš bez poslechu, takže sám uvidíš. Nejlépe je si koupit takové phono co si mohu poslechnout se svým aparátem doma.To je ideální stav.

Ale jak ten AQVox, tak Electrocompaniet se cenou docela blíží Audio Research PH-5 a to už jenom podle značky - je jiná liga.
Při současném kurzu dolaru je cenově podhodnocený ve srovnání s výrobky "Made in Germany"
V pátek jsme udělali malé srovnání mezi AR PH-5 a jiným evropským poměrně drahým phono (ale levnější než PH-5), gramofon byl absolutní top class a přenoska také, stejně jako zbytek aparátu v pořizovací ceně asi 1 mil. Kč.
U AR PH-5, bylo celé spektrum středů mnohem prokreslenější, a jasnější. Basy nebouchaly, ale byly pevné a definované. Japonské vydání Queen - A night at Opera, které si myslím že není moc povedené, se naráz dalo poslouchat.
Diana Krall - The girl in the other room znělo celé výborně, především třetí skladba Temptation byla výborná.
Tak se stalo, že Audio Research už nemám, protože můj přítel jej odmítl vydat :o

Měl jsem doma ještě Primare R20, tak jsem ho pro sebe použil To je taky OK ! A cena je rovněž dobrá :-)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Primare jsem měl v hledáčku taky,ale lampový Edgar to není.Renowne pošli me email kde tě určitě zastihnu ať vidíš jak to vypadá. *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Renown

Mám tomu rozumět tak,že AR PH 5 a Primare R20 jsou tak trochu kvalitativně ze stejné stáje?

Odpovědět