Aura G1
Aura G1
Zdravím všechny a prosím o radu. Asi 20 let mám gramofon Aura G1 u kterého se nikdy nikomu nepodařilo odstranit závadu nepravidelného přeskakování hrotu přenosky v drážce desky. Tehdy jsem závadu řešil s prodejcem Aura - Malá Tyršovka, který tvrdil, že se mu závada neprojevuje. Ani nezávislí opraváři mi neporadili s tím, že tento problém u tangenciálních ramínek prý někdy bývá (moc se mi to ale nezdá). Poškozením desek to taky není a gramofon jsem kontroloval i vodováhou. Původně jsem měl přenosku Tesla VM2103, pak jsem koupil Ortofon OMB5E a teď mám Clearaudio Classics, která hraje špičkově, ale bojím se, že přeskakováním hrotu v drážce desky, ji brzy oddělám. Přítlak jsem kontroloval desetníkovou váhou Aura a je v pořádku. Prosím o radu, čím by mohlo být, že hrot najednou začne v drážce desky přeskakovat. Díky
Re: Aura G1
Napadá mne: nemohou to dělat kabely v raménku.
Zkus zkontrolovat rovnost tycinky po ktere jezdi kolecka pojezdu, pak promazat kolecka a ten plochy vodic jestli nekde nedre. Pritlak bych dal na doporucene maximum.
Díky za rady, myslím že tyčky pojezdu jsem už kontroloval. Trošku jsem je kdysi vzal mýdlem, ale nepomohlo to. Zkusím je lehce potřít něčím mastným. Kablík od přenosky se mi zdá ok.
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem G1 a G6 a ani náznakem tvůj problém i při nejmenším doporučeném přítlaku. Problém bude v těch částech, jak zmiňuje Patmann, ale jestli se to projevuje už od začátku a nic moc nepomáhá, tak to může prostě být výrobní vada, třeba na tom kolečku vozíku. Aura nijak nevynikala výstupní kontrolou svých výrobků.
Samotná osička (Janda prý v prototypu použil pletací jehlici) je zlo, protože klade vozíku zřetelně větší odpor než struna, která se montovala do vyšších a pozdějších modelů.
Samotná osička (Janda prý v prototypu použil pletací jehlici) je zlo, protože klade vozíku zřetelně větší odpor než struna, která se montovala do vyšších a pozdějších modelů.
Díky za rady, ještě si zkusím s gramofonem trošku pohrát a v nejhorším půjde přenoska Clearaudio do jednoho z mých ostatních gramofonů (Tesla NC 430 nebo NAD 5120 , oba v provedení cinch s lepší kabeláží).